Mortensaftens-menu

Her finder du alt hvad du skal bruge for at tilberede den perfekte Mortensaftens menu for din familie. Her er alt fra forskellige tilberedningsmetoder af andestegen, tilbehøret, den ultravigtige sovs og bud på lækre desserter du kan afsluttet måltidet med.

Mortensaften 2020

Mortensaften er altid den 10. november, dagen før Mortensdag som er den 11. November. Det er 10. november vi hygger os med andestegen og de brunede kartofler, og i år falder Mortensaften på en tirsdag, nemlig:

Tirsdag den 10. november 2020

Hvorfor holder vi Mortensaften?

Faktisk er Mortensaftens opkaldt efter en Fransk biskop ved navn Martin. Morten er blot vores fordanskede version af navnet. Legenden lyder at han slet ikke havde spor lyst til at blive biskop, og da han skulle indsættes gemte han sig i en gåsesti.

Derfor var det da oprindeligt også gås der var på menuen Mortensaften. Helt tilbage fra Middelalderen har man spist gås på denne dag i Danmark, men den store og dyre gås blev altså senere skiftet ud med anden, som er billigere og mere tilgængelig for de fleste danskere.

Læs mere om legenden bag Mortensaften her

Hvad skal man spise Mortensaften?

Der er selvfølgelig lidt variation fra familie til familie omkring hvad der kommer på bordet denne aften. Herhjemme står den på andesteg, gerne lavet på grillen, serveret med brunede kartofler, hvide kartofler, hjemmelavet rødkål og en god andesovs.

Ovenpå hovedretten kan vi finde på at servere en fløderand, citronfromage eller en risalamande. Sådan en klassisk god dansk dessert.

Vi håber du kan finde inspiration i vores opskrifter herunder, og kaster dig ud i selv at tilberede din Mortensaftensmenu i år.

Opskrifter

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.