Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Pizza / Bøf bearnaise pizza

Bøf bearnaise pizza


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi elsker en god pizza, og har vi en rest tilbredt oksekød fra dagen i forvejen, så står den stensikkert på bøf bearnaise pizza. Ja det lyder måske lidt skørt hvis du ikke har prøvet det, men det smager altså skønt. Læs med her og få den nemme opskrift på den ultimative pizza med bearnaise.

bøf bearnaise pizza på pizzatallerken med pizzaskærer ved siden af

Hvem elsker ikke pizza?

Pizza er og bliver bare en familiefavorit! Søndag er pizzadag hjemme hos os, og det hele starter med en rigtig god pizzadej. Pizzadejen er hele omdrejningspunktet for pizzaen og en god pizzadej tager sin tid at lave, lige fra den bliver æltet, til den er hævet færdig. Og så er der jo selvfølgelig fyldet, fra pizzasaucen over osten til toppingen.

En pizza lavet som bøf bearnaise er ikke nogen nyhed, men ny for os og det her er vores version af en pizza ud over det sædvanlige. Baggrunden for at vi lavede den her opskrift var faktisk en rest culottesteg fra dagen før, der skulle bruges til noget fornuftigt, og eftersom det var pizzadag, så skulle det prøves.

Og jeg må sige at billederne taler for sig selv, det blev uden indpakning virkelig lækkert!

Vi er så heldige at have en pizzaovn (reklamelink), og det gør det jo selvfølgelig noget nemmere at lave pizza. Ovnen bliver meget varm, og det giver den der helt specielle smag og sprødhed i bunden, man bare ikke får andre steder. Men har du en pizzasten, eller et bagestål til ovnen, så er du godt hjulpet på vej.

Bearnaisen saucen, vil jeg selvfølgelig anbefale dig at du laver selv, det er slet ikke så svært, og den smager altså bare væsentlig bedre end den du kan købe i butikkerne.

Men kniber det med tiden, så er det selvfølgelig helt ok med en færdigkøbt version.
Kødet behøver ikke være culotte, men det skal være mørt! Du kan sagten komme meget tynde skiver at mørbrad på pizzaen før den skal bages, det fungerer faktisk også ret godt, men faktum er at man ikke gider og sidde med en “skosål” og tygge løs..

Når alt går op i en højere enhed, dej, pizzasauce, ost, kød og bearnaise, så er en bøf bearnaise pizza en fantastisk mundfuld, og selv om jeg var skeptisk, så en jeg nu overbevist! Det fungerer, og det fungerer godt.

pizza med bearnaise og oksekød

Ingrediensnoter

Pizzadej – Det er omdrejningspunktet! En god pizzadej lavet på tipo 00 mel, der bliver sprød og hæver godt op. Du kan i flere supermarkeder købe en frossen pizzadej, det fungerer også hvis det kniber med tiden. Find opskriften på pizzadej her.

Pizzasauce – Jeg foretrækker at lave den selv, men der er faktisk mange ret lækre saucer man kan kan køber klar til brug. Find opskriften på pizzasauce her.

Parmesan – Parmesanosten giver en dejlig fyldig salt smag til pizzaen.

Mozzarella – Mozzarellaosten giver den lækre cremede / strengede konsistens til pizzaen og kan efter min mening ikke undværes.

Oksekød – Vi har brugt en rest, men det kan også være en bøf skåret i tynde skiver, eller andet oksekød, fællesnævneren er bare at det skal være mørt.

Bearnaise – En hjemmelavet er at fortrække, men du kan også sagtens bruge en fra køledisken. Find opskriften på bearnaise her.

Hvordan laver man bøf bearnaise pizza?

Det er slet ikke svært at lave denne pizza, og det er altså den ultimative restepizza hvis du spørger mig.

Først skal man bage bundene med tomatsovs og ost på, og herefter kommes der skiver af oksekød og bearnaise ovenpå de bagte pizzabunde.

Til sidst drysses pizzaerne med lidt frisk hakket estragon, og så er de klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

bøf bearnaise pizza med oksekød, bearnaise og estragon

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken type oksekød kan jeg bruge?

Du kan bruge den rest af oksekød du har tilbage. Det kan være culotte, oksemørbrød, en god bøf eller nogen helt andet. Det er helt op til dig selv, men gerne noget mørt kød. Vi laver gerne sådan en pizza når vi har fået culotte, for okseculotte i tynde skiver på sådan en pizza er bare lækkert.

Kan jeg bruge færdigkøbt bearnaise

Ja det kan du sagtens gøre, hvis du ikke vil lave din egen. Lun den lidt i en gryde først, så er den nemmere at fordele på pizzaen.

Andre pizzaopskrifter du måske vil synes om

den ultimative pizza med bearnaise og oksekød

Tips og tricks til opskriften

  • Brug en rest oksekød fra dagen i forvejen når du laver denne pizza. Det kan være mørbrad, culotte eller noget helt andet. Det meste kan bruges, bare det er mørt, så smid endelig ikke kød ud.

Serveringsforslag

  • Server pizzaen til pizzaaften med familien, det er en tradition vi selv har herhjemme, og det er simpelthen så hyggeligt at sætte en god film på, og spise pizza sammen.

Elsker du pizza? Prøv også vores opskrift på Pizza med kødboller

bøf bearnaise pizza på tallerken med pizzahjul
pizza med oksemørbrad og bearnaise

Opskrift på den ultimative bearnaise pizza

Her får du vores opskrift på en lækker pizza ala bøf bearnaise. Det er en fantastisk restepizza, hvis du har et stykke oksekød tilbage fra dagen før.

Vi håber du får lyst til at prøve vores opskrift, og servere pizzaen for din familie. Herhjemme er den et sikkert hit hos både børn og voksne.

bøf bearnaise pizza på pizzatallerken med pizzaskærer ved siden af
5 fra 2 stemmer

Bøf bearnaise pizza

Opskrift på bøf bearnaise pizza
Skøn luksuspizza med bearnaise og oksekød. Den er nem at lave, og perfekt hvis du har en rest oksekød som du ikke har fået spist dagen før.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 1 time 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 1363 kcal

Ingredienser

Sådan gør du

  • Lav dejen som beskrevet i opskriften her.
    Når dejen er klar, rulles eller trykkes dejen ud til pizzabunde. Dejen giver 3-4 pizzaer afhængig af størrelse størrelse.
    1 portion pizzadej
  • Smør pizzabundene med tomatsauce, og fordel stykker af mozzarella og revet parmesan ovenpå.
    1 portion pizzasauce, 250 g frisk mozzarella, 70 g parmesan
  • Bag pizzabunden på en opvarmet bagesten, bageplade i ovnen eller på grillen ved 250-275 grader. Den skal have ca. 8-10 minutter men hold godt øje med den. 
    I en opvarmet pizzaovn skal pizzaerne have 1-2 minutter, husk at vende dem jævnligt, så de ikke bliver sorte i den ene side undervejs.
  • Når pizzabunden er bagt, skal resten af fyldet på.
  • Skær oksekødet i tynde skiver, og lun bearnaisen lidt i en gryde hvis den ikke allerede er lun og frisklavet.
    400 g oksekød, 3 dl bearnaise sauce
  • Fordel tynde skiver af oksekød og derefter bearnaise på de lune pizzabunde. Drys til sidst med frisk hakket estragon og server straks pizzaen.
    Frisk estragon

Noter

Ingrendienser

Oksekød – Du kan bruge den type oksekød du har en rest af. Det kan være alt fra oksemørbrad eller culotte til en god bøf. Skær det kolde oksekød ud i tynde skiver, og så er det klar til at komme på pizzaen.

Den nemme løsning

Du kan med denne opskrift springe over hvor gærdet er lavest hvis du har lyst. Du kan nemlig vælge både at købe færdiglavet pizzadej, færdig pizzasauce og færdig bearnaise. Hvis du har mulighed for at kaste dig ud i at lave et af elementerne hjemmelavet, så gør en hjemmelavet pizzadej altså en verden til forskel på det endelige resultat.

Andre lækre pizzaer

Prøv også disse opskrifter:
 

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1363kcalKulhydrater: 150gProtein: 65gFedt: 57gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 10gTransfedt: 1gKolesterol: 134mgNatrium: 3539mgKalium: 567mgFibre: 5gSukker: 21gA-vitamin: 824IUC-vitamin: 4mgCalcium: 543mgJern: 11mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.