Andebryst sous vide

Sous vide er både en sjov måde at tilberede mad på, og så bliver resultatet bare altid virkelig godt. Andebryst sous vide er ingen undtagelse. Vil man gerne have et lækkert og mørt rosastegt andebryst, så er sous vide metoden en sikker metode at bruge. Du kan nemlig ikke overtilberede det, som du ellers nemt kan komme til med andebryst. Hvis det bliver overtilberedt bliver et tørt og gråt, og så er det altså ikke særligt spændende at sætte tænderne i.

Sous vide andebryst bliver derimod perfekt rosa, mørt og meget smagfuldt. Efter en tur i sous vide karret, skal det brunes af på en brændvarm pande eller grill for at gøre skindet sprødt og lækkert. Lige som vi bedst kan lide et stykke andebryst. Her er andebrystet serveret med sprøde ovnkartofler, kogt broccoli og en lækker portvinssauce.

Andebryst sous vide opskrift

Andebryst sous vide - Opskrift på sous vide andebryst - Nem og perfekt rosa andebryst

Andebryst sous vide opskrift

Mørt og perfekt rosa andebryst
0 fra 0 stemmer
Ret: Aftensmad, Hovedret, Hverdagsmad
Køkken: Dansk, Fransk
Keyword: Jul, Julefrokost, Julemad, Mortensaften, Sous vide, Vinter
Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 2 timer
Udskriv Pin
Antal: 2 stk

Ingredienser

 • 2 stk andebryster
 • Salt
 • Peber
 • 2 stk laurbærblade
 • Krydderurter eller krydderier efter eget valg, fx. rosmarin, timian, appelsinskal, nelliker eller stjerneanis.

Sådan gør du

 • Start med at fjerne evt. urenheder eller sener på kødsiden af andebrystet. Herefter skal du ridse fedtet i to retninger så det bliver små tern (rids ned til kødet, men undgå at skære i kødet). Gnid oversiden ind i groft salt.
 • Vend brystet om. Krydder kødsiden med salt og peber. Kom andebrystet i en vakuumpose sammen med et laurbærblad og evt. andre krydderier eller krydderurter. Vakuumpak brystet.
 • Giv andebrystet 2 timer ved 58 grader i sous vide for et rosa andebryst (brug 56 grader for rød og 62 grader for gennemstegt).
 • Efter 2 timer tages posen op og andebrystet køles hurtigt ned under rindende vand. Det kommes herefter i køleskabet hvis det ikke skal spises med det samme.
 • Inden servering tages andebrystet ud af vakuumposen (husk at gemme saften til sovsen) og tørres af i køkkenrulle. Steg herefter skindet sprød på en meget varm pande eller på grillen.
 • Lad andebrystet trække 5 minutter og skær det herefter i passende skiver og server straks.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Prøv også: Confiterede andelår sous vide

Andebryst sous vide temperatur

Vi kan godt lide et rosa andebryst, men ikke alt for rødt. Derfor passer 58 grader helt perfekt til vores smag. Vil man gerne have det rødt, så er det 56 grader din sous vide skal indstilles til. Du får et gennemstegt andebryst ved 62 grader.

Andebryst sous vide til jul

Er i ikke så mange til jul, eller har I ikke bare alla mest lyst til at spise lækkert og mørt brystkød, så er andebryst en rigtig god løsning frem for en hel andesteg.

Skal du bruge dit andebryst til jul, kan du nemt tilføre lidt julesmage. Prøv at komme lidt revet økologisk appelsinskal i vakuumposen sammen med et par nelliker og en hel stjerneanis. Det giver en fantastisk julesmag til kødet.

Andebryst tilbehør

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares