Ribbensteg i airfryer er den sikre måde at få sprøde svær, og så er det bare nemt og lækkert sammen med kartofler, rødkål og en klassisk brun sovs.

Mere airfryermad
Vi har efterhånden lavet ribbensteg flere gange end vi kan tælle, og der er altså bare lækkert. Vi foretrækker at skære stegen ud i mindre tern, for at udnytte pladsen i skuffen, og også for at få mest mulig stegeskorpe i airfryeren.
Opskriften er god fordi
Nemt og hurtigt – Tilberedningstiden er ikke så lang i airfryeren, og derudover er det super nemt at få sprøde, perfekte svær.
Sovs – Selvom du laver stegen i airfryeren, kan du sagtens få en fin stegesky til at lave sovs af.
Ingrediensnoter
Ribbensteg – De er tit på tilbud, så det er bare med at fylde fryseren. Du kan selvfølgelig også gå til din slagter, eller bestille stegen på nettet. Find en ribbensteg med en god fordeling af fedt og kød, ikke for fed, men der skal altså lige være lidt til at give den gode smag.
Olivenolie – Olivenolien fungerer mest som binder for salt og peber, men er også med til at stege ribbenstegen, så den bliver helt perfekt.
Salt & Peber – Klassiske krydderier. Her kunne man supplere sværen med et par hele nelliker og laurbærblade, de skal bare ud inden sværen skal brunes af, så de ikke bliver brændte.
Laurbærblade – Jeg kommer laurbærblade i bunden af airfryeren sammen med noget vand, så er der et godt grundlag for en god sovs hvis du gerne vil servere det sammen med stegen.
Hvordan laver man ribbensteg i airfryer?
Der er ikke så meget forberedelse, men det er vigtigt at være omhyggelig med at ridse sværen helt perfekt, så bliver sværen helt sprød.
- Ribbenstegen dubbes tør og skæres i passende kvadrater, sværen ridses godt ned i fedtlaget.
- Stykkerne af ribbensteg smøres ind i et tyndt lag olivenolie, og krydres først på bagsiden med kokkesalt og peber. Stykkerne vendes herefter og krydres kun med kokkesalt på sværen.
- Der kommes vand og laurbærblade i bunden af skuffen og stykkerne af ribbensteg placeres herefter på risten, der nu kommes nu i airfryeren.
- De tilberedes først ved 150 grader og sluttes af på 205 for at gøre sværen helt sprød.
Når sværene er helt sprøde og gyldne, tages de op af skuffen, og skal nu trække i ca. 5 minutter inden de serveres. Skyen fra skuffen kan bruges til sovs.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Rids sværen med en skarp kniv – Sørg for at ridse sværen inden du starter på tilberedningen. Det er grundlaget for lækre og sprøde svær. De skal skæres helt igennem men ikke ned i selve kødet.
Vand i bunden – Kom vand i bunden af airfryeren. Det hjælper til at gøre kødet lækkert og saftigt, og også lidt på at mindske stegeosen under tilberedningen. Derudover kan du bruge væsken til at lave en lækker sovs bagefter.
Servering – Server klassisk med kartofler, hjemmelavet rødkål og en god brun sovs eller brug din ribbensteg til julefrokosten. Stegen er også lækker med en kold kartoffelsalat.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du sagtens. Du kan komme vand i bunden som vi beskriver i vores opskrift, og bruge alt den lækre stegesky til en god brun sovs.
Flere airfryer-stege

Ribbensteg i airfryer
Udstyr
- Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink)
Ingredienser
- 1300 g ribbensteg, uden ben
- 1 spsk olivenolie
- Salt, groft, efter smag
- Peber, efter smag
- 5 dl vand
- 3 laurbærblade
Sådan gør du
- Ribbenstegen forberedes. Dup den helt tør med køkkenrulle og skær den derefter i kvadratiske stykker. Sørg for at sværene er ridset helt igennem ned i fedtlaget, dog uden at skære ned i kødet. Det er med til at sikre sprøde svær.1300 g ribbensteg
- Spray, eller smør nu stykkerne ind i et tyndt lag olivenolie, og krydder dem med salt og peber på bagsiden og derefter kun med salt på sværsiden.1 spsk olivenolie, Salt, Peber
- Kom vand i bunden af airfryerkurven sammen med laurbærbladene. Placer nu stykkerne af ribbensteg på risten i skuffen til din airfryer og sæt dem over. Først skal de have 150 grader i ca. 50 minutter. – Sørg for at fylde efter med lidt vand hvis det hele fordamper.5 dl vand, 3 laurbærblade
- Når der er gået ca. 50 minutter skrues der op til 205 grader og stykkerne af ribbensted brunes nu af i ca. 10 minutter, eller til sværene er blevet gyldne og helt sprøde.
- Når sværene er helt sprøde tages skuffen ud af airfryeren, placer stykkerne af ribbensteg i et fad og lad dem trække ca. 5 minutter eller imens du forbereder sovsen med skyen fra ribbenstegen.
- Server med alt dit favorittilbehør.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Lige fra hjertet
Jeg er helt klart til ribbensteg frem for flæskesteg, der er meget mere smag i, og så er den også mere saftig. Og for at fremhæve endnu en kvalitet ved ribbenstegen, så er det også en ret billig spise. Og hvis man så laver den i airfryer, så slipper man for svineri i ovnen og sværene har nemmere ved at blive sprøde.
Det med sprøde svær er næsten det vigtigste! Der er ikke noget mere kedeligt end “slatne” svær på en ribbensteg. Jeg skærer ribbenstegen ud i mindre stykker, til at starte med var det egentlig et spørgsmål om at udnytte pladsen bedst i skuffen til airfryeren, men nu er jeg overbevist om at det også hjælper på det med sprøde svær.
Om det er til aftensmad med hele “svineriet”, åltså kogte kartofler, rødkål og brun sovs, eller om det er som en del af menuen til en julefrokost, så er ribbensteg bare godt, og den glæde deler familien heldigvis med mig. Når vi spiser ribbensteg, så er den klassiske version med det hele, som ribbenburgere, eller som pålæg til rugbrød. Så der er måder at variere det på, så man ikke ender i det samme hele tiden.
– Rasmus
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. december 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Skal der vand i bunden? Jeg læser det som en mulighed hvis man vil lave sovs.
Jeg prøvede opskriften og sværen blev perfekt men kødet blev meget mørkt og lidt tørt og jeg gav den kun 45 min i første hug.
Hej Henrik.
Der skal ikke vand i bunden, men jeg plejer at komme det i. Det er med til at holde noget damp i bakken under tilberedningen, så bliver det heller ikke så tørt.
Tiden i vores opskrift må du også se på som vejledende, der er meget forskel på hvordan de forskellige mærker af airfryere varmer, på vores passer det med tiden.
Håber du har mod på at prøve igen 🙂
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere