Ribbensteg med knasende sprøde svær hver gang. Ribbensteg i airfryer er den sikre måde at få sprøde svær, og så er det bare nemt. Serveret sammen med nogle kogte kartofler, rødkål og en klassisk brun sovs, så bliver det altså ikke meget bedre! Læs med her og se vores nemme opskrift.
Nem ribbensteg til aften
Jeg er helt klart til ribbensteg frem for flæskesteg, der er meget mere smag i, og så er den også mere saftig. Og for at fremhæve endnu en kvalitet ved ribbensteg, så er det også en ret billig spise. Og hvis man så laver den i airfryer, så slipper man for svineri i ovnen og sværene har nemmere ved at blive sprøde.
Det med sprøde svær er næsten det vigtigste! Der er sgu ikke noget mere kedeligt end “slatne” svær på en ribbensteg. Jeg skærer ribbenstegen ud i mindre stykker, til at starte med var det egentlig et spørgsmål om at udnytte pladsen bedst i skuffen til airfryeren, men nu er jeg overbevist om at det også hjælper på det med sprøde svær.
Om det er til aftensmad med hele “svineriet” Altså kogte kartofler, rødkål og brun sovs, eller om det er som en del af menuen til en julefrokost, så er ribbensteg bare godt, og den glæde deler familien heldigvis med mig. Når vi spiser ribbensteg, så er den klassiske version med det hele, som ribbenburgere, eller som pålæg til rugbrød. Så der er måder at variere det på, så man ikke ender i det samme hele tiden.
Når du skal ud og købe en ribbensteg, så gå efter de gode tilbud, find en med en god fordeling af fedt og kød, ikke for fed, men der skal altså lige være lidt til at give den gode smag. Hvis kvaliteten skal være i top, så skal du en tur til slagteren, eller handle ved en slagter på nettet.
Mere airfryerinspiration
Ingrediensnoter
Ribbensteg – De er tit på tilbud, så det er bare med at fylde fryseren. Det kan selvfølgelig også gå til din slagter, eller bestille den på nettet.
Olivenolie – Olivenolien fungerer mest som binder for salt og peber, men er også med til at stege ribbenstegen, så den bliver helt perfekt.
Salt & Peber – Klassiske krydderier. Her kunne man supplere sværen med et par hele nelliker og laurbærblade, de skal bare ud inden sværen skal brunes af.
Laurbærblade – Jeg kommer laurbærblade i bunden af airfryeren sammen med noget vand, så er der et godt grundlag for en god sovs.
Hvordan laver man ribbensteg i airfryer?
Her får I vores opskrift på ribbensteg med sprød svær i airfryer. Der er ikke så meget forberedelse, men det er vigtigt at være omhyggelig med at ridse sværen helt perfekt, så bliver sværen helt sprød.
Ribbenstegen dubbes tør og skæres i passende kvadrater, sværen ridses godt ned i fedtlaget. Stykkerne af ribbensteg smøres ind i et tyndt lag olivenolie, og krydres først på bagsiden med kokkesalt og peber. Stykkerne vendes herefter og krydres kun med kokkesalt på sværen.
Der kommes vand og laurbærblade i bunden af skuffen og stykkerne af ribbensteg placeres herefter på risten, der nu kommes nu i airfryeren. De tilberedes først ved 150 grader og sluttes af på 205 for at gøre sværen helt sprød.
Når sværene er helt sprøde og gyldne, tages de op af skuffen, og skal nu trække i ca. 5 minutter inden de serveres. Skyen fra skuffen kan bruges til sovs.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du sagtens. Du kan komme vand i bunden som vi beskriver her, og bruge alt den lækre stegesky til en god brun sovs.
Andre airfryeropskrifter du måske vil synes om
- Æbleskiver i airfryer
- Laks i airfryer
- Culottesteg i airfryer
- Hakkebøf i airfryer
- Brunede kartofler i airfryer
Tips og Tricks
- Rids sværen med en skarp kniv
- Sørg for at ridse sværen inden du starter på tilberedningen. Det er grundlaget for lækre og sprøde svær. De skal skæres helt igennem men ikke ned i kødet.
- Vand i bunden
- Kom vand i bunden af airfryeren. Det hjælper til at gøren kødet lækker og saftigt, og også lidt på at mindske stegeosen under tilberedningen. Derudover kan du bruge væsken til at lave en lækker sovs bagefter.
Serveringsforslag
- Server med kogte kartofler, sovs, Hjemmelavet rødkål og Klassiske brunede kartofler
- Server med en dejlig frisk Kold kartoffelsalat
- Brug som lun ret til julefrokosten
Vil du gerne tilberede julemad i din airfryer?
Prøv også vores opskrift på Andebryststeg i airfryer eller Brunede kartofler i airfryer
Opskrift på airfryer ribbensteg
Her får du vores opskrift på lækker ribbensteg med sprøde svær lavet i airfryer. Det er hurtigt og nemt at tilberede ribbensteg på denne måde, og du slipper for at svine ovnen til.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere stegen til julefrokosten eller når du skal forkæle familien med en god aftensmad.
Ribbensteg i airfryer
Udstyr
- Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink)
Ingredienser
- 1300 g ribbensteg, uden ben
- 1 spsk olivenolie
- Groft salt, efter smag
- Peber, efter smag
- 5 dl vand
- 3 laurbærblade
Sådan gør du
- Ribbenstegen forberedes. Dup den helt tør med køkkenrulle og skær den derefter i kvadratiske stykker. Sørg for at sværene er ridset helt igennem ned i fedtlaget, dog uden at skære ned i kødet. Det er med til at sikre sprøde svær. – Hvis de er meget ujævne i bunden kan de skæres let til så de kan holde balancen under tilberedningen.1300 g ribbensteg
- Spray, eller smør nu stykkerne ind i et tyndt lag olivenolie, og krydder dem med salt og peber på bagsiden og derefter kun med salt på sværsiden.1 spsk olivenolie, Groft salt, Peber
- Kom vand i bunden af airfryerkurven sammen med laurbærbladene. Placer nu stykkerne af ribbensteg på risten i skuffen til din airfryer og sæt dem over. Først skal de have 150 grader i ca. 50 minutter. – Sørg for at fylde efter med lidt vand hvis det hele fordamper.5 dl vand, 3 laurbærblade
- Når der er gået ca. 50 minutter skrues der op til 205 grader og stykkerne af ribbensted brunes nu af i ca. 10 minutter, eller til sværene er blevet gyldne og helt sprøde.
- Når sværene er helt sprøde tages skuffen ud af airfryeren, placer stykkerne af ribbensteg i et fad og lad dem trække ca. 5 minutter eller imens du forbereder sovsen med skyen fra ribbenstegen.
- Server med alt dit favorittilbehør.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. december 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Skal der vand i bunden? Jeg læser det som en mulighed hvis man vil lave sovs.
Jeg prøvede opskriften og sværen blev perfekt men kødet blev meget mørkt og lidt tørt og jeg gav den kun 45 min i første hug.
Hej Henrik.
Der skal ikke vand i bunden, men jeg plejer at komme det i. Det er med til at holde noget damp i bakken under tilberedningen, så bliver det heller ikke så tørt.
Tiden i vores opskrift må du også se på som vejledende, der er meget forskel på hvordan de forskellige mærker af airfryere varmer, på vores passer det med tiden.
Håber du har mod på at prøve igen 🙂
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere