Portvinssauce

Til et godt stykke kød hører naturligvis en god sauce. Det er saucen der binder retten sammen og tilfører ekstra smag. Her får I vores bud på en rigtig lækker portvinssauce, inspireret af vores gode ven Søren fra GASTROmad, og hans opskrift på rødvinssauce.

Portvinssauce passer rigtig godt til rødt oksekød, vildt eller and. Vi har sidst serveret den til Bøf Wellington med Pommes Anna med stor sucess. Som med de fleste saucer skal man ikke være fedtforskrækket, portvinssaucen er nemlig monteret med smør. Det er med til at runde smagen af og jævne saucen en smule. Hvis man stadig ikke er helt tilfreds med konsistensen, kan man sagtens jævne den yderligere med en smule maizena blandet op med lidt vand.

En god hjemmelavet sauce

Der er mange måder at lave sauce på, og er det så en portvinssauce eller portvinssovs? og er der overhovedet nogen forskel? Sovs er til and, flæskesteg og medister og den slags, og sauce må så være til alt det andet 😉 Fælles for sauce og sovs er i hvert fald at det er helt uundværligt! Og som I kan se i vores opskrifter, så er det slet ikke så svært at lave en rigtig lækker portvinssauce eller brun sovs.

Portvinssauce - Opskrift på den bedste rødvinssovs til kød og gæstemad

Portvinssauce opskrift

Her er vores bud på en lækker portvinssauce som tilbehør til kødretter.

Portvinssauce - Opskrift på den bedste rødvinssovs til kød og gæstemad

Portvinssauce opskrift

Lækker og smagfuld sauce til kødretter
5 fra 1 stemme
Ret: Aftensmad, sauce, Tilbehør
Køkken: Dansk, Fransk
Keyword: Gastrik, Nytår, Sauce
Forberedelse: 10 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Udskriv Pin
Antal: 4

Ingredienser

  • 1 spsk smør, til stegning
  • 2 stk skalotteløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk frisk rosmarin, finthakket
  • 1 dl balsamicoeddike
  • 1 dl rødvin
  • 3 dl portvin
  • 5 dl fond, Kalve eller okse. Det er også fint med en bouillonterning eller FOND "DU CHEF" fra Knorr eller lignende. En terning plus 0,5 liter vand, så er man kørende!
  • 1 spsk gastrik, kan udelades
  • 100 g koldt smør, til montering af saucen
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag
  • Sukker

Sådan gør du

  • Smelt en spsk. smør i en gryde, tilsæt skalotteløg, hvidløg og rosmarin og steg det ved svag varme til løgene bliver klare og bløde uden at blive brune.
  • Tilsæt dernæst balsamicoeddike samt rødvin, og kog det ved svag varme til det bliver lidt tykt i konsistensen.
  • Kom portvinen i, og reducer det igen ved svag varme til det er kogt ind til 1/3.
  • Tilsæt derefter fond samt gastrik og reducer det det til 2/3 dele. Når det er kogt ind, hældes det igennem en si. Urterne smides ud, og selve saucen kommes tilbage i gryden.
  • Bring saucen i kog og monter herefter saucen med 100 g. koldt smør (Smørret skæres ud i mindre tern og piskes i saucen). Smag til med salt og peber samt sukker.
  • Saucen kan herefter jævnes hvis man ønsker en tykkere konsistens.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Vil du lige give sovsen det sidste pift? Så prøv med et par skefulde hjemmelavet gastrik

Portvinssauce – Tips og tricks

  • Prøv at bruge andre krydderurter i stedet for rosmarin, eller en kombination af flere forskellige.

Serveringsforslag

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares