Populært:

Madformadelskere / Sous Vide / Okseculotte sous vide

Okseculotte sous vide

4.50

/5

8 timer 35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.50

/5

8 timer 35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Når vi skal hygge herhjemme, er det ofte en culotte der kommer på bordet. Ofte laver vi okseculotte sous vide, fordi det bare er nemt, og vi ved den bliver perfekt hver gang. Læs med her og få vores opskrift på den bedste culottesteg.

perfekt rosa okseculotte sous vide med skårede skiver.

Hvorfor bruge sous vide?

Okseculotte på denne måde, er nemt og lækkert. Tilberedningen i sous vide giver en smagfuld, mør og perfekt rosastegt culottesteg, som aldrig får for meget. Vi tilbereder ret ofte vores culotte sous vide, fordi det bare giver en helt perfekt culottesteg hver eneste gang.

Vi er altid på udkig efter culotte på tilbud, fordi vi simpelthen elsker culottesteg. Af og til vælger vi også en cuvette, som er et helt andet stykke kød, som kræver en anden tilberedning.

Overvejer du om du skal have culotte eller cuvette, så foretrækker vi culotte hvis vi kan få en til en ordentlig pris. Cuvetten kan også blive rigtig lækker med den rigtige stegetid, men vi synes at culotten oftest giver et mere lækkert og mørt stykke kød.

Færdigstegt culottesteg der hviler på skærebræt med kniv.

Ingrediensnoter

Culottesteg – Vælg en med en god fedtkant på. Det kan godt betale sig at vælge et kvalitetsmærke når vi snakker culottesteg, for at være sikker på at få en der er god mør. Ofte er det værd at betale lidt mere for at få en ordenlig kvalitet, men man kan selvfølgelig også være heldig at finde en billig, der også er god.

Salt og peber – Det er vigtigt at krydre rigtig godt, her er salt og peber uundværlige. Du kan også bruge andre krydderier, vi kan rigtig godt lide smagen af hvidløg, men andre tørrede krydderurter eller krydderier kan også fint bruges.

Hvordan laver man okseculotte sous vide?

Der er ikke den store videnskab i at lave en lækker culottesteg på denne måde. Først skal fedtet ridses, og den skal krydres før den kommer i en vakuumpose.

Så skal den i karret i 6-8 timer, og herefter køles ned før den kommer på en brandvarm grill eller i ovnen for at få den lækre stegeskorpe.

Når stegen har trukket, skæres den ud og serveres med dit yndlingstilbehør.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Culottesteg med ridset fedt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan skærer jeg min culottesteg ud?

Det er vigtigt at skære på tværs af kødfibrene, så får du de møreste skiver kød. Start fra den spidse ende på culotten, og vend stegen og skæreretningen når du når til midten.

Andre sous vide opskrifter du måske vil synes om

perfekt rosa okseculotte sous vide med skårede skiver.

Tips og tricks til opskriften

  • Krydring
    • Det er vigtigt at krydre stegen rigtig godt for at få en god smag i sidste ende. Her bruger vi salt, peber og hvidløg, men andre tørrede krydderurter eller krydderier kan også bruges. Prøv for eksempel med tørret rosmarin eller timian, det giver super god smag.
  • Temperatur
    • Vi kan godt lide culotten til den lidt røde side (medium rare), og vi synes den perfekte culottesteg kernetemperatur er 57 grader. På den måde får vi en culotte der er tilberedt på den helt rigtige måde hele vejen igennem. Hvis du vil have den mere gennemstegt, skal du bruge en højere temperatur.
  • Hviletid
    • Det er vigtigt at kødet hviler inden du skærer det ud, det giver det bedste resultat er vores erfaring. En hviletid på cirka 15 minutter er passende for en culottesteg, og husk at du endelig ikke må pakke kødet ind.
  • Udskæring
    • Når du har lavet en lækker tilberedning, er det vigtigt at skære den ud på den rigtige måde. Hvis du skærer den forkert, bliver den sej at spise, og det vil vi bestemt ikke have.
      Start med at skære culotten fra den spidse ende, når du er halvvejs igennem culottestegen, vender du stegen og skærer den modsatte vej. Med denne metode får du møre og lækre stykker af din culotte.

Serveringsforslag

Elsker du at lave lækker mad i sous vide?

Så prøv også vores opskrift på Flæskesteg Sous vide
Udskæring af okseculotte sous vide.

Opskrift på den bedste culottesteg i sous vide

Her er vores opskrift på en dejlig culottesteg i sous vide. Du kan bruge de krydderier du bedst kan lide, og give den lige præcis den smag som du vil. Vi er glade for en klassisk og traditionel smag, som går godt med mange slags tilbehør.

perfekt rosa okseculotte sous vide med skårede skiver.
4.50 fra 4 stemmer

Okseculotte sous vide

Opskrift på okseculotte sous vide
Perfekt rosestegt culottesteg hver gang! Det er nemt at lave en perfekt stegt okseculotte i sous vide, for du kan aldrig overtilberede den. Brun den efterfølgende af, og server den med dit favorittilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 8 timer
Grill + hviletid 30 minutter
Samlet tid 8 timer 35 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 338 kcal

Ingredienser

  • 1 culottesteg, ca. 1500 g
  • 1 spsk salt
  • Peber
  • 1 tsk tørret granuleret hvidløg
  • 1 dl rødvin, kan undlades, men giver en god smag

Sådan gør du

  • Forvarm dit sous vide kar til 57 grader.
  • Puds culotten af (fjern hinder og sener på bagsiden). Rids fedtet på oversiden.
    1 culottesteg
  • Krydder den godt med salt, peber og hvidløg. Du kan evt. bruge andre krydderier hvis du har lyst.
    1 spsk salt, Peber, 1 tsk tørret granuleret hvidløg
  • Kom culotten i en vakuumpose og tilsæt evt. 1 dl rødvin. Det giver en rigtig god smag til culotten, men kan sagtens udelades. Vakuumpak og forsejl posen.
    1 dl rødvin
  • Kom posen i det forvarmede sous vide kar – den skal have 57 grader i 6-8 timer.
  • Når tiden er gået ,køles culotten ned (i posen) i koldt vand. Det gør vi for at kunne grille culotten mere og få en sprød stegeskorpe, uden at tilberede for meget på den. 
  • Når culotten er kølet ned, kan den gemmes i køleskabet indtil den skal spises. Den kan godt ligge nogle dage. Når den skal spises pakkes den ud af posen (gem gerne væsken til sovsen).
  • Kom culotten på en varm grill (eller i ovnen med grillfunktion ved 250 grader). Grill culotten ca. 10-15 minutter eller indtil du er tilfreds med skorpen (sæt evt. et stegetermometer i for at sikre at den ikke bliver overtilberedt).
  • Når du er tilfreds med stegeskorpen, skal culotten hvile i ca. 15 minutter eller længere inden den skæres ud og spises. 

Noter

Krydring: Det er vigtigt at få krydret stegen godt med salt og peber. Vi bruger også hvidløg. Du kan bruge andre tørrede krydderurter, for eksempel tørret rosmarin eller timian.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 338kcalProtein: 55gFedt: 12gMættet fedt: 4gKolesterol: 153mgNatrium: 207mgKalium: 855mgCalcium: 70mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 23. april 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.