Perfekt rosastegt culottesteg i airfryer. Serveret med en god rødvinssauce, nogle lækre smørristede kartofler og lidt grønt, så bliver det ikke meget bedre.

Mere airfryermad
Opskriften er god fordi
Nemt og hurtigt – Det er både nemmere og hurtigere at tilberede en steg i airfryeren frem for i ovnen.
Strømbesparende – En airfryer bruger også mindre strøm end en ovn, så det er win-win.
Ingrediensnoter
Culottesteg – Her er det en okseculotte på ca. 1300 gram købt i Kvickly. Gå efter en god fedtmarmorering i kødet og et jævnt lag fedt på toppen af stegen.
Olivenolie – Oliveolien binder salt og peber og giver culotten en smile fedtstof at “stege” i.
Salt & Peber – Jeg bruger kun salt og peber her i opskriften. I de fleste tilfælde synes jeg det er nok. Du kan selvfølgelig krydre med andet hvis du gerne vil det.
Hvordan laver man culottesteg i airfryer?
Det er ret nemt og langt hen ad vejen, så minder det meget om hvordan jeg ville lave den i en traditionel ovn. Jeg bruger kun salt og peber, men det er fuldstændigt frit hvad du vil bruge af krydderier.
- Den forberedte culottesteg kommes på risten i airfryeren og tilberedes først ved 180 grader og herefter ved 150 grader til kernetemperaturen rammer 57 grader.
Når kernetemperaturen er nået, tages culotten op, og placeres på et skærebræt hvor den nu skal trække i ca. 20 minutter inden den skæres i skiver og serveres.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Rids fedtet – Rids fedtsiden godt inden tilberedning, så bliver fedtet nemlig sprødt, knasende og lækkert. Undgå at skære helt ned i kødet når du ridser fedtet.
Servering – Server for eksempel stegen sammen med kartoffeltårne med bacon og en god champignonsovs eller med sprøde kartoffelbåde og en lækker salat med æble og tranebær
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan gemme resterne i køleskabet eller fryse dem ned. En rest culotte er også lækkert i en salat eller på en Bøf bearnaise pizza.
Andre stege i airfryeren

Culottesteg i airfryer
Ingredienser
- 1 culottesteg, ca 1300 gram
- ½ spsk olivenolie
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Culottestegen tages ud af køleskabet ca. 1 time inden den skal tilberedes.1 culottesteg
- Forbered culotten ved at skylle den i koldt vand, og duppe tør med køkkenrulle. Fjern hinder og fedt på bagsiden. Fedtsiden ridses med en skarp kniv, dog uden at skære ned i selve kødet. Culotten gnides ind i olie, salt og peber.½ spsk olivenolie, Salt, Peber
- Placer nu culottestegen på risten i airfryeren og giv den ca. 15 minutter ved 180 grader på "Airfry"-funktionen.
- Når der er gået 15 minutter, skrues temperaturen ned til 150 grader (Airfry-funktionen), og culotten tilberedes nu i ca. 30 minutter, eller til kernetemperaturen er 57 grader.
- Når den ønskede kernetemperatur er nået, tages culotten ud og placeres på et skærebræt. Lad den trække 20 minutter inden den skæres ud og serveres.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Lige fra hjertet
Jeg må indrømme at den airfryer alligevel har været en rigtig god investering. Vi bruger den rigtig meget og efter mange forsøg med okseculotte bliver det nu til en opskrift.
Vi har efterhånden rigtig mange opskrifter på lige nøjagtig culottesteg, og det er der en rigtig god grund til. Culottesteg er efter min/vores mening et af de allerbedste stykker kød man kan tilberede, og man kan servere et hav af forskelligt tilbehør til.
Culottestegen fås i alle prisklasser, og man kan være heldig i den billige ende at få en der smager fantastisk og er rigtig mør, men skal man være helt sikker, så er det med at betale lidt mere og gå efter kvalitet.
Når jeg skal vælge en culotte i køledisken, så går jeg efter en god fedtmarmorering i kødet, det betyder nemlig smag, og så et godt jævnt fedtlag der kan ridses og blive helt sprødt og lækkert under tilberedningen.
Modsat de helt billige culottestege i discountsupermarkeder, så er Wagyu culotte noget helt specielt, og det er prisen også. Det er smørmørt, smagen er uden sammenligning og det er prisen desværre også. Og så må jeg jo nok erkende at sådan et stykke kød ville jeg nok ikke komme i en airfryer.
Culotten brugt i opskriften er købt i Kvickly, og prisen var vidst omkring 140 kr. Den var overraskende mør og meget saftig. I airfryeren kom den og resultatet taler for sig selv som kan se på billederne.
En af fordelene ved at lave den i airfryer, er at det sviner meget lidt sammenlignet med tilberedning i ovn. Så hvis den står på culottesteg og du har en airfryer, så skal du slet ikke være bange for at kaste dig ud i det, det kan sagtens lade sig gøre!
– Rasmus
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 25. november 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: