Sauce skal der til! Og rødvinssauce, er en af de der saucer man skal kunne lave. Den helt rigtige balance imellem syre, sødt og salt og selvfølgelig med smagen af rødvin. Serveret til et stykke lækker rødt oksekød sammen med nogle grøntsager og en kartoffelfondant, så går det hele op i en højere enhed. Hvis du mangler en opskrift på den bedste rødvinssauce, så læs med her.

Den perfekte rødvinssauce
Saucen er det tilbehør der binder alle de andre ting sammen på tallerkenen.
Den fungerer som smagsforstærker, og kan løfte hele retten et niveau op, vel og mærke hvis den er lavet rigtigt.
Når jeg laver rødvinssauce, så er det en reduktion af rødvin og andre ingredienser, der efterfølgende bliver monteret med koldt smør. Men når det så er sagt, så kan man også sagtens lave en flødebaseret sauce som en rødvinssauce.
Hvis man nu kaster sig ud i den store kogekunst og laver Bøf Wellington, eller en god culottesteg, så er rødvinssaucen en rigtig god følgesvend. Man kan jo selvfølgelig også lave en portvinssauce, men det er en smagssag.
Rødvinssauce er oplagt at servere med godt oksekød og nogle lækre kartofler til nytår eller en anden festlig lejlighed.
Her er det oksemørbrad serveret med fondant kartofler, bønner med bacon og den lækre rødvinssauce der binder det hele sammen.
Mere gæstemad
Ingrediensnoter
Rødvin – Selvfølgelig skal der rødvin i en rødvinssauce. Vælg en god kraftig rødvin.
Smør – Du skal bruge smør til stegning samt til montering af saucen til sidst.
Skalotteløg og hvidløg – Giver god smag til saucen.
Rosmarin – Giver god smag.
Fond – Hjemmelavet eller færdigkøbt for eksempel Fond Du Chef fra Knorr.
Salt, peber og sukker – Til tilsmagning.
Hvordan laver man rødvinssauce?
Når man skal lave rødvinssauce, så er det jo selvfølgelig rødvinen der er det bærende element, så find en god kraftig rødvin.
Men det er også vigtigt med en fond der smager af noget. Hvis man nu som mig ikke er den type der koger på den perfekte fond i flere timer, så køber man bare en færdig. Saucen her i opskriften er baseret på Fond Du Chef, og det giver et ganske hæderligt resultat.
I en gryde smeltes smør, der tilsættes hakkede skalotteløg samt hvidløg og krydderurter. Det sauteres ved svag varme til løgene bliver klare. I gryden kommes nu rødvin samt balsamicoeddike.
Grydens indhold bringes i kog og reduceres til en tredje del af mængden. Hæld det igennem en si og kasser urterne. Hæld saucen tilbage i gryden og tilsæt nu fond, salt og sukker. Saucen skal nu koge og reduceres igen til to tredjedele af mængden.
Afsluttende piskes det koldt smør i saucen, der smages til med salt og peber samt sukker.
Server saucen med det samme.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan gemme resterne i køleskabet eller fryse dem ned.
Vælg en god kraftig rødvin, det kan smages i den færdige sovs. En rødvinssovs må gerne smage af god rødvin.
Andre sauceopskrifter du måske vil synes om
Opskrift på den bedste Rødvinssovs
Her kommer vores udgave af en helt klassisk rødvinssauce monteret med smør. Den har en rigtig fin smag af rødvin og passer helt perfekt til et stykke grillet rødt kød med noget lækkert tilbehør.
Jeg håber du får lyst til at prøve at lave den, næste gang du skal servere rødvinssauce for din familie, eller gæster.

Rødvinssauce
Ingredienser
- 25 g smør, til stegning
- 2 stk skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk frisk rosmarin
- 1 dl balsamicoeddike
- 4 dl rødvin
- 5 dl fond, Kalve eller okse. Jeg plejer at bruge "FOND DU CHEF" fra Knorr eller lignende. En terning plus 0,5 liter vand.
- 100 g smør, Køleskabskoldt til montering af saucen
- ½ tsk salt, eller efter smag
- Peber
- 1 tsk sukker
Sådan gør du
- Smørret smeltes i en gryde. Hak skalotteløg, hvidløg og rosmarin fint. Kom skalotteløg, hvidløg og rosmarin og steg det ved svag varme til løgene bliver klare og bløde uden at blive brune.
- Tilsæt balsamicoeddike samt rødvin, og reducer det ved middel varme til der er ⅓ af mængden tilbage.
- Tilsæt derefter fond, salt og sukker. Reducer saucen til der er 2/3 af mængden tilbage. Når det er kogt ind, hældes det igennem en si. Urterne smides ud, og selve saucen kommes tilbage i gryden.
- Saucen bringes i kog, og monteres med 100 g. koldt smør. Det gør man ved at smørret skæres ud i mindre tern og piskes i saucen, over lav varme. Smag til med salt og peber samt sukker.
- Hvis man ønsker en tykkere sauce, kan den jævnes med en smule maizena rørt op med vand.
- Server saucen med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. oktober 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her