Hjem » Mortensaften » Kernetemperatur And

Kernetemperatur And

Skal du tilberede And, og leder efter den rigtige kernetemperatur, så er du kommet til rette sted. Her får du anbefalet kernetemperatur for and, både hel andesteg, andelår, andebryst og andebryststeg. Læs med her og bliv klogere på hvilken temperatur and skal være.

Anbefalet kernetemperatur – and

UdskæringRosaGennemstegt
Hel andestegAnbefales ikke75°C
AndelårAnbefales ikke 75°C
Andebryst68°C75°C
Andebryststeg68-70°C 75°C
Andebryst sous vide58°C62°C
Andelår sous videAnbefales ikke 68°C
Confiterede andelår sous videAnbefales ikke 75°C

Ofte stillede spørgsmål om kernetemperatur for and

Må and være rosa?

Generelt anbefaler man at fjerkræ tilberedes til en kernetemperatur på 75°C, for at sikre at der ikke er bakterier, der kan gøre os syge. Andebryst serveres dog ofte rosastegt, fordi et gennemstegt andebryst ofte bliver tørt og kedeligt at spise. Så Ja, and på godt være Rosa, men hvis du tilbereder en hel and, anbefales det at gennemstege den.

Hvor mange grader skal en and være?

Når du tilbereder en hel andesteg bør du stege den til kernetemperaturen er 75°C. Brug et stegetermometer for at tjekke om anden har nået den ønskede temperatur. Du skal gå efter en kernetemperatur på 75°C både hvis du tilbereder din andesteg i ovnen eller på grillen.

Hvor skal stegetermometer sidde i en and?

Du skal stikke spidsen af dit stegetermometer ind der hvor varmen har sværest ved at nå ind. Det vil sige i det tykkeste stykke kød, som oftest er i brystet eller låret. Undgå at stikke termometeret helt ind så det rør ved knogler eller går hele vejen igennem. Ofte kan låret tage længere tid at tilberede end brystkødet, så tjek altid om låret er færdigt, hvis du har haft stegetermometeret siddende i brystkødet inden du tager anden ud af ovnen.

Hvordan ved jeg om min and er færdig hvis jeg ikke har et stegetermometer?

Hvis du ikke har et stegetermometer når du skal tilberede din and, så bør du følge den vedledende tid i den opskrifter du følger. Du tjekker om anden er færdig ved at stikke i brystet og låret med en gaffel eller kødnål, helt ind til knoglen. Er saften der kommer ud klar, så er anden færdig, er den rød, så skal anden tilberedes lidt længere tid.

Hvorfor kan man tilberede and ved lavere temperatur i sous vide?

Når vi laver andebryst i sous vide, sættes temperaturen ofte ved 58 grader, men hvordan kan vi være sikre på at få bakterierne slået ihjel ved så lav temperatur? Det er simpelthen fordi at ved sous vide-tilberedning, tilberedes kødet over længere tid, og derfor kan man bruge lavere temperaturer. Du behøver altså ikke stege and til 75°C når du tilbereder i sous vide.

Tilberedning af and med korrekt kernetemperatur

Nu ved du hvilken stegetemperatur du skal gå efter når du tilbereder din andesteg eller en udskæring af and til Mortensaften, jule eller bare fordi I skal hygge lidt ekstra.

Der er forskellige måde du kan tilberede din and på, og her får du vores bedste opskrifter til tilberedning i ovn, på grill eller i sous vide.

And i ovn

And på grill

And i sous vide

Hvordan kan du bedst lide at tilberede and?

Har du prøvet en af disse opskrifter, eller har du en helt anden måde at tilberede anden på? Vi vil rigtig gerne høre om hvordan du tilbereder and til Mortensaften eller jul. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Photo of author

Opskrift af Tina Westergaard Møller

Tina er 33 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv en kommentar

KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.