Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Pizza / Hvid pizza med kartofler

Hvid pizza med kartofler


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi spise masser af pizza herhjemme, det er både lækker og billig aftensmad, som hele familien sætter pris på. En helt simpel hvid pizza med kartofler, rosmarin og ost er en af favoritterne. Læs med her og få den nemme opskrift på vores version af en vegetar pizza.

hvid pizza med kartofler og rosmarin på pizzatallerken

Helt simpel kartoffelpizza

Vi elsker alle 4 pizza herhjemme, ja alle 5 faktisk, for familienhunden Lasse spiser meget gerne de skorper der nogle gange bliver tilbage.

Vi har efterhånden lavet pizza selv i mange år, og noget af det vi virkelig har fået øjnene op for, er hvordan ganske få simple ingredienser tit giver det bedste resultat.

Sådan er det også med en såkaldt hvid pizza. Det er “bare” kartofler, rosmarin og ost der får det hele til at gå op i en højere enhed.

Helt simpelt!

Når det er så simpelt, så må man også gerne vælge en god ost, det giver lige det sidste pift til pizzaen, som altså bare er en af vores yndlings. Både børn og voksnes.

tallerken med pizza med kartoffel og rosmarin samt pizzaskærer

Ingrediensnoter

Pizzadej – Pizzabunden er super vigtig, især når man skal lave en helt simpel pizza. Her betyder bunden bare rigtig meget. En pizzadej med tipo 00 mel, er det vil næsten altid laver, det giver en lækker sprød bund med gode lufthuller i skorpen.

Kartofler – Du kan bruge de kartofler du har hjemme. De skal vaskes godt, men de behøver ikke skrælles. Vi skærer dem i tynde skiver på 2 mm på et mandolinjern.

Rosmarin – Kartofler og rosmarin kan bare noget sammen. Det smager fantastisk godt på en pizza.

Ost – Vi bruger en blanding af parmesan og mozzarella. Det giver den gode cremede ost og en masse god salt smag fra parmesanen.

Hvordan laver man hvid pizza med kartofler?

Når man først har lært den ædle kunst at lave en god hjemmelavet pizza, så er det nemt at variere fyldet som man synes.

Det første du skal gøre, er selvfølgelig at lave dejen til bunden. Den skal nemlig stå og hæve i nogle timer inden du kan lave selve pizzaerne. Find opskrift på pizzadej her.

Når du er klar til at gå i gang med dine pizzaer, så er det vigtigt at varme ovnen, pizzaovnen eller hvad du nu bager dem i, rigtig godt op.

Herefter trykkes pizzadejen ud med hænderne til den er tynd og rund. Dejen smørres med olivenolie, og herefter fordeles kartofler, rosmarin og ost på bunden. Til sidst drysses den med salt, og så er den klar til at komme i ovnen.

Den skal bages til den er sprød og gylden i kanten, efter den er bagt, bør den serveres straks. Den smager nemlig allerbedst lige når den kommer ud af ovnen.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

stykke skåret af hvid pizza så man kan se lufthullerne i skorpen

Ofte stillede spørgsmål

Kan pizzarester gemmes?

Ja du kan gemme eventuelle rester et par dage i køleskabet. Herhjemme er det altid et hit med et stykke kold pizza i madpakken, og ellers kan man lige lune resterne i mikroovnen.

Andre pizzaopskrifter du måske vil synes om

hvid pizza med rosmarin og kartofler samt ost

Tips og tricks til opskriften

  • Vælg en god parmesan, det kan virkelig smages i den færdige pizza.
  • Frisk rosmarin er helt klart at foretrække på sådan en pizza, og det kan sagtens være fra sådan en krukke du har i vindueskarmen hvis du ikke lige har et drivhus.

Serveringsforslag

  • Server for familien til pizzaaften, det er bare altid lækkert.
  • Det er også en skøn date-pizza med et godt glas hvidvin til.

Vil du prøve en kartoffelpizza der også har lidt kød på? Prøv vores opskrift på Kartoffelpizza med rosmarin og parmaskinke

tallerken med vegetarisk kartoffelpizza
close up af hvid pizza med kartofler

Opskrift på vegetarisk kartoffelpizza

Vi er blevet mere og mere modige på at lave vegetarmad uden kød, og det gælder altså også når vi snakker pizza. Her er det altså en helt vegetarisk kartoffelpizza.

Den smager skønt, og så er den nem at lave. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere pizzaen for din familie.

hvid pizza med kartofler og rosmarin på pizzatallerken
5 fra 2 stemmer

Hvid pizza med kartofler

Opskrift på hvid pizza med kartofler
Kartoffelpizza med rosmarin og masser af lækker ost på toppen. Server den for familien til pizzaaften, som en vegetarisk pizza med masser af god smag.
Udskriv Pin
Forb. tid 1 time 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 1284 kcal

Ingredienser

  • 1 portion pizzadej, klik på link for opskrift
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 kartofler, store
  • 250 g frisk mozzarella
  • 70 g parmesan, revet
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • salt, groft

Sådan gør du

  • Lav dejen som beskrevet i opskriften i linket i ingredienslisten.
    Når dejen er klar, rulles eller trykkes dejen ud til runde pizzabunde. Dejen giver 3-4 pizzaer alt efter størrelse.
    1 portion pizzadej
  • Skær kartoflerne i tynde skiver på 2 mm, brug gerne mandolinjernet.
    3 kartofler
  • Smør pizzabundene med olivenolie og fordel så kartoffelskiverne.
    3 spsk olivenolie
  • Bræk mozzarellaen i mindre stykker og fordel det rundt på pizzaerne. Drys med revet parmesan.
    250 g frisk mozzarella, 70 g parmesan
  • Hak rosmarinen og fordel den på pizzaerne.
    3 stængler frisk rosmarin
  • Drys afslutningsvist pizzaen med groft salt.
    salt
  • Bag pizzaen på en varm bagesten, bageplade i ovnen eller på grillen ved 250-275 grader. Den skal have ca. 8-10 minutter men hold godt øje med den. 
    I en varm pizzaovn skal pizzaerne have 1-2 minutter, husk at vende dem jævnligt, så de ikke bliver sorte.
  • Dryp evt. med lidt ekstra olivenolie når den kommer ud af ovnen, og server straks.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1284kcalKulhydrater: 190gProtein: 48gFedt: 38gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 13gKolesterol: 61mgNatrium: 2809mgKalium: 1234mgFibre: 11gSukker: 21gA-vitamin: 587IUC-vitamin: 55mgCalcium: 559mgJern: 11mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.