Indhold

Brunede kartofler i ovn

Indhold

Kan man lave brunede kartofler i ovn? Det har vi brugt de sidste uger på at undersøge, og nu er vi klar med en opskrift til dig på lækre sukkerbrunede kartofler lavet i ovnen. Læs med her og lær hvordan du laver dem.

opskrift på brunede kartofler i ovn

Hvorfor lave dem i ovnen?

Normalt laver vi vores brunede kartofler på panden. Sådan har vi altid gjort, og det har vores mødre gjort. Så sådan gør vi altså også.

MEN! Hvis du ikke har mulighed for at lave dem på panden, ja hvad gør du så? Måske har du kun to kogeplader? Eller måske er de alle sammen fyldt op med gryder med sovs, kartofler, rødkål og gammeldags hvidkål? Kan man så lave dem i ovnen?

Ja, det kan man faktisk godt!

Vi har testet og testet, og nu er vi klar til at guide dig til hvordan du laver lækre brunede kartofler i ovn.

Kan man laver brunede kartofler i ovn?

Hvordan smager de så?

Er de så lige så gode som den traditionelle udgave lavet på panden? Vi testede dem på familiens brunkartoffel-overhoved, Johannes. Hans dom var klar, og her må vi være helt ærlige.

Nej vi synes ikke de er lige så lækre som disse lækre brune kartofler med fløde lavet på panden.

De opsuger ikke karamellen på helt samme måde som når de bliver lavet på panden, og de bliver heller ikke helt så gyldne. Man kan vælge at bruge brun farin i stedet for almindeligt sukker, men så er det en lille smule snyd synes jeg. De bliver dog flotte og brune hvis man gør det på den måde. Vi kører dog med almindeligt sukker, fordi det er sådan vi bedst kan lide dem.

Hvis du ikke har andre muligheder, så er de bestemt bedre at lave dem i ovnen frem for at måtte undvære de brune kartofler på julebordet. Men hvis du har plads til en pande på komfuret så lav dem sådan her. De er nemlig lige 20% bedre.

Brune kartofler lavet i fad i ovnen

Hvordan laver man brunede kartofler i ovn?

Hvis du har prøvet at lave dem på panden, så er ingredienserne de samme som du plejer. Fremgangsmåden er selvfølgelig lidt anderledes. Du skal bruge:

  • Kartofler, der er kogte og pillede.
  • Sukker
  • Smør

Det hele skal faktisk bare i et fad, og i en varm ovn, og så skal sukker og smør blive til en gylden karamel. Her er det vigtigt at røre rundt i fadet jævnligt, så kartoflerne bliver jævnt karamelliserede, og at holde godt øje med karamellen. Den kan brænde på, så hvis det pludselig går for stærkt, så kan du skrue lidt ned for ovnen. Når kartoflerne har suget det meste af karamellen til sig, og de er jævnt gyldne, så er de klar til servering. Det tager en times tid.

Scroll længere ned på siden for at se den fulde opskrift med mængder.

Opskrift på brunede kartofler i ovn

Her får du vores opskrift på brunkartofler lavet i ovnen. Det er en metode du kan benytte hvis du ikke har mulighed for at lave dem på traditionel vis.

opskrift på brunede kartofler i ovn
5 fra 3 stemmer

Brunede kartofler i ovn opskrift

Opskrift på brunekartofler du kan lave i ovnen
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 362 kcal

Ingredienser

  • 1 kg kartofler, kogte og pillede, evt. fra glas
  • 120 g sukker
  • 30 g smør

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kom kartoflerne i et ovnfast fad.
  • Drys sukkeret over, og skær smørret i mindre tern og fordel dem over kartofler og sukker.
  • Sæt fadet i ovnen og giv det cirka 1 time. Sluk evt. for varmluften og skru ned på 180 grader når karamellen er blevet gylden, så den ikke brænder på. Det afhænger meget af hvordan din ovn varmer, så første gang du laver brune kartofler i ovnen skal du holde godt øje med dem.
  • Vend kartoflerne rundt med en ske hvert kvarter.
  • Tag kartoflerne ud efter 60 minutter eller når du er tilfreds med den brune farve.
  • Server straks.

Noter

Kartoflerne bliver ikke så brune som vi kender det fra når vi laver det på panden. Hvis du vil gøre dem flotte og brune, kan du skifte sukkeret ud med brun farin.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 362kcalKulhydrater: 74gProtein: 5gFedt: 6gMættet fedt: 4gKolesterol: 16mgNatrium: 69mgKalium: 1053mgFibre: 6gSukker: 32gA-vitamin: 187IUC-vitamin: 49mgCalcium: 30mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Brunede kartofler i ovnen, Nemme brunede kartofler, Tilbehør til julemiddag
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg