Ramen med kylling

Ramen med kylling er en nem og virkelig velsmagende ret. Den er god her om efteråret når regn og blæst raser udenfor. Den luner nemlig altid.

Da vi første gang lavede retten, var vi lidt i tvivl om det var noget for børnene. Overraskende nok elskede de virkelig retten, de kunne selv bestemme hvilke grøntsager de ville have i, og så var det bare rigtig sjovt at få lov til at spise med pinde og drikke af skålen. Derudover kan retten jo nemt tilpasses, så den passer lige præcis til din familie og hvad I kan lide af grønt og kød.

Ramen med kylling - Opskrift på ramen suppe med kylling og grøntsager

Ramen med kylling opskrift

Ramen suppe kan laves på uendeligt mange måder, her får du vores bud på en dejlig ramen med kylling og sprøde grøntsager. Du kan udskifte eller tilføje grøntsager efter hvad du og din familie bedst kan lide.

Ramen med kylling - Opskrift på ramen suppe med kylling og grøntsager
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Ramen opskrift

Ramen suppe med nudler og kylling
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Japansk
Keyword Suppe
Samlet tid 45 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

Suppen:

  • 2 l hønsefond
  • 1 spsk brun farin
  • 1 stk stjerneanis
  • 3 stk nelliker
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2 fed hvidløg
  • 3 cm ingefær skåret i tynde skiver
  • 5 cm citrongræs skåret i tynde skiver
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 spsk oystersauce
  • 1 spsk hoysinsauce
  • 1/2 dl soya

Fyld til suppen:

  • 250-300 g blandede svampe (Shitake, champignon) renset og skåret i passende stykker
  • 1 pk. ramennudler eller lignende tilberedt efter anvisningerne på pakken
  • 4 stk blødkogte æg
  • 1 pk. friske spinatblade skyllet og afdryppet
  • 1 pk. sukkerærter skyllet og skåret i strimler
  • 4 stk forårsløg renset og skåret i skiver
  • 4 stk kyllingbryster Pocheres i suppen
  • 2 spsk sesamfrø til drys

Fremgangsmåde

  • Bland alle ingredienserne til suppen i en stor gryde og bring det i kog. Skru ned for suppen og lad den simre i 10 minutter.
  • Kom kyllingebrysterne i suppen og lad dem simre med i 20 minutter, skum suppen undervejs. Tag kyllingebrysterne op stil dem til siden. De skal bruges senere.
  • Nu skal suppen sies over i en anden gryde. Tilsæt herefter svampene og lad dem simre med ved svag varme i 15 minutter.
  • Fordel nudlerne i suppeskåle. Skær kyllingebrysterne i skiver og anret skiver skiverne i skålene. Anret det andet fyld til suppen i skålene efter smag og og hæld den varme suppe over. Slut af med at komme et blødkogt æg på og drys med sesamfrø. Server med det samme.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også: Stegte ris med kylling

Ramen med kylling – Tips og tricks

  • Varier grøntsagerne efter din egen smag. Eksperimenter for eksempel med at tilføje friske krydderurter.
  • Tilbered suppen dagen inden den skal spises, det giver god smag og gør det nemmere at lave retten hurtigt på dagen.
  • Hvis du har en rest tilberedt kyllingbryst, kan du nemt servere den i din ramen. Så skal du selvfølgelig springe skridtet over med at tilberede kyllingen i suppen.

Serveringsforslag

  • Spises rygende varm i en stor skål. Spis den med pinde hvis du kan – det er tilladt at drikke suppen af skålen til sidst.

Opbevaring og frysning

  • Du kan sagtens tilberede suppen på forhånd og opbevare den i køleskabet eller frys den ned, hvis der er mere end et par dage til du skal spise den.

❤️ Har du prøvet denne opskrift? 
Vi vil rigtig gerne høre hvordan din ret blev. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften, og del dit billede med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares