Bønner med bacon

Grønne bønner med bacon viklet omkring er en skøn lille ret, der er lækker som tilbehør til både oksekød, fisk og kylling. Det er en nem måde at lave lækkert tilbehør, der er både nemt og hurtigt at forberede. Læs med her og få vores opskrift på de bedste bacon-bønner.

Bønner med bacon - Nem opskrift på bønner i bacon i ovn - Perfekt tilbehør til kød for eksempel til nytår

Tilbehør til hverdag og fest

Hvis der er noget der er gået hen og blevet en nytårstradition, så er det bønner med bacon i ovn. Det er virkelig lækkert tilbehør til alt slags kød, og så er det nemt og hurtigt at forberede og smide i ovnen.

De her lækre baconomviklede bønner kan selvfølgelig spises hele året rundt, og det gør vi da også. Både børn og voksne er nemlig vilde med dem. De dur også rigtig godt til en lørdagskylling eller som lidt lækkert tilbehør til boller i karry eller andre hverdagsretter.

Hvordan laver man bønner i baconsvøb?

Det er nok en af de nemmeste opskrifter der findes her på bloggen, men det er bestemt en af de rigtig gode. Det er simpelt og smager bare godt! Til opskriften skal du kun bruge:

  • Grønne bønner, de må gerne være frosne.
  • Bacon, i skiver.

Jeg plejer at skære baconskiverne i halve, og så samler jeg et lille bundt bønner og vikler bacon omkring. De små baconpakker placeres i et ovnfast fad, og kommes i ovnen til baconen er sprød og gylden. That’s it – lækkert grønt tilbehør til for eksempel oksekød.

Bønner med bacon opskrift

Her får du vores opskrift på bønner i bacon. Ja det er nu nok mere en fremgangsmåde, for en decideret opskrift behøver man ikke. Rul bacon om 6-8 bønner og tilbered pakkerne i ovnen til baconen er lysebrun og lækker. Og værsgo og spis! Det er så nemt som det næsten kan være, og så smager det fantastisk.

Bønner med bacon - Nem opskrift på bønner i bacon i ovn - Perfekt tilbehør til kød for eksempel til nytår
5 fra 1 stemme

Bønner med bacon opskrift

Saftige grønne bønner med sprødt bacon
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Brunch, Tapas, Tilbehør
Antal 14 stk

Ingredienser

  • 400 g grønne bønner
  • 7 skiver bacon, gerne frosne

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Del baconskiverne på midten, så du har 14 halve skiver.
  • Tag 6-8 bønner og læg dem på et stykke bacon. Rul baconen rundt om bønnerne så du får en lille pakke. Læg pakkerne i et fad.
  • Sæt fadet med bønnerne i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader eller indtil baconen er lækker lysebrun og bønnerne lidt mørke i enderne.
  • Server straks.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Grøntsager, lchf, Tilbehør
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Bønner med bacon – Serveringsforslag

Tips og tricks

  • Du behøver ikke at tø bønnerne op først hvis du bruger frosne bønner. Du kan bare vikle bacon om de frosne bønner og stille dem direkte i ovnen. Sådan laver vi det altid selv.
  • Du kan forberede fadet med bønner i god tid. Det er dejligt hvis man for eksempel får gæster. Så kan du vikle bacon om bønnerne om formiddagen, og stille fadet i køleskabet indtil 30 minutter før spisetid hvor du sætter det i ovnen.
  • Prøv også denne ret med asparges i stedet for bacon.
  • Er der rester tilbage? Gem dem i køleskabet, de smager skønt kolde næste dag!

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg