Populært:

Madformadelskere / Airfryer / Ribbensteg i airfryer

Ribbensteg i airfryer

5

/5

1 time 10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 10 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Ribbensteg med knasende sprøde svær hver gang. Ribbensteg i airfryer er den sikre måde at få sprøde svær, og så er det bare nemt. Serveret sammen med nogle kogte kartofler, rødkål og en klassisk brun sovs, så bliver det altså ikke meget bedre! Læs med her og se vores nemme opskrift.

ribbensteg i airfryer

Nem ribbensteg til aften

Jeg er helt klart til ribbensteg frem for flæskesteg, der er meget mere smag i, og så er den også mere saftig. Og for at fremhæve endnu en kvalitet ved ribbensteg, så er det også en ret billig spise. Og hvis man så laver den i airfryer, så slipper man for svineri i ovnen og sværene har nemmere ved at blive sprøde.

Det med sprøde svær er næsten det vigtigste! Der er sgu ikke noget mere kedeligt end “slatne” svær på en ribbensteg. Jeg skærer ribbenstegen ud i mindre stykker, til at starte med var det egentlig et spørgsmål om at udnytte pladsen bedst i skuffen til airfryeren, men nu er jeg overbevist om at det også hjælper på det med sprøde svær.

Om det er til aftensmad med hele “svineriet” Altså kogte kartofler, rødkål og brun sovs, eller om det er som en del af menuen til en julefrokost, så er ribbensteg bare godt, og den glæde deler familien heldigvis med mig. Når vi spiser ribbensteg, så er den klassiske version med det hele, som ribbenburgere, eller som pålæg til rugbrød. Så der er måder at variere det på, så man ikke ender i det samme hele tiden.

Når du skal ud og købe en ribbensteg, så gå efter de gode tilbud, find en med en god fordeling af fedt og kød, ikke for fed, men der skal altså lige være lidt til at give den gode smag. Hvis kvaliteten skal være i top, så skal du en tur til slagteren, eller handle ind på nettet. Her kan jeg anbefale Ladegaard-Duroc, her er kvaliteten og dyrevelfærd i højsæde, og det er værd at støtte.

kurv fra airfryer med stykker af ribbensteg med sprød svær

Ingrediensnoter

Ribbensteg – De er tit på tilbud, så det er bare med at fylde fryseren. Det kan selvfølgelig også gå til din slagter, eller bestille den på nettet.

Olivenolie – Olivenolien fungerer mest som binder for salt og peber, men er også med til at stege ribbenstegen, så den bliver helt perfekt.

Salt & Peber – Klassiske krydderier. Her kunne man supplere sværen med et par hele nelliker og laurbærblade, de skal bare ud inden sværen skal brunes af.

Laurbærblade – Jeg kommer laurbærblade i bunden af airfryeren sammen med noget vand, så er der et godt grundlag for en god sovs.

Hvordan laver man ribbensteg i airfryer?

Her får i vores opskrift på ribbensteg med sprød svær i airfryer. Der er ikke så meget forberedelse, men det er vigtigt at være omhyggelig med at ridse sværen helt perfekt, så bliver sværen helt sprød.

Ribbenstegen dubbes tør og skæres i passende kvadrater, sværen ridses godt ned i fedtlaget. Stykkerne af ribbensteg smøres ind i et tyndt lag olivenolie, og krydres først på bagsiden med kokkesalt og peber. Stykkerne vendes herefter og krydres kun med kokkesalt på sværen.

Der kommes vand og laurbærblade i bunden af skuffen og stykkerne af ribbensteg placeres herefter på risten, der nu kommes nu i airfryeren. De tilberedes først ved 150 grader og sluttes af på 205 for at gøre sværen helt sprød.

Når sværene er helt sprøde og gyldne tages de op af skuffen, og skal nu trække i ca. 5 minutter inden de serveres. Skyen fra skuffen bruges til sovs.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

strykker af rå ribbensteg i stykker i airfryerkurv

Ofte stillede spørgsmål

Kan man lave sovs når man laver stegen i airfryer?

Ja det kan du sagtens. Du kan komme vand i bunden som vi beskriver her, og bruge alt den lækre stegesky til en god brun sovs.

Andre airfryer-opskrifter du måske vil synes om

Airfryer ribbensteg med kartofler, sovs og rødkål

Tips og tricks til opskriften

  • Sørg for at ridse sværen inden du starter på tilberedningen. Det er grundlaget for lækre og sprøde svær.
  • Kom vand i bunden af airfryeren hvis du vil lave sovs. Det hjælper også lidt på at mindske stegeosen under tilberedningen.

