Culotte sous vide – perfekt sous vide culottesteg

Culotte sous vide er nemt og lækkert. Tilberedningen i sous vide giver en smagfuld, mør og perfekt rosa culottesteg, som aldrig får for meget. Vi tilbereder stort set altid vores culotte sous vide, fordi det bare giver en helt perfekt culottesteg.

Vi er altid på udkig efter culotte tilbud, fordi vi simpelthen elsker culotte. Af og til vælger vi også en cuvette, som er et helt andet stykke kød, som kræver en anden tilberedning. Overvejer du om du skal have culotte eller cuvette, så foretrækker vi culotte hvis vi kan få en til en ordenlig pris. Cuvetten kan også blive rigtig lækker med den rigtige stegetid, men vi synes at culotten oftest giver et mere lækkert og mørt stykke kød.

opskrift på culotte sous vide | culottesteg tilberedt med den perfekte temperatur
opskrift på culotte sous vide | culottesteg tilberedt med den perfekte temperatur

Culotte sous vide opskrift

Her er vores opskrift på en dejlig culotte sous vide. Du kan bruge de krydderier du bedst kan lide, og give den lige præcis den smag som du vil. Vi er glade for en culotte med en klassisk og traditionel smag, som går godt med mange slags tilbehør.

Culotte temperatur

Vi kan godt lide en culotte der er til den lidt røde side (medium rare), og vi synes den perfekte culottesteg kernetemperatur er 57 grader. På den måde får vi en culotte der er tilberedt på den helt rigtige måde hele vejen igennem.

opskrift på culotte sous vide | culottesteg tilberedt med den perfekte temperatur
0 fra 0 stemmer

Culotte sous vide

Perfekt tilberedning af culotte hver gang!
Udskriv Pin
Samlet tid 8 t 30 min
Ret Hovedret
Antal 6 personer

Ingredienser

 • 1 culotte, Ca. 1500 g
 • 1 spsk salt
 • peber
 • 1 tsk tørret granuleret hvidløg
 • evt 1 dl. Rødvin, Det giver en god smag

Sådan gør du

 • Puds culotten af (fjern hinder og sener på bagsiden). Rids fedtet på oversiden.
 • Krydder den godt med salt, peber og hvidløg. Du kan evt. bruge andre krydderier hvis du har lyst.
 • Kom culotten i en vakuumpose og tilsæt evt. 1 dl rødvin. Det giver en rigtig god smag til culotten, men kan sagtens udelades. Vakuumpak og forsejl posen.
 • Kom posen i det forvarmede sous vide kar – den skal have 57 grader i 6-8 timer.
 • Når tiden er gået køles culotten ned (i posen) i koldt vand. Det gør vi får at kunne grille culotten mere og få en sprød stegeskorpe, uden at tilberede for meget på den. 
 • Når culotten er kølet ned kan den gemmes i køleskabet indtil den skal spises. Den kan godt ligge nogle dage. Når den skal spises pakkes den ud af posen (gem væsken til sovsen).
 • Kom culotten på en varm grill (eller i ovnen med grillfunktion 250 grader). Grill culotten ca. 10-15 minutter eller indtil du er tilfreds med skorpen (sæt evt. et stegetermometer i for at sikre at den ikke bliver overtilberedt).
 • Når du er tilfreds med stegeskorpen, skal culotten hvile i ca. 15 minutter eller længere inden den skæres ud og spises. 
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Sous vide
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Culotte sous vide tilbehør

Vi kan godt lide at spise vores culotte med kartoffelfondant, bagte tomater og sovs som her på billedet. Vi spiser den også nogengang med Pommes frites og bearnaise sous vide.

Culottesteg udskæring

Når du har lavet en lækker tilberedning, er det vigtigt at skære den ud på den rigtige måde. Hvis du skærer den forkert, bliver den sej at spise, og det vil vi bestemt ikke have.

Start med at skære culotten fra den spidse ende, når du er halvvejs igennem culottestegen, vender du stegen og skærer den modsatte vej. Med denne metode får du møre og lækre stykker af din culotte.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg