Kartoffeltårne med bacon

Disse hjemmelavede kartoffeltårne med bacon er det perfekte tilbehør til et stykke godt kød, og en favorit hjemme hos os. De er nemme at lave og kan også fryses ned, så de er lige til at tage op smide i en varm ovn. Hvis du vil se den bedste opskrift på kartoffeltårne, så læs med her og få vores opskrift.

Indhold

4 små kartoffeltårne med bacon indeni og timian på toppen

Det gode tilbehør med kartofler

Når det skal være ekstra hyggeligt, gør man lidt mere ud af maden. Det kan være til en fest, eller bare i en weekenden, hvor man vil forkæle familien lidt ekstra. Så er kartoffeltårne altid en vinder sammen med noget lækkert kød.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg til tider kan have et noget anstrengt forhold til kartofler, men når de bliver “forædlet” til noget som pommes frites, kartoffeltårne, eller en god mos, så er jeg med! Ej, en ny opgravet kartoffel er nu altså også godt, men ellers synes jeg godt de kan være lidt kedelige, de er dog perfekte til at “suge” sovs op med!

Kartoffeltårne smager godt og vores børn er vilde med dem. Jeg plejer at lave en forholdsvis stor portion og så fryser jeg dem ned. Det kan man gøre både før og efter tilberedning. Så har man altid nemt og lækkert tilbehør klar til at smide i ovnen uden at man skal få sved på panden.

Den grove mos, eller den fine mos? Jeg fortrækker faktisk at der er lidt “klumper” i mosen jeg bruger til kartoffeltårnene, men det er en smagssag, og hvis man helle vil have en helt glat mos, så giver man den bare en tand ekstra når man moser.

4 kartoffeltårne på skærebræt med timian på toppen

Ingrediensnoter

Kartofler – Jeg plejer at skære dem i mindre stykker, så skal de ikke koge så længe før man kan mose dem.

Frisk timian – Timian og kartofler er gode sammen. Du kan også bruge rosmarin, persille, løvstikke eller ramsløg. Faktisk er der er ingen grænser for hvad du kan bruge til at krydre dine kartoffeltårne med.

Hvidløg – Det er en smagssag, jeg elsker smagen af hvidløg, så selvfølgelig skal det med. Du kan tage det ud hvis du synes.

Parmesan – Det er også en smagssag, jeg synes virkelig godt om den dybde i smagen det giver til kartoffeltårnene, men hvis man ikke bryder sig om ost, så springer man det bare over. Man kan også drysse parmesan på toppen, så det smelter når de bliver bagt.

Hvordan laver man kartoffeltårne?


Når jeg laver kartoffeltårne med bacon, så er plejer jeg at lave en stor portion, så der er til fryseren. Der er lidt forberedelse i at lave dem, men det er det hele værd! Her kommer en kort gennemgang af hvordan du laver de bedste kartoffeltårne med bacon.

Husk at du kan finde den fulde opskrift længere nede på siden.

Først koges kartoflerne. De kogte kartofler blandes med det svitsede bacon, løg samt hvidløg. De øvrige ingredienser tilsættes og det hele moses sammen til en grov eller fin mos, alt efter hvad man er til.

Kartoffeltårnene formes med hjælp fra en bagering eller udstiksform smurt med smør og rasp. Processen gentages til alt kartoffelmos er brugt. Kartoffeltårnene bages så i en forvarmet ovn til de er gyldne og let sprøde.

Sprødt kartoffeltårn med bacon og timian

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man kartoffeltårne med bacon?

De egner sig rigtig godt til at fryse ned. Og skulle der være et par stykker tilbage efter maden, så kan de også holde sig et par dage på køl.

Kan man fryse kartoffeltårne?

Ja. De kan fryses både før og efter tilberedning i ovnen. Det er lækkert tilbehør altid at have i fryseren, og de kan komme direkte i ovnen fra frost.

Andre kartoffelretter du måske vil synes om

4 kartoffeltårne med bacon på skærebræt

Opskrift på de bedste kartoffeltårne

Her får du vores opskrift på hjemmelavede kartoffeltårne. Der er masser af velsmag og de er det perfekte tilbehør til et stykke godt kød og en lækker sauce.

4 små kartoffeltårne med bacon indeni og timian på toppen
5 fra 1 stemme

Kartoffeltårne med bacon

Opskrift på lækre hjemmelavede kartoffeltårne med bacon. De smager helt fantastisk og er det perfekt tilbehør til et stykke godt kød fra grillen og en lækker sauce.
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 45 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 565 kcal

Ingredienser

  • 850 g kartofler, skrællet
  • 1 stk løg, hakket fint
  • 150 g bacon
  • 1 spsk timian, frisk, hakket fint
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 stk æg
  • 2 spsk smør, blødt
  • 1 spsk piskefløde
  • 2 spsk purløg, hakket
  • 0,5 dl revet parmesan
  • 1 tsk salt
  • Peber, efter smag
  • 1 dl rasp

Sådan gør du

  • Start med at skrælle kartoflerne. Skær dem derefter i grove tern.
  • I en stor gryde bringes vand i kog. Kartoflerne koges til de er møre, vandet hældes fra og de stilles til siden. Kartoflerne skal være lune når de skal moses.
  • I mens kartoflerne koges forberedes de andre ingredienser.
    Baconen skæres i små tern. I en stor gryde varmes olien op og baconternene svitses til de er gyldne. De hakkede løg, hvidløg og timian tilsættes og svitses med til løgene bliver klare. Når det er færdigt stilles gryden til siden.
  • Når kartoflerne er kølet lidt ned kommes de op i gryden til bacon og løg. Tilsæt æg, smør, fløde, purløg, parmesan, salt og peber. Mos nu blandingen sammen til en grov eller fin kartoffelmos efter ønske.
  • Ovnen forvarmes til 200 grader alm ovn.
  • På en bageplade kommes bagepapir. Find nu en rund udstiksform i metal, ca. 8 cm. i diameter. Smør den med en smule smør og dyp den i rasp. Placer formen på bagepapiret og kom nu kartoffelmos i formen og pres den let ned. Løft formen forsigtigt og gentag processen til al mosen er brugt.
    Slut af med at drysse en smule rasp over hvert kartoffeltårn.
  • Kom nu bagepladen med kartoffeltårnene i den forvarmede ovn og bag dem i 15 -20 minutter, eller til de er let gyldne og gennemvarme.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 565kcalKulhydrater: 59gProtein: 20gFedt: 28gMættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 131mgNatrium: 825mgKalium: 1120mgFibre: 7gSukker: 5gA-vitamin: 565IUC-vitamin: 48mgCalcium: 252mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Kartoffeltårn med fløde, kartoffeltårn med kartoffelmos i ovn, kartoffeltårn med parmesan, kartoffeltårne med ost, Kartofler i ovn, Nemt tilbehør, Tilbehør med kartofler
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.
Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Indhold

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Populære opskrifter

Nyeste indlæg

Du vil måske også synes om