Populært:

Madformadelskere / Airfryer / Culottesteg i airfryer

Culottesteg i airfryer

4.50

/5

1 time 10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.50

/5

1 time 10 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Perfekt rosastegt culottesteg i airfryer. Serveret med en god rødvinssauce, nogle lækre smørristede kartofler og lidt grønt, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du har lyst til at prøve at lave culottesteg på den nemme måde, så læs med her og få vores opskrift.

culottesteg i airfryer kurv

Vi anbefaler en Cosori Airfryer

Vi er virkelig glade for vores Cosori Dualblaze airfryer, den er helt perfekt til vores familie.
Køb din Cosori Airfryer her (reklamelink).

Nem okseculotte uden svineri i ovnen

Jeg må indrømme at den airfryer alligevel har været en rigtig god investering. Vi bruger den rigtig meget og det sidste forsøg med en okseculotte, blev så godt, at det nu bliver til en opskrift.

Vi har efterhånden rigtig mange opskrifter på lige nøjagtig culottesteg, og det er der en rigtig god grund til. Culottesteg er efter min/vores mening et af de allerbedste stykker kød man kan tilberede, og man kan servere et hav af forskelligt tilbehør til.

Culottestegen fås i alle prisklasser, og man kan være heldig i den billige ende at få en der smager fantastisk og er rigtig mør, men skal man være helt sikker, så er det med at betale lidt mere og gå efter kvalitet.

Når jeg skal vælge en culotte i køledisken, så går jeg efter en god fedtmarmorering i kødet, det betyder nemlig smag, og så et godt jævnt fedtlag der kan ridses og blive helt sprødt og lækkert under tilberedningen.

Modsat de helt billige culottestege i discountsupermarkeder, så er Wagyu culotte noget helt specielt, og det er prisen også. Det er smørmørt, smagen er uden sammenligning og det er prisen desværre også. Og så må jeg jo nok erkende at sådan et stykke kød ville jeg nok ikke komme i en airfryer.

Culotten brugt i opskriften er købt i Kvickly, og prisen var vidst omkring 140 kr. Den var overraskende mør og meget saftig. I airfryeren kom den og resultatet taler for sig selv som kan se på billederne.

En af fordelene ved at lave den i airfryer, er at det sviner meget lidt sammenlignet med tilberedning i ovn. Så hvis den står på culottesteg og du har en airfryer, så skal du slet ikke være bange for at kaste dig ud i det, det kan sagtens lade sig gøre!

lækker rosastegt culottesteg lavet i airfryer skåret ud i skiver på skærebræt

Ingrediensnoter

Culottesteg – Her er det en okseculotte på ca. 1300 gram købt i Kvickly. Gå efter en god fedtmarmorering i kødet og et jævnt lag fedt.

Olivenolie – Oliveolien binder salt og peber og giver culotten en smile fedtstof at “stege” i.

Salt & Peber – Jeg bruger kun salt og peber her i opskriften. I de fleste tilfælde synes jeg det er nok. Du kan selvfølgelig krydre med andet hvis du gerne vil det.

Hvordan laver man culottesteg i airfryer?

Det er ret nemt og langt hen ad vejen, så minder det meget om hvordan jeg ville lave den i en traditionel ovn.

Jeg bruger kun salt og peber, men det er fuldstændigt frit hvad du vil bruge af krydderier.

Den forberedte culottesteg kommes på risten i airfryeren og tilberedes første ved 180 grader og herefter ved 150 grader til kernetemperaturen rammer 57 grader.

Når kernetemperaturen er nået tages culotten op, og placeres på et skærebræt hvor den nu skal trække i ca. 20 minutter inden den skæres i skiver og serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

rå culottesteg klar til at komme i airfryer

Ofte stillede spørgsmål

Kan man gemme resterne?

Ja du kan gemme resterne i køleskabet eller fryse dem ned. En reste culottesteg er lækkert i en salat eller på en Bøf bearnaise pizza.

Andre airfryeropskrifter du måske vil synes om

rosastegt culottesteg skåret i skiver på skærebræt

Tips og tricks til opskriften

 • Rids fedtsiden godt inden tilberedning, så bliver fedtet nemlig sprødt, knasende og lækkert. Undgå at skære helt ned i kødet når du ridser fedtet.

Serveringsforslag

Elsker du at lave airfryer-mad?

Prøv vores opskrift på Kalveculotte i airfryer, Hakkebøf i airfryer eller Oksefilet i airfryer
airfryerkurv med færdigstegt okseculotte
culottesteg på skærebræt skåret i skiver

Vi anbefaler en Cosori Airfryer

Vi er virkelig glade for vores Cosori Dualblaze airfryer, den er helt perfekt til vores familie.
Køb din Cosori Airfryer her (reklamelink).

Opskrift på airfryer okseculotte

Her får du vores opskrift på en perfekt culotte i airfryeren. Det er nemt at lave, smager fantastisk, og så sviner det ikke så meget som at lave det i ovnen. Tilmed sparer vi på strømmen, frem for at varme den store ovn op.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, sådan en okseculotte er altså bare guf. Det er en af vores livretter herhjemme.

culottesteg i airfryer kurv
4.50 fra 2 stemmer

Culottesteg i airfryer

Opskrift på culottesteg i airfryer
Lækker og rosastegt okseculotte lavet i airfryer. Det er nemt og hurtigt, og man undgår svineriet i ovnen. Server med kartofler og salat eller dit favorittilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 45 minutter
hviletid 20 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 330 kcal

Ingredienser

 • 1 culottesteg, ca 1300 gram
 • ½ spsk olivenolie
 • Salt
 • Peber

Sådan gør du

 • Culottestegen tages ud af køleskabet ca. 1 time inden den skal tilberedes.
  1 culottesteg
 • Forbered culotten ved at skylle den i koldt vand, og duppe tør med køkkenrulle. Fjern hinder og fedt på bagsiden. Fedtsiden ridses med en skarp kniv, dog uden at skære ned i selve kødet. Culotten gnides ind i olie, salt og peber.
  ½ spsk olivenolie, Salt, Peber
 • Placer nu culottestegen på risten i airfryeren og giv den ca. 15 minutter ved 180 grader.
 • Når der er gået 15 minutter, skrues temperaturen ned til 150 grader og culotten tilberedes nu i ca. 30 minutter, eller til kernetemperaturen er 57 grader.
  – Brug et stegetermometer til at tjekke kernetemperaturen undervejs. Der er meget forskel på hvordan de forskellige airfryere varmer, så kernetemperaturen er en god måde at være helt sikker på tilberedningen.
 • Når den ønskede kernetemperatur er nået, tages culotten ud og placeres på et skærebræt. Lad den trække 20 minutter inden den skæres ud og serveres.
 • OBS:
  Der er ikke to airfryere der varmer ens, så første gang du skal prøve opskriften, er det vigtigt at du prøver dig frem med tiden, og tjekker kernetemperaturen med et stegetermometer. Vores maskine er en Cosori Dualblaze (reklamelink), og her passer det med den angivne tid, hvis du bruger en anden airfryer skal tiden måske justeres.

Noter

Rester

Har du rester tilbage kan de gemmes i køleskabet eller fryses ned. Rester af culottesteg kan for eksempel bruges til Bøf bearnaise pizza eller en lækker Wok med nudler og oksekød

Airfryer

Vi har en Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink), og den kan anbefales hvis du er på jagt efter en brugervenlig airfryer, der tilbereder maden hurtigt, og er nem at gøre ren. Vi er så glade for vores maskine, og bruger den ofte i hverdagen.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 330kcalProtein: 50gFedt: 13gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gKolesterol: 140mgNatrium: 223mgKalium: 767mgCalcium: 43mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.