Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Ramen med kylling

Ramen med kylling

5

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Ramen med kylling er en nem og virkelig velsmagende ret. Den er god her om efteråret når regn og blæst raser udenfor. Den luner nemlig altid. Læs med her og få vores opskrift – fyldet kan du variere som du har lyst til.

Ramen med kylling - Opskrift på ramen suppe med kylling og grøntsager

Børnevenlig suppe

Da vi første gang lavede retten, var vi lidt i tvivl om det var noget for børnene. Overraskende nok elskede de virkelig retten, de kunne selv bestemme hvilke grøntsager de ville have i, og så var det bare rigtig sjovt at få lov til at spise med pinde og drikke af skålen.

Derudover kan retten jo nemt tilpasses, så den passer lige præcis til din familie og hvad I kan lide af grønt og kød. Ramen smager også fantastisk med oksekød, svinekød eller andekød hvis du har lidt til overs fra andestegen.

Hvordan laver man ramensuppe?

Selvom smagen kan virke kompleks, så skal du altså ikke være bange for at kaste dig ud i denne ret. Du kan faktisk lave den på tre kvarter, og så smager den altså bare ekstra godt når den er hjemmelavet.

Til vores ramensuppe bruger vi:

  • Hønsefond
  • Brun farin
  • Stjerneanis
  • Nelliker
  • Fennikelfrø
  • Hvidløg
  • Ingefær
  • Citrongræs
  • Fishsauce
  • Oystersauce
  • Hoysinsauce
  • Soya

Det giver suppen den helt rigtig smag til suppen, og det hele blandes egentlig bare sammen og koges op i en gryde. Kylling og svampe tilbereder vi direkte i suppen, og så skal der bare skæres grøntsager ud til fyld.

Se den fulde opskrift med mængder længere nede på siden.

Tips og tricks

  • Varier grøntsagerne efter din egen smag. Eksperimenter for eksempel med at tilføje friske krydderurter.
  • Tilbered suppen dagen inden den skal spises, det giver god smag og gør det nemmere at lave retten hurtigt på dagen.
  • Hvis du har en rest tilberedt kyllingbryst eller andebryst, kan du nemt servere den i din ramen. Så skal du selvfølgelig springe skridtet over med at tilberede kyllingen i suppen.

Servering

Suppen spises rygende varm i en stor skål. Spis den med pinde hvis du kan – det er tilladt at drikke suppen af skålen til sidst.

Den bedste opskrift på kyllingramen

Ramensuppe kan laves på uendeligt mange måder, her får du vores bud på en dejlig ramen med kylling og sprøde grøntsager. Du kan udskifte eller tilføje grøntsager efter hvad du og din familie bedst kan lide.

Ramen med kylling - Opskrift på ramen suppe med kylling og grøntsager
5 fra 2 stemmer

Ramen med kylling

Opskrift på nem og hurtig ramen suppe med kyllingebryst, svampe og grøntsager
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Hovedret
Køkken Japansk
Antal 4 personer
Kalorier 678 kcal

Ingredienser

Suppen:

  • 2 l hønsefond
  • 1 spsk brun farin
  • 1 stjerneanis
  • 3 hele nelliker
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær, skåret i tynde skiver
  • 5 cm citrongræs, skåret i tynde skiver
  • 1 spsk fish sauce
  • 1 spsk oyster sauce
  • 1 spsk hoysin sauce
  • 1/2 dl soya sauce

Fyld til suppen:

  • 250-300 g blandede svampe (Shitake, champignon), renset og skåret i passende stykker
  • 1 pk ramennudler, tilberedt efter anvisningerne på pakken
  • 4 blødkogte æg
  • 1 pk friske spinatblade, skyllet og afdryppet
  • 1 pk sukkerærter, skyllet og skåret i strimler
  • 4 forårsløg, renset og skåret i skiver
  • 4 kyllingbryster, Pocheres i suppen
  • 2 spsk sesamfrø til drys

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne til suppen i en stor gryde og bring det i kog. Skru ned for suppen og lad den simre i 10 minutter.
  • Kom kyllingebrysterne i suppen og lad dem simre med i 20 minutter, skum suppen undervejs. Tag kyllingebrysterne op stil dem til siden. De skal bruges senere.
  • Nu skal suppen sies over i en anden gryde. Tilsæt herefter svampene og lad dem simre med ved svag varme i 15 minutter.
  • Fordel nudlerne i suppeskåle. Skær kyllingebrysterne i skiver og anret skiver skiverne i skålene. Anret det andet fyld til suppen i skålene efter smag og og hæld den varme suppe over. Slut af med at komme et blødkogt æg på og drys med sesamfrø. Server med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 678kcalKulhydrater: 47gProtein: 75gFedt: 20gMættet fedt: 6gKolesterol: 323mgNatrium: 3066mgKalium: 2190mgFibre: 5gSukker: 15gA-vitamin: 7364IUC-vitamin: 41mgCalcium: 160mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Stegte ris med kylling og beef ramen.

Opbevaring og frysning

Du kan sagtens tilberede suppen på forhånd og opbevare den i køleskabet eller frys den ned, hvis der er mere end et par dage til du skal spise den.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 26. oktober 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.