Hjem » Sous Vide » Andebryst sous vide

Andebryst sous vide

Andebryst er en lækker spise, og her i december står det på menuen hos mange danskere. Prøv at lave dit næste andebryst sous vide, så får du et perfekt tilberedt stykke kød, som du kan brune af på pande, grill eller i ovn bagefter. Læs med her og få vores opskrift.

Perfekt tilberedning hver gang

Sous vide er både en sjov måde at tilberede mad på, og så bliver resultatet bare altid virkelig godt. Andebryst sous vide er ingen undtagelse. Vil man gerne have et lækkert og mørt rosastegt andebryst, så er sous vide metoden en sikker metode at bruge. Du kan nemlig ikke overtilberede det, som du ellers nemt kan komme til med andebryst. Hvis det bliver overtilberedt bliver et tørt og gråt, og så er det altså ikke særligt spændende at sætte tænderne i.

Sous vide andebryst bliver derimod perfekt rosa, mørt og meget smagfuldt. Efter en tur i sous vide karret, skal det brunes af på en brændvarm pande eller grill for at gøre skindet sprødt og lækkert. Lige som vi bedst kan lide et stykke andebryst. Her er andebrystet serveret med sprøde ovnkartofler, kogt broccoli og en lækker portvinssauce.

Temperatur på andebryst sous vide

Vi kan godt lide et rosa andebryst, men ikke alt for rødt. Derfor passer 58 grader helt perfekt til vores smag. Vil man gerne have det rødt, så er det 56 grader din sous vide skal indstilles til. Du får et gennemstegt andebryst ved 62 grader.

Andebryst til jul

Er I ikke så mange til jul, eller har I ikke bare alle mest lyst til at spise lækkert og mørt brystkød, så er andebryst en rigtig god løsning frem for en hel andesteg.

Skal du bruge dit andebryst til jul, kan du nemt tilføre lidt julesmage. Prøv at komme lidt revet økologisk appelsinskal i vakuumposen sammen med et par nelliker og en hel stjerneanis. Det giver en fantastisk julesmag til kødet.

Tilbehør og serveringsforslag

Opskrift på rosa andebryst sous vide

Her får du vores opskrift på saftigt og mørt andebryst i sous vide. Med sous vide-metoden er det ingen sag at lave det perfekte andebryst hver eneste gang.

Andebryst sous vide - Opskrift på sous vide andebryst - Nem og perfekt rosa andebryst
4 fra 3 stemmer

Andebryst sous vide

Opskrift mørt, saftigt og perfekt rosa andebryst
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 2 t
Samlet tid 2 t 15 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk, Fransk
Antal 2 stk
Kalorier 281 kcal

Ingredienser

  • 2 stk andebryster
  • Salt
  • Peber
  • 2 stk laurbærblade
  • Krydderurter eller krydderier efter eget valg, fx. rosmarin, timian, appelsinskal, nelliker eller stjerneanis.

Sådan gør du

  • Start med at fjerne evt. urenheder eller sener på kødsiden af andebrystet. Herefter skal du ridse fedtet i to retninger så det bliver små tern (rids ned til kødet, men undgå at skære i kødet). Gnid oversiden ind i groft salt.
  • Vend brystet om. Krydder kødsiden med salt og peber. Kom andebrystet i en vakuumpose sammen med et laurbærblad og evt. andre krydderier eller krydderurter. Vakuumpak brystet.
  • Giv andebrystet 2 timer ved 58 grader i sous vide for et rosa andebryst (brug 56 grader for rød og 62 grader for gennemstegt).
  • Efter 2 timer tages posen op og andebrystet køles hurtigt ned under rindende vand. Det kommes herefter i køleskabet hvis det ikke skal spises med det samme.
  • Inden servering tages andebrystet ud af vakuumposen (husk at gemme saften til sovsen) og tørres af i køkkenrulle. Steg herefter skindet sprød på en meget varm pande eller på grillen.
  • Lad andebrystet trække 5 minutter og skær det herefter i passende skiver og server straks.

Nutrition

Serving: 1stkKalorier: 281kcalKulhydrater: 1gProtein: 45gFedt: 10gMættet fedt: 3gKolesterol: 174mgNatrium: 129mgKalium: 606mgFibre: 1gA-vitamin: 182IUC-vitamin: 14mgCalcium: 15mgJern: 11mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Jul, Julefrokost, Julemad, Mortensaften, Perfekt andebryst, Rosastegt andebryst, Sous vide, Vinter
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Confiterede andelår sous vide

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 22. december 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.