Brune kartofler du kan lave i airfryeren. Det er både en nem og hurtig måde at tilberede kartoflerne på, og du kan koncentrere dig om andre ting i mens. De smager skønt, og kan serveres til for eksempel and eller flæskesteg til Jul eller Mortensaften.
Drys brun farin over, og skær smørret i mindre tern og fordel dem over kartoflerne og sukkeret.
120 g brun farin, 30 g smør
Sæt kurven i airfryeren, og giv kartoflerne 20 minutter ved 180 grader.
Vend rundt i kartoflerne 3-4 gange i løbet af tilberedningstiden.
Server straks kartoflerne tilbehør til for eksempel and, flæskesteg eller kogt hamburgerryg eller hold dem varme i airfryeren indtil de skal serveres.
OBS: Denne opskrift er lavet til en Cosori Dual Blaze Airfryer. Bruger du en anden type airfryer eller Actifry skal tilberedningstiden muligvis tilpasses. Hold godt øje den første gang du prøver en ny opskrift i din airfryer, da maskinerne kan varme meget forskelligt.
Noter
Ingrediensnoter
Små kartofler - Det er selvfølgelig at foretrække at koge og pille nogle små kartofler, men hvis tiden er knap, så kan kartofler fra glas sagtens bruges.Brun farin - Brun farin giver den rette karamellisering på kartoflerne. Vi har eksperimenteret med almindeligt sukker, men det bliver altså ikke helt det samme, og de bliver lidt blege.Smør - Brug helst rigtig smør, vi bruger saltet smør.
Airfryer - Vores airfryer er en Cosori Dualblaze, og den er vi blevet virkelig glade for. Den fungerer upåklageligt, og den er virkelig hurtig til at tilberede både kød, grønt og andre ting. Leder du efter en ny airfryer, kan vi kun anbefale at du tager et kig på en Cosori Dualblaze (reklamelink)
Forberedelse
Sæt dem bare over i god tid, de fleste airfryere har en hold varm funktion, så du kan holde kartoflerne varme indtil de skal serveres.
Brug bagepapir
Læg et stykke bagepapir i bunden af kurven til din airfryer hvis du vil lette rengøringen.