Serveringsforslag

Vil du gerne tilberede julemad i din airfryer? Prøv også vores opskrift på Andebryststeg i airfryer

stykker af ribbensteg i airfryer
ribbensteg med sprød svær i airfryer

Vi anbefaler en Cosori Airfryer

Vi er virkelig glade for vores Cosori Dualblaze airfryer, den er helt perfekt til vores familie.
Køb din Cosori Airfryer her (reklamelink).

Opskrift på airfryer ribbensteg

Her får du vores opskrift på lækker ribbensteg med sprøde svær lavet i airfryer. Det er hurtigt og nemt at tilberede ribbensteg på denne måde, og du slipper for at svine ovnen til.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere stegen til julefrokosten eller når du skal forkæle familien med en god aftensmad.

ribbensteg i airfryer
5 fra 3 stemmer

Ribbensteg i airfryer

Opskrift på ribbensteg i airfryer
Nem og lækker ribbensteg med knasende spøde svær lavet i din airfryer. Det er nemt og hurtigt at tilberede en ribbensteg på denne måde, og den er skøn til både frokost og aftensmad.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time
Hviletid 5 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 1715 kcal

Udstyr

Ingredienser

  • 1300 g ribbensteg, uden ben
  • 1 spsk olivenolie
  • Groft salt, efter smag
  • Peber, efter smag
  • 5 dl vand
  • 3 laurbærblade

Sådan gør du

  • Ribbenstegen forberedes. Dup den helt tør med køkkenrulle og skær den derefter i kvadratiske stykker. Sørg for at sværene er ridset helt igennem ned i fedtlaget, dog uden at skære ned i kødet. Det er med til at sikre sprøde svær.
    – Hvis de er meget ujævne i bunden kan de skæres let til så de kan holde balancen under tilberedningen.
    1300 g ribbensteg
  • Spray, eller smør nu stykkerne ind i et tyndt lag olivenolie, og krydder dem med salt og peber på bagsiden og derefter kun med salt på sværsiden.
    1 spsk olivenolie, Groft salt, Peber
  • Kom vand i bunden af airfryerkurven sammen med laurbærbladene. Placer nu stykkerne af ribbensteg på risten i skuffen til din airfryer og sæt dem over. Først skal de have 150 grader i ca. 50 minutter.
    – Sørg for at fylde efter med lidt vand hvis det hele fordamper.
    5 dl vand, 3 laurbærblade
  • Når der er gået ca. 50 minutter skrues der op til 205 grader og stykkerne af ribbensted brunes nu af i ca. 10 minutter, eller til sværene er blevet gyldne og helt sprøde.
  • Når sværene er helt sprøde tages skuffen ud af airfryeren, placer stykkerne af ribbensteg i et fad og lad dem trække ca. 5 minutter eller imens du forbereder sovsen med skyen fra ribbenstegen.
  • Server med alt dit favorittilbehør.

Noter

Sovs

Vil du lave sovs til din ribbensteg? Brug stegeskyen fra bunden af kurven, og følg vores opskrift på Brun sovs

Airfryer

Vi bruger vores Cosori Dualblaze Airfryer. Bruger du en anden type airfryer, skal du muligvis tilpasse tilberedningstiden, da alle maskiner varmer forskelligt. Hold altid godt øje når du prøver en ny opskrift i sin airfryer.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1715kcalKulhydrater: 0.1gProtein: 30gFedt: 176gMættet fedt: 63gFlerumættet fedt: 19gEnkeltumættet fedt: 83gKolesterol: 234mgNatrium: 105mgKalium: 602mgFibre: 0.02gA-vitamin: 37IUC-vitamin: 1mgCalcium: 17mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

2 kommentarer til “Ribbensteg i airfryer”

  1. Skal der vand i bunden? Jeg læser det som en mulighed hvis man vil lave sovs.
    Jeg prøvede opskriften og sværen blev perfekt men kødet blev meget mørkt og lidt tørt og jeg gav den kun 45 min i første hug.

    Svar
    • Hej Henrik.

      Der skal ikke vand i bunden, men jeg plejer at komme det i. Det er med til at holde noget damp i bakken under tilberedningen, så bliver det heller ikke så tørt.
      Tiden i vores opskrift må du også se på som vejledende, der er meget forskel på hvordan de forskellige mærker af airfryere varmer, på vores passer det med tiden.

      Håber du har mod på at prøve igen 🙂

      Med venlig hilsen

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.