Beef ramen


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Har man rester af oksekød fra enten bøffer, oksefilet eller oksemørbrad, så er denne beef ramen-suppe en fantastisk ret, som nemt og hurtigt kan trylle lidt halvkedelige rester om til et fantastisk måltid. Fyldet kan du variere som du synes, og suppen laver du ved at følge vores ramen opskrift.

Ramensuppe er en japansk nudelsuppe med forskellige typer af grøntsager og/eller kød og æg serveret i en kraftig brandvarm suppe. Helt autentisk ramensuppe tager lang tid at lave, og denne version skal ses som en hurtig hverdags-ramen opskrift, som smager helt fantastisk.

Du kan selvfølgelig variere fyldet i det uendelige, og tilføje lige præcis de grøntsager og kød du har lyst til, og har i din grøntsagsskuffe i køleskabet. Prøv også vores ramen med kylling.

Beef ramen - Opskrift på ramen suppe med oksekød og grøntsager - Nem ramen til hverdag

Beef ramen opskrift

Her er vores bedste ramen opskrift. Den giver en lækker og hurtig beef ramen. Vi elsker at lave den når vi har et stykke oksemørbrad tilbage fra dagen før. Hvis man ikke har rester, kan man stege en bøf eller flanksteak på panden og skære den i skiver. Kødet må gerne være koldt når det kommer i suppen. Den varme suppe tilbereder nemlig også lidt på kødet og varmer det lidt op.

Beef ramen - Opskrift på ramen suppe med oksekød og grøntsager - Nem ramen til hverdag
5 fra 3 stemmer

Beef ramen opskift

Ramen suppe med oksekød og nudler
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 35 min
Samlet tid 45 min
Ret Aftensmad, Frokost, Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Japansk
Antal 4 personer

Ingredienser

Suppen:

  • 2 l hønsefond, brug evt. Fond du chef.
  • 1 spsk brun farin
  • 1 stjerneanis
  • 3 hele nelliker
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2 fed hvidløg, fint hakket
  • 4 cm frisk ingefær, skåret i tynde skiver
  • 1 økologisk lime, saften og skallen heraf
  • 1 spsk fish sauce
  • 1 spsk oyster sauce
  • 1 spsk hoysin sauce
  • 0,5 dl soya sauce

Fyld til suppen:

  • 300 g svampe, evt. shitake eller champignon, renset og halveret.
  • 1 pk ramennudler eller lignende til 4 personer, tilberedt efter anvisningerne på pakken.
  • 4 stk kogte æg
  • 1 pk sukkerærter, skyllet og skåret i tynde skiver.
  • 1 gulerod, skåret i meget tynde stave.
  • 3 forårsløg, renset og skåret i tynde skiver.
  • 2 økologisk lime, skåret halveret og skåret i skiver
  • 1/2 spidskål, skåret i meget tynde skiver på mandolinjern.
  • 4 babymajs, forkogte eller fra dåse
  • 1 rød chili, skåret i tynde skiver
  • 250 g rest oksekød (her vist med mørbrad), eller alternativt en flanksteak tilberedt på pande og skåret i tynde skiver.

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne til suppen i en stor gryde og bring det i kog. Skru ned for suppen og lad den simre i 20 minutter.
  • Nu skal suppen sies over i en anden gryde, kasser det du sier fra. Tilsæt herefter svampene og lad dem simre med ved svag varme i 15 minutter.
  • Fordel nudlerne i suppeskåle. Skær oksekødet i skiver/strimler og anret skiverne i skålene. Anret det andet fyld til suppen i skålene efter smag og hæld den varme suppe over. Slut af med at komme et kogt æg på. Server med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Suppe
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Tips og tricks

  • Du kan bruge de grøntsager du har, og det er en god måde at få spist rester af både grønt og kød på.
  • Tilbered gerne selve suppen dagen før, og stil den på køl til dagen efter. Så kan den hurtigt varmes op inden servering. Du kan også lave en stor portion og fryse ned, så er der altid nem og hurtigt aftensmad når du har lidt grøntsager i køleskabet.
  • Eksperimenter gerne med blandingen af krydderier i suppen, og find den smag du aller bedst kan lide.

Serveringsforslag

  • Server suppen med et udvalg af sprøde friske grøntsager med lidt oksekød. Brug enten en rest oksekød eller steg en flanksteak eller en bøf og skær den i strimler. Top din ramen med et blødkogt æg.
  • Du bør ikke servere noget tilbehør til suppen, da den indeholder alt hvad den behøver i sig selv.

Børnevenlig beef ramen

Hvis du serverer suppen til børn, så synes de fleste det er rart selv at vælge hvad der skal i suppen. Derfor kan du med fordel snitte grøntsager og skære kød og æg ud, og selv lade børnene bygge deres ramenskål inden du hælder suppen over.

Vi oplever i hvert fald at børnene spiser mere, når de selv har valgt hvad der skal i suppen. Husk at servere suppen med børnenes yndlingsgrøntsager. De kan evt. være med til at skære grøntsagerne ud mens suppen koger.

Hvad synes du om vores ramen opskrift?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Photo of author

Opskrift af Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.