Ramen er en nem og virkelig velsmagende japansk suppe. Den er god her om efteråret når regn og blæst raser udenfor. Den luner nemlig altid. Læs med her og få vores opskrift på en lækker ramen med kylling – fyldet kan du variere som du har lyst til.
Familievenlig aftensmad
Da vi første gang lavede retten, var vi lidt i tvivl om det var noget for børnene.
Overraskende nok elskede de virkelig retten, de kunne selv bestemme hvilke grøntsager de ville have i, og så var det bare rigtig sjovt at få lov til at spise med pinde og drikke af skålen.
Derudover kan retten jo nemt tilpasses, så den passer lige præcis til din familie og hvad I kan lide af grønt og kød.
Ramen smager også fantastisk med oksekød, svinekød eller andekød hvis du har lidt til overs fra andestegen. Det er en skøn måde at få brugt rester af både kød og grøntsager på, så du kan se vores opskrift som inspiration, og så bruge det fyld i bedst kan lide eller det i lige har derhjemme.
Ingrediensnoter
Hønsefond – Gerne en hjemmelavet hvis du har noget i fryseren. Ellers kan du også sagtens købe en fond eller bruge et par bouillonterninger opløst i vand.
Brun farin – Er med til at balancere smagen og tilføje lidt dybde.
Stjerneanis, nelliker og fennikelfrø – Det smager bare super godt, og suppen får en lille note af anis.
Hvidløg og ingefær – Er med til at give den helt rette lidt krydrede smag til suppen.
Citrongræs – Citrongræs giver en meget karakteristisk smag. Du kan finde det i større supermarkeder, ved asiatiske grønthandlere eller i online supermarkeder. Hvis du slet ikke kan finde det, kan du tilsætte 2 kaffir limeblade i stedet.
Fishsauce, oystersauce, hoysinsauce og soya – Disse saucer er med til at give den rette smag og dybde. Vi ville ikke undvære nogen af dem, og det synes vi heller ikke du skal. De kan efterhånden findes i alle større supermarkeder.
Alternative ingredienser
- Prøv også at udskifte kylling med en rest andebryst fra Mortensaften eller et stykke af julekalkunen.
Hvordan laver man ramen med kylling?
Selvom smagen kan virke kompleks, så skal du altså ikke være bange for at kaste dig ud i denne ret. Du kan faktisk lave den på tre kvarter, og så smager den altså bare ekstra godt når den er hjemmelavet.
Alle ingredienserne til suppen blandes egentlig bare sammen, og koges op i en gryde.
Kylling og svampe tilbereder vi direkte i suppen, og så skal der bare skæres grøntsager ud til fyld. Så bliver det vist ikke meget nemmere.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan den sagtens. Det er dejligt at have sådan en portion liggende i fryseren til en kold dag hvor aftensmaden skal hurtigt på bordet.
Andre suppeopskrifter du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Brug jeres yndlingsgrøntsager
- Varier grøntsagerne efter din egen smag. Eksperimenter for eksempel med at tilføje friske krydderurter.
- Lav suppen i god tid
- Tilbered suppen dagen inden den skal spises, det giver god smag og gør det nemmere at lave retten hurtigt på dagen.
- Brug dine rester
- Hvis du har en rest tilberedt kyllingbryst eller andebryst, kan du nemt servere den i din ramen. Så skal du selvfølgelig springe skridtet over med at tilberede kyllingen i suppen.
Serveringsforslag
- Suppen spises rygende varm i en stor skål. Spis den med pinde hvis du kan – det er tilladt at drikke suppen af skålen til sidst.
- Server suppen som nem aftensmad for hele familien. I kan selv fylde det fyld i, som i hver især bedst kan lide inde ved bordet, og så få hældt den rygende varme suppe over de friske grøntsager. På den måde kan alle være med!
Elsker du kylling?
Prøv også vores opskrift på Kylling korma eller Thaisuppe med kylling
Den bedste opskrift på kyllingramen
Ramensuppe kan laves på uendeligt mange måder, her får du vores bud på en dejlig ramen med kylling og sprøde grøntsager.
Du kan udskifte eller tilføje grøntsager efter hvad du og din familie bedst kan lide. Vi håber du får lyst til at prøve suppen.
Ramen med kylling
Ingredienser
Suppen
- 2 l hønsefond
- 1 spsk brun farin
- 1 stjerneanis
- 3 hele nelliker
- 1 tsk fennikelfrø
- 2 fed hvidløg
- 3 cm frisk ingefær, skåret i tynde skiver
- 5 cm citrongræs, skåret i tynde skiver
- 1 spsk fish sauce
- 1 spsk oyster sauce
- 1 spsk hoysin sauce
- 1/2 dl soya sauce
Fyld til suppen
- 250 g svampe
- 500 g kyllingbryst
- 250 g ramennudler
- 4 æg
- 125 g sukkerærter
- 100 g friske spinatblade
- 100 g bønnespirer
- 4 forårsløg
- 1 rød chili
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til suppen i en stor gryde og bring det i kog. Skru ned for suppen og lad den simre i 10 minutter.2 l hønsefond, 1 spsk brun farin, 1 stjerneanis, 3 hele nelliker, 1 tsk fennikelfrø, 2 fed hvidløg, 3 cm frisk ingefær, 5 cm citrongræs, 1 spsk fish sauce, 1 spsk oyster sauce, 1 spsk hoysin sauce, 1/2 dl soya sauce
- Forbered i mens svampene. Rens dem og skær dem i mundrette stykker. Stil dem til siden.250 g svampe
- Kom kyllingebrysterne i suppen og lad dem simre med i 20 minutter, skum suppen undervejs. Tag kyllingebrysterne op, og stil dem til siden. De skal bruges senere.500 g kyllingbryst
- Mens kyllingebrysterne tilberedes i suppen, kan du forberede grøntsagerne der skal bruges som fyld. Vask alle grøntsager, og skær sukkerærter ud i mundrette stykker. Hak chilien fint og skær forårsløg i skiver. Kom det hele i små skåle så de er klar til når suppen er færdig.125 g sukkerærter, 100 g friske spinatblade, 100 g bønnespirer, 4 forårsløg, 1 rød chili
- Nu skal suppen sies over i en anden gryde. Tilsæt herefter svampene og lad dem simre med ved svag varme i 15 minutter.
- Mens suppen koger, koges æggene i 6 minutter i en anden gryde og skylles efterfølgende i koldt vand. Ramennudlerne tilberedes samtidig efter anvisningen på pakken.4 æg, 250 g ramennudler
- Fordel nudlerne i suppeskåle. Skær kyllingebrysterne i skiver og anret skiver skiverne i skålene. Kom grøntsagerne i skålen, og hæld den varme suppe over. Slut af med at komme halve æg på, og drys med chili. Server med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 26. oktober 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her