Culotte sous vide – perfekt sous vide culottesteg

Culotte sous vide er nemt og lækkert. Tilberedningen i sous vide giver en smagfuld, mør og perfekt rosa culottesteg, som aldrig får for meget. Vi tilbereder stort set altid vores culotte sous vide, fordi det bare giver en helt perfekt culottesteg.

Vi er altid på udkig efter culotte tilbud, fordi vi simpelthen elsker culotte. Af og til vælger vi også en cuvette, som er et helt andet stykke kød, som kræver en anden tilberedning. Overvejer du om du skal have culotte eller cuvette, så foretrækker vi culotte hvis vi kan få en til en ordenlig pris. Cuvetten kan også blive rigtig lækker med den rigtige stegetid, men vi synes at culotten oftest giver et mere lækkert og mørt stykke kød.

opskrift på culotte sous vide | culottesteg tilberedt med den perfekte temperatur
opskrift på culotte sous vide | culottesteg tilberedt med den perfekte temperatur

Culotte sous vide opskrift

Her er vores opskrift på en dejlig culotte sous vide. Du kan bruge de krydderier du bedst kan lide, og give den lige præcis den smag som du vil. Vi er glade for en culotte med en klassisk og traditionel smag, som går godt med mange slags tilbehør.

Culotte temperatur

Vi kan godt lide en culotte der er til den lidt røde side (medium rare), og vi synes den perfekte culottesteg kernetemperatur er 57 grader. På den måde får vi en culotte der er tilberedt på den helt rigtige måde hele vejen igennem.

opskrift på culotte sous vide | culottesteg tilberedt med den perfekte temperatur
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Culotte sous vide

Perfekt tilberedning af culotte hver gang!
Ret Hovedret
Keyword Sous vide
Samlet tid 8 timer 30 minutter
Portioner 6 personer

Ingredienser

  • 1 culotte Ca. 1500 g
  • 1 spsk salt
  • peber
  • 1 tsk tørret granuleret hvidløg
  • evt 1 dl. Rødvin Det giver en god smag

Fremgangsmåde

  • Puds culotten af (fjern hinder og sener på bagsiden). Rids fedtet på oversiden.
  • Krydder den godt med salt, peber og hvidløg. Du kan evt. bruge andre krydderier hvis du har lyst.
  • Kom culotten i en vakuumpose og tilsæt evt. 1 dl rødvin. Det giver en rigtig god smag til culotten, men kan sagtens udelades. Vakuumpak og forsejl posen.
  • Kom posen i det forvarmede sous vide kar – den skal have 57 grader i 6-8 timer.
  • Når tiden er gået køles culotten ned (i posen) i koldt vand. Det gør vi får at kunne grille culotten mere og få en sprød stegeskorpe, uden at tilberede for meget på den. 
  • Når culotten er kølet ned kan den gemmes i køleskabet indtil den skal spises. Den kan godt ligge nogle dage. Når den skal spises pakkes den ud af posen (gem væsken til sovsen).
  • Kom culotten på en varm grill (eller i ovnen med grillfunktion 250 grader). Grill culotten ca. 10-15 minutter eller indtil du er tilfreds med skorpen (sæt evt. et stegetermometer i for at sikre at den ikke bliver overtilberedt).
  • Når du er tilfreds med stegeskorpen, skal culotten hvile i ca. 15 minutter eller længere inden den skæres ud og spises. 
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Culotte sous vide tilbehør

Vi kan godt lide at spise vores culotte med kartoffelfondant, bagte tomater og sovs som her på billedet. Vi spiser den også nogengang med Pommes frites og bearnaise sous vide.

Culottesteg udskæring

Når du har lavet en lækker tilberedning, er det vigtigt at skære den ud på den rigtige måde. Hvis du skærer den forkert, bliver den sej at spise, og det vil vi bestemt ikke have.

Start med at skære culotten fra den spidse ende, når du er halvvejs igennem culottestegen, vender du stegen og skærer den modsatte vej. Med denne metode får du møre og lækre stykker af din culotte.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares