Populært:

Madformadelskere / Sous Vide / Okseculotte sous vide

Okseculotte sous vide

4

/5

8 timer 35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4

/5

8 timer 35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Når vi skal hygge herhjemme, er det ofte en culotte der kommer på bordet. Ofte laver vi okseculotte sous vide, fordi det bare er nemt, og vi ved den bliver perfekt hver gang. Læs med her og få vores opskrift på den bedste culottesteg.

perfekt rosa okseculotte sous vide med skårede skiver

Hvorfor bruge sous vide?

Okseculotte sous vide er nemt og lækkert. Tilberedningen i sous vide giver en smagfuld, mør og perfekt rosa culottesteg, som aldrig får for meget. Vi tilbereder stort set altid vores culotte sous vide, fordi det bare giver en helt perfekt culottesteg.

Vi er altid på udkig efter culotte på tilbud, fordi vi simpelthen elsker culottesteg. Af og til vælger vi også en cuvette, som er et helt andet stykke kød, som kræver en anden tilberedning.

Overvejer du om du skal have culotte eller cuvette, så foretrækker vi culotte hvis vi kan få en til en ordentlig pris. Cuvetten kan også blive rigtig lækker med den rigtige stegetid, men vi synes at culotten oftest giver et mere lækkert og mørt stykke kød.

Færdigstegt culottesteg der hviler på skærebræt med kniv

Hvordan laver man okseculotte sous vide?

Der er ikke den store videnskab i at lave en lækker culottesteg på denne måde. Først skal fedtet ridses, og den skal krydres før den kommer i en vakuumpose.

Så skal den i karret i 6-8 timer, og herefter køles ned før den kommer på en brandvarm grill eller i ovnen. Når den har trukket, skæres den ud og serveres.

Udskæring af culottesteg

Når du har lavet en lækker tilberedning, er det vigtigt at skære den ud på den rigtige måde. Hvis du skærer den forkert, bliver den sej at spise, og det vil vi bestemt ikke have.

Start med at skære culotten fra den spidse ende, når du er halvvejs igennem culottestegen, vender du stegen og skærer den modsatte vej. Med denne metode får du møre og lækre stykker af din culotte.

Udskæring af okseculotte sous vide

Tilbehør til okseculotte

Vi kan godt lide at spise vores culottesteg med kartoffelfondant og bagte tomater, det må gerne være simpelt og lækkert. Vi spiser den også nogen gange med Pommes frites og bearnaise sous vide. Det er også virkelig lækkert, og ungerne elsker det.

Culottesteg med ridset fedt

Opskrift på den bedste okseculotte sous vide

Her er vores opskrift på en dejlig culottesteg i sous vide. Du kan bruge de krydderier du bedst kan lide, og give den lige præcis den smag som du vil. Vi er glade for en klassisk og traditionel smag, som går godt med mange slags tilbehør.

Culotte temperatur

Vi kan godt lide culotten til den lidt røde side (medium rare), og vi synes den perfekte culottesteg kernetemperatur er 57 grader. På den måde får vi en culotte der er tilberedt på den helt rigtige måde hele vejen igennem. Hvis du vil have den mere gennemstegt, skal du bruge en højere temperatur.

perfekt rosa okseculotte sous vide med skårede skiver
4 fra 4 stemmer

Okseculotte sous vide

Opskrift på perfekt rosestegt culottesteg hver gang!
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 8 timer
Grill + hviletid 30 minutter
Samlet tid 8 timer 35 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 338 kcal

Ingredienser

 • 1 culottesteg, ca. 1500 g
 • 1 spsk salt
 • Peber
 • 1 tsk tørret granuleret hvidløg
 • evt 1 dl. Rødvin, Det giver en god smag

Sådan gør du

 • Puds culotten af (fjern hinder og sener på bagsiden). Rids fedtet på oversiden.
 • Krydder den godt med salt, peber og hvidløg. Du kan evt. bruge andre krydderier hvis du har lyst.
 • Kom culotten i en vakuumpose og tilsæt evt. 1 dl rødvin. Det giver en rigtig god smag til culotten, men kan sagtens udelades. Vakuumpak og forsejl posen.
 • Kom posen i det forvarmede sous vide kar – den skal have 57 grader i 6-8 timer.
 • Når tiden er gået køles culotten ned (i posen) i koldt vand. Det gør vi får at kunne grille culotten mere og få en sprød stegeskorpe, uden at tilberede for meget på den. 
 • Når culotten er kølet ned kan den gemmes i køleskabet indtil den skal spises. Den kan godt ligge nogle dage. Når den skal spises pakkes den ud af posen (gem væsken til sovsen).
 • Kom culotten på en varm grill (eller i ovnen med grillfunktion 250 grader). Grill culotten ca. 10-15 minutter eller indtil du er tilfreds med skorpen (sæt evt. et stegetermometer i for at sikre at den ikke bliver overtilberedt).
 • Når du er tilfreds med stegeskorpen, skal culotten hvile i ca. 15 minutter eller længere inden den skæres ud og spises. 

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 338kcalProtein: 55gFedt: 12gMættet fedt: 4gKolesterol: 153mgNatrium: 207mgKalium: 855mgCalcium: 70mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 23. april 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering
Om madformadelskere

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt

[email protected]
Læs mere om os her

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.

Følg med her