Grønne bønner med bacon viklet omkring er en skøn lille ret, der er lækker som tilbehør til både oksekød, fisk og kylling. Det er en nem måde at lave lækkert tilbehør, der er både nemt og hurtigt at forberede. Læs med her og få vores opskrift på de bedste bacon-bønner.
Tilbehør til hverdag og fest
Hvis der er noget der er gået hen og blevet en nytårstradition, så er det bønner med bacon i ovn. Det er virkelig lækkert tilbehør til alt slags kød, og så er det nemt og hurtigt at forberede og smide i ovnen.
Perfekt til en god middag til nytår eller andre festlige lejligheder.
De her lækre baconomviklede bønner kan selvfølgelig spises hele året rundt, og det gør vi da også. Både børn og voksne er nemlig vilde med dem. De dur også rigtig godt til en lørdagskylling eller som lidt lækkert tilbehør til boller i karry eller andre hverdagsretter.
Du kan sagtens lave dem med frosne bønner, det gør vi faktisk oftest.
Og hvis du skal servere dem for gæster, kan du med fordel vikle bacon om på forhånd, og stille dem i køleskabet. Så er det bare lige at smide dem i ovnen og så er de klar til servering.
Mere gæstemad
Ingrediensnoter
Grønne bønner – De må gerne være frosne.
Bacon – I skiver.
Hvordan laver man bønner med bacon?
Det er nok en af de nemmeste opskrifter der findes her på bloggen, men det er bestemt en af de rigtig gode.
Det er simpelt og smager bare godt!
Jeg plejer at skære baconskiverne i halve, og så samler jeg et lille bundt bønner og vikler bacon omkring. De små baconpakker placeres i et ovnfast fad, og kommes i ovnen til baconen er sprød og gylden.
That’s it – lækkert grønt tilbehør til for eksempel oksekød.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, de er også virkelig lækre med grønne asparges.
Ja du kan sagtens lave bønner med kalkunbacon på præcis samme måde.
Andre opskrifter med bacon du måske vil synes om
- Asparges med bacon
- Broccolisalat med bacon
- Kartoffeltårne med bacon
- Baconsvøbte muslinger
- Æbler med bacon
Opskrift på Bønner i baconsvøb
Her får du vores opskrift på bønner i bacon. Ja det er nu nok mere en fremgangsmåde, for en decideret opskrift behøver man ikke. Rul bacon om 6-8 bønner og tilbered pakkerne i ovnen til baconen er lysebrun og lækker. Og værsgo og spis!
Det er så nemt som det næsten kan være, og så smager det fantastisk. Server dem til alt fra en lækker bøf eller steg til tapas eller som tilbehør til kylling eller fisk.
Bønner med bacon
Ingredienser
- 400 g grønne bønner
- 8 skiver bacon
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader
- Del baconskiverne på midten, så du har 16 halve skiver.
- Tag 6-8 bønner og læg dem på et stykke bacon. Rul baconen rundt om bønnerne så du får en lille pakke. Læg pakkerne i et fad.
- Sæt fadet med bønnerne i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader eller indtil baconen er lækker lysebrun og bønnerne lidt mørke i enderne.
- Server straks.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Serveringsforslag
- Spis bønner med bacon som tilbehør til en hovedret, for eksempel til oksemørbrad med kartoffelfondant og en god portvinssauce.
- Server bønnerne som en lækker hapser til et tapasbord eller som et grønt indslag til brunch.
Tips og tricks
- Du behøver ikke at tø bønnerne op først hvis du bruger frosne bønner. Du kan bare vikle bacon om de frosne bønner og stille dem direkte i ovnen. Sådan laver vi det altid selv.
- Du kan forberede fadet med bønner i god tid. Det er dejligt hvis man for eksempel får gæster. Så kan du vikle bacon om bønnerne om formiddagen, og stille fadet i køleskabet indtil 30 minutter før spisetid hvor du sætter det i ovnen.
- Prøv også denne ret med asparges i stedet for bacon.
- Er der rester tilbage? Gem dem i køleskabet, de smager skønt kolde næste dag!
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 29. december 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her