Brunede kartofler

Den anden dag fik vi and med rødkål, sovs og selvfølgelig brunede kartofler. Det hører sig altså til en god andesteg eller flæskesteg – sådan er det i hvert fald herhjemme. Måske tror du det er svært at lave perfekte brunede kartofler, men det er faktisk ganske enkelt, og vi vil selvfølgelig gerne dele vores metode med dig.

Du kan både bruge rigtige små kartofler du selv har kogt og pillet, eller vælge den lidt nemmere metode med brunede kartofler fra glas. Den sidste metode bruger vi selv, fordi det er nemt og så smager det altså bare sådan som vi selv fik dem hjemme da vi var børn.

Brunede kartofler - Nem opskrift på perfekte brune kartofler til jul eller mortensaften
Brunede kartofler - Nem opskrift på perfekte brune kartofler til jul eller mortensaften

Brunede kartofler opskrift

Her får du vores opskrift på de bedste brunede kartofler. Det er den helt traditionelle metode, hvor de laves på en pande. Jeg ved at nogle laver brunede kartofler i gryde eller ovn, men vi holder os til det vi ved virker. Måske vi kaster os ud i det andet en gang, men for nu er denne her opskrift stensikker hver gang.

Brunede kartofler - Nem opskrift på perfekte brune kartofler til jul eller mortensaften

Brunede kartofler opskrift

Opskrift på små søde kartofler til and eller flæskesteg
5 fra 1 stemme
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Jul, Mortensaften
Samlet tid: 30 minutter
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 120 g sukker
  • 30 g smør
  • 1 kg små kartofler, kolde, kogte og pillede. Evt. fra glas

Sådan gør du

  • Fordel sukkeret i et jævnt lag i en pande og varm langsom op til det er helt smeltet – undgå at røre rundt. Når sukkeret begynder at smelte midtpå, er det en god ide at skrue lidt ned for blusset for at undgå at det brænder på.
  • Tilsæt smør og rør rundt til karamellen er fin, ensartet og blank.
  • Tilsæt de tørre kartofler og lad dem stå lidt inden du rører rundt. Karamellen skal lige have tid til at varme op igen, så den ikke klumper.
  • Rør herefter rundt en gang i mellem indtil de har den ønskede brune farve. Jeg giver dem ca. 20 min i karamellen på meget lav varme.
  • Serveres herefter til for eksempel and eller flæskesteg.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Skal du lave denne opskrift til en and? Så se vores opskrift på saftig og sprød andesteg her

Tips og tricks

  • Sørg for at kartoflerne er dryppet godt af og er forholdsvist tørre når du kommer dem ned i karamellen. På den måde undgår du at karamellem bliver for kold og klumper.
  • Dine kartofler bliver kun bedre af at stå og hygge sig lidt tid i karamellen på lav varme. Derfor kan du godt lade dem stå på panden på “hold-varm”-funktionen eller laveste blus mens du gør sovsen færdig eller skærer stegen ud.

Serveringsforslag

  • Server til julemiddagen bestående af for eksempel andesteg eller flæskesteg.
  • Server til Mortensaften sammen med and, rødkål og brun sovs.
  • Server til en traditionel Sønderjysk nytårsmenu bestående af hamburgerryg med grønlangkål

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares