Opskrift på nem og hurtig ramen suppe med kyllingebryst, svampe, grøntsager og æg. Du kan bruge det fyld i suppen i bedst kan lide, og du kan fint bruge rester af kød eller grøntsager i suppen.
Forb. tid 0 minuttermin
Tilb. tid 45 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Suppen
2lhønsefond
1spskbrun farin
1stjerneanis
3hele nelliker
1tskfennikelfrø
2fedhvidløg
3cmfrisk ingefær, skåret i tynde skiver
5cmcitrongræs, skåret i tynde skiver
1spskfish sauce
1spskoyster sauce
1spskhoysin sauce
1/2dlsoya sauce
Fyld til suppen
250gsvampe
500gkyllingbryst
250gramennudler
4æg
125gsukkerærter
100gfriske spinatblade
100gbønnespirer
4forårsløg
1rød chili
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne til suppen i en stor gryde og bring det i kog. Skru ned for suppen og lad den simre i 10 minutter.
2 l hønsefond, 1 spsk brun farin, 1 stjerneanis, 3 hele nelliker, 1 tsk fennikelfrø, 2 fed hvidløg, 3 cm frisk ingefær, 5 cm citrongræs, 1 spsk fish sauce, 1 spsk oyster sauce, 1 spsk hoysin sauce, 1/2 dl soya sauce
Forbered i mens svampene. Rens dem og skær dem i mundrette stykker. Stil dem til siden.
250 g svampe
Kom kyllingebrysterne i suppen og lad dem simre med i 20 minutter, skum suppen undervejs. Tag kyllingebrysterne op, og stil dem til siden. De skal bruges senere.
500 g kyllingbryst
Mens kyllingebrysterne tilberedes i suppen, kan du forberede grøntsagerne der skal bruges som fyld. Vask alle grøntsager, og skær sukkerærter ud i mundrette stykker. Hak chilien fint og skær forårsløg i skiver. Kom det hele i små skåle så de er klar til når suppen er færdig.
125 g sukkerærter, 100 g friske spinatblade, 100 g bønnespirer, 4 forårsløg, 1 rød chili
Nu skal suppen sies over i en anden gryde. Tilsæt herefter svampene og lad dem simre med ved svag varme i 15 minutter.
Mens suppen koger, koges æggene i 6 minutter i en anden gryde og skylles efterfølgende i koldt vand. Ramennudlerne tilberedes samtidig efter anvisningen på pakken.
4 æg, 250 g ramennudler
Fordel nudlerne i suppeskåle. Skær kyllingebrysterne i skiver og anret skiver skiverne i skålene. Kom grøntsagerne i skålen, og hæld den varme suppe over. Slut af med at komme halve æg på, og drys med chili. Server med det samme.