Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Kartoffeltårne med bacon

Kartoffeltårne med bacon

4.88

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.88

/5

45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Disse hjemmelavede kartoffeltårne med bacon er det perfekte tilbehør til et stykke godt kød, og en favorit hjemme hos os. De er nemme at lave og kan også fryses ned, så de er lige til at tage op smide i en varm ovn. Hvis du vil se den bedste opskrift på kartoffeltårne, så læs med her og få vores opskrift.

4 små kartoffeltårne med bacon indeni og timian på toppen

Det gode tilbehør med kartofler

Når det skal være ekstra hyggeligt, gør man lidt mere ud af maden. Det kan være til en fest, eller bare i en weekenden, hvor man vil forkæle familien lidt ekstra. Så er kartoffeltårne altid en vinder sammen med noget lækkert kød.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg til tider kan have et noget anstrengt forhold til kartofler, men når de bliver “forædlet” til noget som pommes frites, kartoffeltårne, eller en god mos, så er jeg med! Ej, en ny opgravet kartoffel er nu altså også godt, men ellers synes jeg godt de kan være lidt kedelige, de er dog perfekte til at “suge” sovs op med!

Kartoffeltårne smager godt og vores børn er vilde med dem. Jeg plejer at lave en forholdsvis stor portion og så fryser jeg dem ned. Det kan man gøre både før og efter tilberedning. Så har man altid nemt og lækkert tilbehør klar til at smide i ovnen uden at man skal få sved på panden.

Den grove mos, eller den fine mos? Jeg fortrækker faktisk at der er lidt “klumper” i mosen jeg bruger til kartoffeltårnene, men det er en smagssag, og hvis man helle vil have en helt glat mos, så giver man den bare en tand ekstra når man moser.

4 kartoffeltårne på skærebræt med timian på toppen

Ingrediensnoter

Kartofler – Jeg plejer at skære dem i mindre stykker, så skal de ikke koge så længe før man kan mose dem.

Frisk timian – Timian og kartofler er gode sammen. Du kan også bruge rosmarin, persille, løvstikke eller ramsløg. Faktisk er der er ingen grænser for hvad du kan bruge til at krydre dine kartoffeltårne med.

Hvidløg – Det er en smagssag, jeg elsker smagen af hvidløg, så selvfølgelig skal det med. Du kan tage det ud hvis du synes.

Parmesan – Det er også en smagssag, jeg synes virkelig godt om den dybde i smagen det giver til kartoffeltårnene, men hvis man ikke bryder sig om ost, så springer man det bare over. Man kan også drysse parmesan på toppen, så det smelter når de bliver bagt.

Hvordan laver man kartoffeltårne?


Når jeg laver kartoffeltårne med bacon, så er plejer jeg at lave en stor portion, så der er til fryseren. Der er lidt forberedelse i at lave dem, men det er det hele værd! Her kommer en kort gennemgang af hvordan du laver de bedste kartoffeltårne med bacon.

Husk at du kan finde den fulde opskrift længere nede på siden.

Først koges kartoflerne. De kogte kartofler blandes med det svitsede bacon, løg samt hvidløg. De øvrige ingredienser tilsættes og det hele moses sammen til en grov eller fin mos, alt efter hvad man er til.

Kartoffeltårnene formes med hjælp fra en bagering eller udstiksform smurt med smør og rasp. Processen gentages til alt kartoffelmos er brugt. Kartoffeltårnene bages så i en forvarmet ovn til de er gyldne og let sprøde.

Sprødt kartoffeltårn med bacon og timian

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man kartoffeltårne med bacon?

De egner sig rigtig godt til at fryse ned. Og skulle der være et par stykker tilbage efter maden, så kan de også holde sig et par dage på køl.

Kan man fryse kartoffeltårne?

Ja. De kan fryses både før og efter tilberedning i ovnen. Det er lækkert tilbehør altid at have i fryseren, og de kan komme direkte i ovnen fra frost.

Andre kartoffelretter du måske vil synes om

4 kartoffeltårne med bacon på skærebræt

Opskrift på de bedste kartoffeltårne

Her får du vores opskrift på hjemmelavede kartoffeltårne. Der er masser af velsmag og de er det perfekte tilbehør til et stykke godt kød og en lækker sauce.

4 små kartoffeltårne med bacon indeni og timian på toppen
4.88 fra 8 stemmer

Kartoffeltårne med bacon

Opskrift på lækre hjemmelavede kartoffeltårne med bacon. De smager helt fantastisk og er det perfekt tilbehør til et stykke godt kød fra grillen og en lækker sauce.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 565 kcal

Ingredienser

  • 850 g kartofler, skrællet
  • 1 løg, hakket fint
  • 150 g bacon
  • 1 spsk timian, frisk, hakket fint
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 æg
  • 2 spsk smør, blødt
  • 1 spsk piskefløde
  • 2 spsk purløg, hakket
  • 0,5 dl revet parmesan
  • 1 tsk salt
  • Peber, efter smag
  • 1 dl rasp

Sådan gør du

  • Start med at skrælle kartoflerne. Skær dem derefter i grove tern.
  • I en stor gryde bringes vand i kog. Kartoflerne koges til de er møre, vandet hældes fra og de stilles til siden. Kartoflerne skal være lune når de skal moses.
  • I mens kartoflerne koges forberedes de andre ingredienser.
    Baconen skæres i små tern. I en stor gryde varmes olien op og baconternene svitses til de er gyldne. De hakkede løg, hvidløg og timian tilsættes og svitses med til løgene bliver klare. Når det er færdigt stilles gryden til siden.
  • Når kartoflerne er kølet lidt ned kommes de op i gryden til bacon og løg. Tilsæt æg, smør, fløde, purløg, parmesan, salt og peber. Mos nu blandingen sammen til en grov eller fin kartoffelmos efter ønske.
  • Ovnen forvarmes til 200 grader alm ovn.
  • På en bageplade kommes bagepapir. Find nu en rund udstiksform i metal, ca. 8 cm. i diameter. Smør den med en smule smør og dyp den i rasp. Placer formen på bagepapiret og kom nu kartoffelmos i formen og pres den let ned. Løft formen forsigtigt og gentag processen til al mosen er brugt.
    Slut af med at drysse en smule rasp over hvert kartoffeltårn.
  • Kom nu bagepladen med kartoffeltårnene i den forvarmede ovn og bag dem i 15 -20 minutter, eller til de er let gyldne og gennemvarme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 565kcalKulhydrater: 59gProtein: 20gFedt: 28gMættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 131mgNatrium: 825mgKalium: 1120mgFibre: 7gSukker: 5gA-vitamin: 565IUC-vitamin: 48mgCalcium: 252mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

18 kommentarer til “Kartoffeltårne med bacon”

  1. 5 stars
    Fuck det er godt det her. Tusind tak for opskriften!
    Jeg havde ikke udstikkerringe, så jeg har brug ramekiner i stedet for. For at spare en lille bitte smule på kalorierne smurte jeg dem med olie og dryssede med rasp – det virker også godt.

    Svar
    • Hej Marc.

      Dejligt at du kunne lide opskriften 🙂 og god ide at bruge olie til at smøre med! God sommer til dig og din familie!

      De bedste hilsner

      Tina og Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
    • Lavede kartoffeltårnene til familiefødselsdag og havde forberedt mos og tårne i god tid. Alt tegnede godt, indtil de skulle ud af ovnen og serveres. De holdte ikke formen, flød lidt ud i ovnen og var bløde og svære at håndtere uden det hele skulle ende i en stor plamage af kartoffelmos. De smagte dog skønt og jeg har bestemt lyst til at lave opskriften igen. Men hvordan får jeg bedst tårnene til at holde formen ved servering?

      Svar
      • Hej Anja.

        Det var da rigtig træls med de kartoffeltårne. Som udgangspunkt, så skal de bruge kartofler med masser af stivelse i. Jeg laver dem tit af bagekartofler, så det kan du jo prøve i første omgang. Det er også vigtigt at de ikke bliver most for meget ud, altså til for fin en konsistens, så har de også svært ved at holde sig sammen.
        Et andet trick du kan prøve er at komme en spsk. mel i blandingen for at binde det ekstra godt sammen.

        Jeg håber det lykkes for dig næste gang.

        De bedste hilsner

        Rasmus – Mad For Madelskere

        Svar
  2. 5 stars
    Hej
    Det skal prøves 😋, kan jeg bruge tørret timian i stedet for frisk ?
    Tænker jeg bruger en metal muffins plade til tårnene 😉

    Svar
    • Hej Birgit.

      Du kan sagtens bruge tørret timian. Du skal bare nøjes med at bruge den halv mængde i forhold til frisk. Og den med muffins pladen kan sagtens lade sig gøre.
      Jeg håber de kommer til at smage godt 🙂

      De bedste hilsner

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
  3. Jeg har netop smagt jeres kartoffeltårne og det var en rigtig god smagsoplevelser, så nu skal de også produceres i mit køkken 👍🍲😊

    Svar
    • Hej Marianne.

      De kartoffeltårne smager nu også ret godt! 🙂
      Dejligt at du kunne lide dem.

      God weekend 🙂

      Hilsen

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
  4. 5 stars
    De er så vanvittig gode – og dejligt at man kan lave en stor portion og smide dem i fryseren, så er det nemt at lave en god middag på ingen tid. Favorit her i huset 😁
    Hilsen Aase

    Svar
    • Hej Aase
      Tusind tak for din kommentar, det varmer virkelig!
      Vi er rigtig glade for at du kan lide opskriften, og ja de er super at fryse ned.

      Rigtig god dag
      Mvh Tina, Madformadelskere.dk

      Svar
  5. 5 stars
    Hej
    Det er virkelig en rigtig god opskrift de smager vanvittig godt.
    Hvordan vil du anbefale nedfrysning af kartoffel tårnene før eller efter badning og vil du tage dem op inden bagning eller opvarmning.

    Svar
    • Hej Birgit.

      Og tak for den positive feedback 🙂 Du kan gøre begge dele, altså fryse dem ned før og efter, og du kan også begge dele den anden vej, tilberede dem frosne og optøet. Det gjorde det vidst ikke nemmere for dig.. 😉 Personligt foretrækker jeg at fryse dem ned før de bliver bagt, og tilberede dem direkte fra fryseren. Så skal de bare have længere tid ved lidt lavere temperatur.

      De bedste hilsner og godt nytår.

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
  6. Prøvede opskriften i aften og gik slavisk frem efter opskriften.
    Mosen var for tynd til at forme i ringe. Brugte muffinsforme i stedet, men resultatet blev overhovedet ikke godt. Skulle bages meget lang tid (så min steg blev næsten kold) resultatet bestemt ikke godt – en rigtig øv aften med gæster til middag.

    Svar
    • Hej Bodil

      Øv, det var da super ærgeligt, i sær når du lavede dem til gæster.
      Vi forstår ikke rigtig dit resultat, da vi aldrig selv får en tynd mos, og mange andre har lavet opskriften med stor succes.
      Er du sikker på du hun har 2 æg, 2 spsk smør og 1 spsk fløde i mosen af væske? Vores mos bliver altid fin og fast når vi følger opskriften.

      Mvh Tina

      Svar
    • Hej Laura.

      Alt efter hvor store de er kan opvarmningstiden variere en smule. Men 180 grader i 15 minutter plejer at gøre det herhjemme. Et godt tip er lige at stikke en kniv eller kødnål i og mærke om de er gennemvarme.

      De bedste hilsner

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
  7. Hej
    Jeg vil forsøge mig med disse kartoffeltårne. Jeg vil blot høre om i koger kartoflerne i saltet eller usaltet vand? Og kan man evt. lave mosen klar dagen før?
    Mvh Maria

    Svar
    • Hej Maria.

      Jeg plejer ikke at koge dem i saltet vand. Men der sker nu ikke noget ved at gøre det. Og du kan sagtens lave mosen dagen før 🙂

      De bedste hilsner

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.