Rødvinssauce

Sauce skal der til! Og rødvinssauce, er en af de der saucer man skal kunne lave. Den helt rigtige balance imellem syre, sødt og salt og selvfølgelig med smagen af rødvin. Serveret til et stykke lækker rødt oksekød sammen med nogle grøntsager og en kartoffelfondant, så går det hele op i en højere enhed. Hvis du mangler en opskrift på den bedste rødvinssauce, så læs med her.

rødvinssauce - den bedste opskrift på rødvinssovs til oksekød

Den perfekte rødvinssauce

Saucen er det tilbehør der binder alle de andre ting sammen på tallerkenen. Den fungerer som smagsforstærker, og kan løfte hele retten et niveau op, vel og mærke hvis den er lavet rigtigt. Når jeg laver rødvinssauce, så er det en reduktion af rødvin og andre ingredienser, der efterfølgende bliver monteret med koldt smør. Men når det så er sagt, så kan man også sagtens lave en flødebaseret sauce som en rødvinssauce.

Hvis man nu kaster sig ud i den store kogekunst og laver Bøf Wellington, eller en god culottesteg, så er rødvinssaucen en rigtig god følgesvend. Man kan jo selvfølgelig også lave en portvinssauce, men det er en smagssag.

Hvordan laver man rødvinssauce?

Når man skal lave rødvinssauce, så er det jo selvfølgelig rødvinen der er det bærende element, så find en god kraftig rødvin. Men det er også vigtigt med en fond der smager af noget. Hvis man nu som mig ikke er den type der koger på den perfekte fond i flere timer, så køber man bare en færdig. Saucen her i opskriften er baseret på Fond Du Chef, og det giver et ganske hæderligt resultat.

Her kommer en gennemgang af de ingredienser du skal bruge samt en hurtig gennemgang af fremgangsmåden.

  • Smør, til stegning.
  • Skalotteløg
  • Hvidløg
  • Rosmarin
  • Balsamicoeddike
  • Rødvin
  • Fond, som Fond Du Chef fra Knorr eller hjemmelavet.
  • Smør, køleskabskoldt til montering af saucen.
  • Salt
  • Peber
  • Sukker

I en gryde smeltes smør, der tilsættes hakkede skalotteløg samt hvidløg og krydderurter. Der sauteres ved svag varme til løgene bliver klare. I gryden kommes nu rødvin samt balsamicoeddike. Grydens indhold bringes i kog og reduceres til en tredje del af mængden. Hæld det igennem en si og kasser urterne. Hæld saucen tilbage i gryden og tilsæt nu fond, salt og sukker. Saucen skal nu koge og reduceres igen til to tredjedele af mængden. Afsluttende piskes det koldt smør i saucen, der smages til med salt og peber samt sukker.

Server saucen med det samme.

Rødvinssauce opskrift

Her kommer vores udgave af en helt klassisk rødvinssauce monteret med smør. Den har en rigtig fin smag af rødvin og passer helt perfekt til et stykke grillet rødt kød med noget lækkert tilbehør. Jeg håber du får lyst til at prøve at lave den, næste gang du skal servere rødvinssauce for din familie, eller gæster.

rødvinssauce - den bedste opskrift på rødvinssovs til oksekød
0 fra 0 stemmer

Rødvinssauce opskrift

Nem opskrift på en lækker og velsmagende rødvinssovs
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 50 min
Ret sauce, Tilbehør
Køkken Dansk, Fransk
Antal 4 personer
Kalorier 365 kcal

Ingredienser

  • 25 g smør, til stegning
  • 2 stk skalotteløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 tsk frisk rosmarin, finthakket
  • 1 dl balsamicoeddike
  • 4 dl rødvin
  • 5 dl fond, Kalve eller okse. Jeg plejer at bruge "FOND DU CHEF" fra Knorr eller lignende. En terning plus 0,5 liter vand.
  • 100 g smør, Køleskabskoldt til montering af saucen
  • ½ tsk salt, eller efter smag
  • Peber, efter smag
  • 1 tsk sukker, Evt. mere ved tilsmagning

Sådan gør du

  • Smørret smeltes i en gryde. Kom skalotteløg, hvidløg og rosmarin og steg det ved svag varme til løgene bliver klare og bløde uden at blive brune.
  • Tilsæt balsamicoeddike samt rødvin, og reducer det ved middel varme til der er ⅓ af mængden tilbage.
  • Tilsæt derefter fond, salt og sukker. Reducer saucen til der er 2/3 af mængden tilbage. Når det er kogt ind, hældes det igennem en si. Urterne smides ud, og selve saucen kommes tilbage i gryden.
  • Saucen bringes i kog, og monteres med 100 g. koldt smør. Det gør man ved at smørret skæres ud i mindre tern og piskes i saucen, over lav varme. Smag til med salt og peber samt sukker.
  • Hvis man ønsker en tykkere sauce, kan den jævnes med en smule maizena rørt op med vand.
  • Server saucen med det samme.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 365kcalKulhydrater: 15gProtein: 1gFedt: 25gMættet fedt: 16gKolesterol: 67mgNatrium: 1026mgKalium: 235mgFibre: 1gSukker: 9gA-vitamin: 1047IUC-vitamin: 4mgCalcium: 33mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Brun sovs, Fransk sauce, Nytår, Nytårsmad, Rødvinssauce, Rødvinssovs, Sauce, Sauce til oksekød
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg