Populært:

Kransekage med nougat

5

/5

1 time 25 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 25 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Kransekage er et must til nytårsaften, og i år serverer vi kransekage med nougat til champagnen. Det er ikke svært at lave kransekagen selv, og du kan sagtens være i god tid, den skal nemlig helst fryses inden den skal spises.

kransekage med nougat, mørk chokolade i enderne og hvid glasur serveret på et træbræt.

Kransekagestykker

Vi har tidligere serveret mange forskellige former for kransekage til nytår. Alt fra Kransekagekonfekt til kransekage formet som årstal og selvfølgelig den klassiske kransekagetop.

Det behøver ikke altid være helt vildt når der skal bages kransekage, for de smager jo præcis lige så godt uanset hvordan de ser ud.

I år bliver det så en version med nougat, og det er noget der bare lige giver smagen en ekstra tand på lækkerhedsskalaen, synes jeg.

nytårsaften med kransekage med nougat.

Ingrediensnoter

Marcipan – Ren rå marcipan har jeg her brugt. Det kan du fint bruge når du skal lave disse små kransekagestykker. Hvis du for eksempel skal bygge et tårn eller andet af din kransekage, så er det en god ide at vælge en marcipan der har abrikoskerner i. Det hedder ofte bagemarcipan i butikkerne. Her kan du selv vælge om det skal være ren rå marcipan eller en bagemarcipan.

Flormelis – Bare helt almindelig flormelis. Den blander jeg først med marcipanen.

Æggehvider – Jeg køber ofte pasturiserede æggehvider, fordi så ender jeg ikke med en masse æggeblommer. Men du kan sagtens bruge friske æggehvider også. Mål mængden af æggehvide af i gram, da der er stor forskel på størrelsen af æggehvider.

Blød nougat – Bløde nougat kan du købe i de fleste supermarkeder, i hvert fald til jul og nytår. Og har du lidt tilbage fra julebagningen, så er det oplagt at bruge det til kransekagen til nytår.

Hvordan laver man kransekage med nougat?

Det er faktisk slet ikke så svært som mange tror at lave kransekage selv.

Først skal vi lave kransekagemassen. Jeg gør det i røremaskinen, det er nemt, og går hurtigt. Jeg river marcipanen i mindre stykker og kommer dem i røremaskinen sammen med flormelis og kører det sammen med k-spaden.

Herefter tilsætter jeg æggehvide lidt af gangen indtil jeg synes konsistensen er rigtig. Den skal være blød og lidt klistret, men stadig sammenhængende. Mængden her i opskriften plejer at passe fint.

Nu skal kransekagemassen på køl en times tid, inden den skal rulles til stænger.

sådan laver du kransekage med nougat - form stænger og lav en fordybning, fyld med smeltet nougat efter bagning og lad dem sætte sig inden de dyppes i chokolade.
  1. Midt i stængerne trykkes en fordybning, så der er plads til nougaten, og stængerne skæres ud i passende stykker. Lad dem blive liggende tæt sammen på bagepladen.
  2. Kransekagen bages ved 190 grader almindelig over- og undervarme i 15 minutter, og så tages den ud af ovnen.
  3. Når kransekagen kommer ud af ovnen, smeltes nougaten i mikrobølgeovnen og så skal den spøjtes i midten af stængerne.
  4. Sæt kransekagen på køl så nougaten kan sætte sig inden stykkerne skæres over med en skarp kniv, og pyntes med mørk chokolade i enderne og efterfølgende med glasur.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

kransekagestykke med nougat i midten og mørk chokolade og glasur som pynt.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave kransekagen på forhånd?

Ja det kan du! Kransekagen kan opbevares et par dage på køl eller du kan fryse den ned. Den har super godt af at komme i fryseren inden den skal serveres, så får du en mere saftig kransekage.

Andre nytårsopskrifter du måske vil synes om

bræt med kransekagestykker med nougat til nytår.

Tips og tricks til opskriften

  • Formning
    • Jeg synes det er nemmest at trille stængerne og lave en fordybning, men nogle vil også gerne sprøjte kransekagemassen ud. Hvis den skal sprøjtes ud, ville jeg tilsætte en smule mere æggehvide og så bruge en sprøjtepose af stof eller en kagesprøjte til formålet. Plasticsprøjteposerne holder ikke til kransekagemasse! Jeg taler af erfaring her.
  • Bagning
    • Sæt en ekstra bageplade under når du bager kransekage, sådan så dit bagepapir ligger på to bageplader. Kransekage har en tendens til at blive mørkt i bunden, og du undgår brændte bunde ved at bage på to plader.
  • Pyntning
    • Du kan selvfølgelig pynte dine kransekagestykker helt som du har lyst til. Du kan for eksempel dyppe hele bunden i mørk chokolade eller vælge at pynte toppen med chokolade i stedet for hvid glasur. Det er helt op til dig. Du kan også sprøjte glasuren i snirkler eller andre mønstre end de traditionelle “tunger”.

