Bønner med bacon

Hvis der er noget der er gået hen og blevet en nytårstradition, så er det bønner med bacon i ovn. Det er virkelig lækkert tilbehør til alt slags kød, og så er det nemt og hurtigt at forberede og smide i ovnen. De her lækre baconomviklede bønner kan selvfølgelig spises hele året rundt, og det gør vi da også. Både børn og voksne er nemlig vilde med dem.

Bønner med bacon - Nem opskrift på bønner i bacon i ovn - Perfekt tilbehør til kød for eksempel til nytår

Bønner med bacon opskrift

Her får du vores opskrift på bønner i bacon. Ja det er nu nok mere en fremgangsmåde, for en decideret opskrift behøver man ikke. Rul bacon om 6-8 bønner og tilbered pakkerne i ovnen til baconen er lysebrun og lækker. Og værsgo og spis! Det er så nemt som det næsten kan være, og så smager det fantastisk.

Bønner med bacon - Nem opskrift på bønner i bacon i ovn - Perfekt tilbehør til kød for eksempel til nytår

Bønner med bacon opskrift

Saftige grønne bønner med sprødt bacon
5 fra 1 stemme
Ret: Brunch, Tapas, Tilbehør
Keyword: Grøntsager, lchf, Tilbehør
Forberedelse: 10 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Udskriv Pin
Antal: 14 stk

Ingredienser

  • 400 g grønne bønner
  • 7 skiver bacon, gerne frosne

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Del baconskiverne på midten, så du har 14 halve skiver.
  • Tag 6-8 bønner og læg dem på et stykke bacon. Rul baconen rundt om bønnerne så du får en lille pakke. Læg pakkerne i et fad.
  • Sæt fadet med bønnerne i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader eller indtil baconen er lækker lysebrun og bønnerne lidt mørke i enderne.
  • Server straks.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Bønner med bacon – Serveringsforslag

  • Spis bønner med bacon som tilbehør til en hovedret, for eksempel til oksemørbrad med kartoffelfondant og en god sauce.
  • Server bønnerne som en lækker hapser til et tapasbord eller som et grønt indslag til brunch.

Tips og tricks

  • Du behøver ikke at tø bønnerne op først hvis du bruger frosne bønner. Du kan bare vikle bacon om de frosne bønner og stille dem direkte i ovnen. Sådan laver vi det altid selv.
  • Du kan forberede fadet med bønner i god tid. Det er dejligt hvis man for eksempel får gæster. Så kan du vikle bacon om bønnerne om formiddagen, og stille fadet i køleskabet indtil 30 minutter før spisetid hvor du sætter det i ovnen.
  • Prøv også denne ret med asparges i stedet for bacon.
  • Er der rester tilbage? Gem dem i køleskabet, de smager skønt kolde næste dag!

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg