Bønner med bacon

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Grønne bønner med bacon viklet omkring er en skøn lille ret, der er lækker som tilbehør til både oksekød, fisk og kylling. Det er en nem måde at lave lækkert tilbehør, der er både nemt og hurtigt at forberede. Læs med her og få vores opskrift på de bedste bacon-bønner.

bønner med bacon på tapasbræt

Tilbehør til hverdag og fest

Hvis der er noget der er gået hen og blevet en nytårstradition, så er det bønner med bacon i ovn. Det er virkelig lækkert tilbehør til alt slags kød, og så er det nemt og hurtigt at forberede og smide i ovnen.

Perfekt til en god middag til nytår eller andre festlige lejligheder.

De her lækre baconomviklede bønner kan selvfølgelig spises hele året rundt, og det gør vi da også. Både børn og voksne er nemlig vilde med dem. De dur også rigtig godt til en lørdagskylling eller som lidt lækkert tilbehør til boller i karry eller andre hverdagsretter.

Du kan sagtens lave dem med frosne bønner, det gør vi faktisk oftest.

Og hvis du skal servere dem for gæster, kan du med fordel vikle bacon om på forhånd, og stille dem i køleskabet. Så er det bare lige at smide dem i ovnen og så er de klar til servering.

tapasbræt med bønner med bacon

Mere gæstemad


Ingrediensnoter

Grønne bønner – De må gerne være frosne.

Bacon – I skiver.

Hvordan laver man bønner med bacon?

Det er nok en af de nemmeste opskrifter der findes her på bloggen, men det er bestemt en af de rigtig gode.

Det er simpelt og smager bare godt!

Jeg plejer at skære baconskiverne i halve, og så samler jeg et lille bundt bønner og vikler bacon omkring. De små baconpakker placeres i et ovnfast fad, og kommes i ovnen til baconen er sprød og gylden.

That’s it – lækkert grønt tilbehør til for eksempel oksekød.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

bønner med baconsvøb

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave dem med andet end bønner?

Ja, de er også virkelig lækre med grønne asparges.

Kan jeg bruge kalkunbacon til disse bønner?

Ja du kan sagtens lave bønner med kalkunbacon på præcis samme måde.

Andre opskrifter med bacon du måske vil synes om

bræt med bønner med bacon

Opskrift på Bønner i baconsvøb

Her får du vores opskrift på bønner i bacon. Ja det er nu nok mere en fremgangsmåde, for en decideret opskrift behøver man ikke. Rul bacon om 6-8 bønner og tilbered pakkerne i ovnen til baconen er lysebrun og lækker. Og værsgo og spis!

Det er så nemt som det næsten kan være, og så smager det fantastisk. Server dem til alt fra en lækker bøf eller steg til tapas eller som tilbehør til kylling eller fisk.

bønner med bacon på tapasbræt
5 fra 3 stemmer

Bønner med bacon

Opskrift på bønner med bacon
Saftige grønne bønner med sprødt bacon viklet omkring. De er lækre at servere som tilbehør til nytårsmaden eller til andre festlige lejligheder, og så er de nemme at lave. Du kan sagtens bruge bønner direkte fra frost.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 214 kcal

Ingredienser

  • 400 g grønne bønner
  • 8 skiver bacon

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Del baconskiverne på midten, så du har 16 halve skiver.
  • Tag 6-8 bønner og læg dem på et stykke bacon. Rul baconen rundt om bønnerne så du får en lille pakke. Læg pakkerne i et fad.
  • Sæt fadet med bønnerne i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader eller indtil baconen er lækker lysebrun og bønnerne lidt mørke i enderne.
  • Server straks.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 214kcalKulhydrater: 8gProtein: 7gFedt: 18gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 29mgNatrium: 297mgKalium: 298mgFibre: 3gSukker: 3gA-vitamin: 706IUC-vitamin: 12mgCalcium: 39mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Serveringsforslag

Tips og tricks

  • Du behøver ikke at tø bønnerne op først hvis du bruger frosne bønner. Du kan bare vikle bacon om de frosne bønner og stille dem direkte i ovnen. Sådan laver vi det altid selv.
  • Du kan forberede fadet med bønner i god tid. Det er dejligt hvis man for eksempel får gæster. Så kan du vikle bacon om bønnerne om formiddagen, og stille fadet i køleskabet indtil 30 minutter før spisetid hvor du sætter det i ovnen.
  • Prøv også denne ret med asparges i stedet for bacon.
  • Er der rester tilbage? Gem dem i køleskabet, de smager skønt kolde næste dag!

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 29. december 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.