TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Beef ramen

Har man rester af oksekød fra enten bøffer, oksefilet eller oksemørbrad, så er denne beef ramen-suppe en fantastisk ret, som nemt og hurtigt kan trylle lidt halvkedelige rester om til et fantastisk måltid.

Ramensuppe er en japansk nudelsuppe med forskellige typer af grøntsager og/eller kød og æg serveret i en kraftig brandvarm suppe. Helt autentisk ramensuppe tager lang tid at lave, og denne version skal ses som en hurtig hverdags-ramen, som smager helt fantastisk.

Du kan selvfølgelig variere fyldet i det uendelige, og tilføje lige præcis de grøntsager og kød du har lyst til, og har i din grøntsagsskuffe i køleskabet. Prøv også vores ramen med kylling.

Beef ramen - Opskrift på ramen suppe med oksekød og grøntsager - Nem ramen til hverdag

Beef ramen opskrift

Her er vores opskrift på en lækker og hurtig beef ramen. Vi elsker at lave den når vi har et stykke oksemørbrad tilbage fra dagen før. Hvis man ikke har rester, kan man stege en bøf eller flanksteak på panden og skære den i skiver. Kødet må gerne være koldt når det kommer i suppen. Den varme suppe tilbereder nemlig også lidt på kødet og varmer det lidt op.

Beef ramen - Opskrift på ramen suppe med oksekød og grøntsager - Nem ramen til hverdag
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Beef ramen opskift

Ramen suppe med oksekød og nudler
Ret Aftensmad, Frokost, Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Japansk
Keyword Suppe
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

Suppen:

  • 2 l hønsefond brug evt. Fond du chef.
  • 1 spsk brun farin
  • 1 stk stjerneanis
  • 3 stk neliker
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2 fed hvidløg fint hakket
  • 4 cm ingefær skåret i tynde skiver
  • 1 stk økologisk lime saften og skallen heraf
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 spsk oystersauce
  • 1 spsk hoysinsauce
  • 0,5 dl soya

Fyld til suppen:

  • 300 g svampe evt. shitake eller champignon, renset og halveret.
  • 1 pk ramennudler eller lignende til 4 personer tilberedt efter anvisningerne på pakken.
  • 4 stk kogte æg
  • 1 pk sukkerærter skyllet og skåret i tynde skiver.
  • 1 stk gulerod skåret i meget tynde stave.
  • 3 stk forårsløg renset og skåret i tynde skiver.
  • 2 stk økologisk lime skåret halveret og skåret i skiver
  • 1/2 stk spidskål skåret i meget tynde skiver på mandolinjern.
  • 4 stk babymejs forkogte eller fra dåse
  • 1 stk rød chili skåret i tynde skiver
  • 250 g rest oksekød (her vist med mørbrad) eller alternativt en flanksteak tilberedt på pande og skåret i tynde skiver.

Fremgangsmåde

  • Bland alle ingredienserne til suppen i en stor gryde og bring det i kog. Skru ned for suppen og lad den simre i 20 minutter.
  • Nu skal suppen sies over i en anden gryde, kasser det du sier fra. Tilsæt herefter svampene og lad dem simre med ved svag varme i 15 minutter.
  • Fordel nudlerne i suppeskåle. Skær oksekødet i skiver/strimler og anret skiverne i skålene. Anret det andet fyld til suppen i skålene efter smag og hæld den varme suppe over. Slut af med at komme et kogt æg på. Server med det samme.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Tips og tricks

  • Du kan bruge de grøntsager du har, og det er en god måde at få spist rester af både grønt og kød på.
  • Tilbered gerne selve suppen dagen før, og stil den på køl til dagen efter. Så kan den hurtigt varmes op inden servering. Du kan også lave en stor portion og fryse ned, så er der altid nem og hurtigt aftensmad når du har lidt grøntsager i køleskabet.
  • Eksperimenter gerne med blandingen af krydderier i suppen, og find den smag du aller bedst kan lide.

Serveringsforslag

  • Server suppen med et udvalg af sprøde friske grøntsager med lidt oksekød. Brug enten en rest oksekød eller steg en flanksteak eller en bøf og skær den i strimler. Top din ramen med et blødkogt æg.
  • Du bør ikke servere noget tilbehør til suppen, da den indeholder alt hvad den behøver i sig selv.

Børnevenlig beef ramen

Hvis du serverer suppen til børn, så synes de fleste det er rart selv at vælge hvad der skal i suppen. Derfor kan du med fordel snitte grøntsager og skære kød og æg ud, og selv lade børnene bygge deres ramenskål inden du hælder suppen over. Vi oplever i hvert fald at børnene spiser mere, når de selv har valgt hvad der skal i suppen. Husk at servere suppen med børnenes yndlingsgrøntsager. De kan evt. være med til at skære grøntsagerne ud mens suppen koger.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Fastelavnsboller med skildpaddecreme - Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser med skildpaddeganache og solbærmarmelade

Fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær

Opskrift »
shares