Sorter efter:

Populært:

Madformadelskere / Airfryer / Brunede kartofler i airfryer

Brunede kartofler i airfryer


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Det er sæson for brunede kartofler, og hvis du har en airfryer derhjemme kan du faktisk med fordel bruge den til at lave lækre kartofler til julemiddagen. Det er både nemt og hurtigt at lave brunede kartofler i airfryer, og i mens kan du jo koncentrere dig om noget andet. Læs med her og få vores opskrift.

brunede kartofler i airfryer kurv

Få 15% rabat på din nye Cosori Airfryer

Vi er virkelig glade for vores Cosori Dualblaze airfryer, og har fået lov til at give Jer 15% rabat på airfryere fra Cosori. Køb din Cosori Airfryer her (reklamelink), og brug rabatkoden “mad15“, så får du trukket 15% fra pisen på hjemmesiden.

NEmt i airfryeren

Det er super nemt at lave brunede kartofler i airfryeren, og du skal ikke gøre andet end lige at røre rundt et par gange når de først er sat over.

Så du kan altså koncentrere dig om det andet mad du skal lave, mens kartoflerne passer sig selv i airfryeren.

De bliver super lækre og fint karamelliserede, og de er perfekte at servere til Mortensaften, jul eller bare til en lækker flæskesteg du laver til familien.

Hvis du endnu ikke er kommet i gang med at lave mad i airfryer, så kan vi kun anbefale dig at prøve det, det har virkelig været en kæmpe øjenåbner for os.

Det er bare så nemt og hurtigt frem for for eksempel ovnen. Og så sparer man jo på strømmen samtidig.

brunede kartofler lavet i airfryer

Ingrediensnoter

Små kartofler – Det er selvfølgelig at foretrække at koge og pille nogle små kartofler, men hvis tiden er knap, så kan kartofler fra glas sagtens bruges når du laver brune kartofler.

Brun farin – Brun farin giver den rette karamellisering på kartoflerne. Vi har eksperimenteret med almindeligt sukker, men det bliver altså ikke helt det samme, og de bliver lidt blege.

Smør – Brug helst rigtig smør, vi bruger saltet smør.

Hvordan laver man brunede kartofler i airfryer?

Det er virkelig en super nem opskrift.

Først kommer du kolde, kogte og pillede kartofler i kurven til din airfryer, så skal der brun farin og smør ovenpå, og så skal kurven bare i airfryeren og have 20-25 minutter.

Rør rundt i kartoflerne 3-4 gange i løbet af tilberedningstiden, og herefter er kartoflerne klar til at servere til din flæskesteg, andesteg eller hvad du nu skal servere.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

små kartofler, brun farin og smør klar til at komme i airfryeren

Ofte stillede spørgsmål

Jeg har ikke en airfryer, kan jeg lave dem i ovnen?

Ja du kan godt lave dem i ovnen. Se vores opskrift på brunede kartofler i ovn her.

Kan jeg bruge almindeligt sukker?

Ja det kan du i teorien godt, men kartoflerne vil ikke blive helt så lækre brune. Vi har prøvet begge dele, men kan helt klart bedst lide dem med brun farin, så det anbefaler vi selvfølelig at du bruger.

Andre opskrifter på brunede kartofler du måske vil synes om

kurv fra airfryeren med brunede kartofler

Tips og tricks til opskriften

 • Sæt dem bare over i god tid, de fleste airfryere har en hold varm funktion, så du kan holde kartoflerne varme indtil de skal serveres.
 • Læg et stykke bagepapir i bunden af kurven til din airfryer hvis du vil lette rengøringen.

Serveringsforslag

Elsker du at lave mad i airfryer? Prøv også vores opskrift på Hel kylling i airfryer

skål med brunede kartofler og ske
lækre blanke brunede kartofler

Få 15% rabat på din nye Cosori Airfryer

Vi er virkelig glade for vores Cosori Dualblaze airfryer, og har fået lov til at give Jer 15% rabat på airfryere fra Cosori. Køb din Cosori Airfryer her (reklamelink), og brug rabatkoden “mad15“, så får du trukket 15% fra pisen på hjemmesiden.

Opskrift på airfryer brunkartofler

Her får du vores opskrift på nemme perfekte brune kartofler i airfryer. De smager næsten som de traditionelle, men de er virkelig nemme at lave, og opskriften virker bare hver gang.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere kartoflerne til familien til julemiddagen eller når du skal servere flæskesteg næste gang.

brunede kartofler i airfryer kurv
5 fra 2 stemmer

Brunede kartofler i airfryer

Opskrift på brunede kartofler i airfryer
Brune kartofler du kan lave i airfryeren. Det er både en nem og hurtig måde at tilberede kartoflerne på, og du kan koncentrere dig om andre ting i mens. De smager skønt, og kan serveres til for eksempel and eller flæskesteg til Jul eller Mortensaften.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 25 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 360 kcal

Udstyr

Ingredienser

 • 1 kg kartofler, kogte og pillede, evt. fra glas
 • 120 g brun farin
 • 30 g smør

Sådan gør du

 • Kom kartoflerne i kurven til din airfryer.
  1 kg kartofler
 • Drys brun farin over, og skær smørret i mindre tern og fordel dem over kartoflerne og sukkeret.
  120 g brun farin, 30 g smør
 • Sæt kurven i airfryeren, og giv kartoflerne 20 minutter ved 180 grader.
 • Vend rundt i kartoflerne 3-4 gange i løbet af tilberedningstiden.
 • Server straks kartoflerne tilbehør til for eksempel and, flæskesteg eller kogt hamburgerryg eller hold dem varme i airfryeren indtil de skal serveres.
 • OBS:
  Denne opskrift er lavet til en Cosori Dual Blaze Airfryer. Bruger du en anden type airfryer eller Actifry skal tilberedningstiden muligvis tilpasses. Hold godt øje den første gang du prøver en ny opskrift i din airfryer, da maskinerne kan varme meget forskelligt.

Noter

Airfryer

Vores airfryer er en Cosori Dualblaze, og den er vi blevet virkelig glade for. Den fungerer upåklageligt, og den er virkelig hurtig til at tilberede både kød, grønt og andre ting. Leder du efter en ny airfryer, kan vi kun anbefale at du tager et kig på en Cosori Dualblaze (reklamelink)

Ingredienser

Kartofler
Du kan bruge små kartofler som du koger, køler ned og piller eller du kan bruge kartofler fra glas. Det er helt op til dig selv.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 360kcalKulhydrater: 73gProtein: 5gFedt: 6gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.3gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 16mgNatrium: 72mgKalium: 1094mgFibre: 6gSukker: 31gA-vitamin: 192IUC-vitamin: 49mgCalcium: 57mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering
KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.