Serveringsforslag

  • Server med et godt glas champagne til nytårsaften
  • Server til studenterfesten, den runde fødselsdag, jubilæet, barnedåben eller andre festlige lejligheder der kræver kransekage.

Elsker du at lave din egen kransekage?

Prøv også vores opskrift på Kransekagekonfekt
fad med nougat kransekagestykker til nytår.

Opskrift på lækre kransekagestænger med nougat

Her får du vores opskrifter på lækre kransekage med nougat, som du kan servere til et glas champagne til nytårsaften eller til andre festlige lejligheder.

Kransekage bliver bare lige lidt ekstra luksus når det er fyldt med blød nougat, og så selvfølgelig pyntet med chokolade og hvid glasur.

kransekage med nougat, mørk chokolade i enderne og hvid glasur serveret på et træbræt.
5 fra 2 stemmer

Kransekage med nougat

Opskrift på kransekage med nougat
Lækre saftige kransekagestykker med nougat. Du kan skære kransekagen i den størrelse du ønsker, både som stykker eller længere stænger. Den er perfekt til et glas champagne til nytårsaften eller andre festlige lejligheder.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Nedkøling og pyntning 1 time
Samlet tid 1 time 25 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 16 stk
Kalorier 193 kcal

Ingredienser

  • 250 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 20 g æggehvide
  • 75 g blød nougat

Pynt

  • 100 g mørk chokolade
  • 150 g flormelis
  • 35 g æggehvide

Sådan gør du

Kransekagemasse

  • Bræk marcipanen i mindre stykker og kom den i en røreskål sammen med flormelis. Jeg bruger altid røremaskinen, men det kan også gøres i hånden. Rør marcipan og flormelis godt sammen.
    250 g marcipan, 100 g flormelis
  • Tilsæt æggehvide lidt af gangen mens du stadig rører i massen indtil du har den konsistens du gerne vil have. Massen skal være fast men stadig blød og let klistret når du rører ved den.
    20 g æggehvide
  • Kom kransekagemassen i en pose og læg den i køleskabet i 1 time.

Formning

  • Tænd ovnen på 190 grader almindelig over- og undervarme.
  • Del kransekagemassen i 4 dele, og tril dem til 4 pølser på cirka 2 cm i tykkelse.
  • Brug en finger, skaftet fra en rund grydeske eller som mig, et glassugerør, til at lave en fordybning i midten af stængerne. Den må gerne være godt dyb, den bliver mindre når kransekagen bliver bagt.
  • Læg stængerne over på en bageplade beklædt med bagepapir. Skær kransekagestykkerne ud i passende stykker på 4-5 cm i længden.

Bagning

  • Sæt en ekstra bageplade under den du har kransekagen på, og bag kransekagerne i 15 minutter ved 190 grader over- og undervarme.
  • Når kransekagerne er færdigbagte og let gyldne, tages pladen ud af ovnen.
  • Kom nougaten i en mikroovnsegnet skål og smelt den i mikrobølgeovnen. Her tager det cirka 40 sekunder ved fuld effekt, men hold godt øje med den, den skal kun lige smelte. Alternativt kan du smelte nougaten i vandbad på komfuret.
    75 g blød nougat
  • Kom den smeltede nougat i en sprøjtepose, og sprøjt nougaten ud i fordybningen i de varme kransekager. Sæt dem koldt og lad dem køle ned så nougaten sætter sig inden du skal pynte dem.

Pyntning

  • Hak chokoladen groft. Smelt ⅔ af chokoladen i mikroovnen eller i vandbad, og rør derefter resten af chokoladen i. Dyb enderne af kransekagestængerne i den smeltede chokolade.
    100 g mørk chokolade
  • Pisk en glasur af flormelis og æggehvide. Kom begge dele i en skål og pisk med en håndmixer til glasuren bliver sej og tyk. Det tager cirka 5 minutter. Du kan eventuelt justere konsistensen med mere flormelis eller lidt vand indtil den er perfekt. Den skal være ret tyk for at den ikke flyder ud. Kom glasuren i et krammerhus eller en lille sprøjtepose, og sprøjt den hen over kransekagestykkerne.
    150 g flormelis, 35 g æggehvide
  • Server din kransekage til nytår eller andre festlige lejligheder med et glas champagne til.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Kalorier: 193kcalKulhydrater: 31gProtein: 3gFedt: 7gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 0.002gKolesterol: 0.2mgNatrium: 14mgKalium: 98mgFibre: 1gSukker: 25gA-vitamin: 4IUC-vitamin: 0.01mgCalcium: 16mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.