Madformadelskere / Alle opskrifter / Kransekagestænger med nougat

Kransekagestænger med nougat

/5

1 time 25 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

/5

1 time 25 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Nytårsaften skal vi selvfølgelig have kransekage, og i år står den på kransekagestænger med nougat. Det er et klassisk stykke kransekage, og de her stænger fungerer så godt til et glas champagne når nytårsklokkerne ringer.

kransekagestænger med nougat serveret på træbræt til nytårsaften med guldpynt.

Hjemmebagt kransekage til nytår

Det er efterhånden blevet en fast tradition at jeg bager kransekage til nytår, og i år er selvfølgelig ingen undtagelse.

Jeg har i år bagt helt klassiske kransekagestænger med nougat, pyntet med royal icing, som det så fint hedder. Bunden og enderne er dyppet i en god mørk chokolade, som er lækkert til den søde kransekage.

Jeg elsker at bage kransekage, fordi det er et rimelig nemt og hurtigt projekt, og så kan man altså lave det i virkelig godt tid. Jeg bager altid mellem jul og nytår, og så sætter jeg kransekagen i fryseren indtil den skal bruges.

nytårspyntet bord med hjemmebagte kransekagestænger med nougat.

Flere søde sager


Ingrediensnoter

Marcipan – Jeg bruger helt almindelig marcipan når jeg bager kransekage. Det er oftest den klassiske marcipan fra Odense Marcipan, den der hedder Original Odense Marcipan med 63% mandler. Du kan også bruge den masse der hedder kranse XX fra Odense, den er med abrikoskerner i stedet for mandler, og det er specielt godt når den skal bages. Jeg kan dog bedre lide smagen af den anden, og så er den nemmere at få fat i i butikkerne.

Flormelis – Der skal ganske almindelig flormelis i både kransekagemassen og i glasuren, som de færdige kransekager skal pyntes med.

Æggehvide – Der skal bruges æggehvide i både kransekagemassen og i glasuren. Du kan bruge æggehvide fra friske æg eller købe pasturiseret æggehvide på flaske. Det gør jeg oftest, for så står jeg ikke tilbage med æggeblommerne.

Hvordan laver man kransekagestænger med nougat?

Det sværeste når man skal kaste sig ud i at bage kransekage er klart at forme den, men når det “bare” er kransekagestænger, så er det altså ikke så svært. Her kan du se fremgangsmåden i billeder.

sådan former du kransekagestænger med nougat.
  1. Først skal kransekagemassen laves af marcipan, flormelis og æggehvide, som æltes godt sammen. Herefter skal massen hvile på køl en times tid inden den er klar til at forme.
    Når du skal forme den, deler du først kransekagemassen i 4 lige store dele. Hver del trilles til en lang pølse, som trykkes trekantet med håndroden.
  2. Rejs de trekentede stænger op, og skær med en meget skarp kniv et snit i toppen af stangen. Vip forsigtigt toppen til siderne, og læg et stykke nougat ned hele vejen i stangen. Herefter kan du lukke toppen af kransekagen igen hen over nougaten, så den bliver indkasplet i kransekagemassen.
  3. Skær hver af de lange stænger ud i 2 dele (eller flere hvis du vil lave mindre kransekagestykker).
  4. Læg kransekagestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen. Når de er kølet ned, kan de pyntet med mørk chokolade og glasur på toppen.

    Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Kransekagestykke der er taget en bid af, så man kan se nougaten inden i.

Ofte stillede spørgsmål

Kan kransekagen fryses ned?

Ja det kan den i hvert fald. Den har faktisk godt af at blive frosset ned og tøet op inden den skal spises, det gør den nemlig ekstra saftig og lækker. Så du skal endelig bage den i god tid, så den kan nå en tur i fryseren.


Andre kransekageopskrifter du måske vil synes om

glasur sprøjtet i såkaldte tunger ovenpå kransekagestænger.

Tips og Tricks

  • Bag på to bageplader
    • Et godt tip når du bager kransekage, er altid at bage den med en ekstra bageplade under. Så undgår du at bunden bliver for mørk.
  • Test glasuren
    • Det er vigtigt at få den rette konsistens på glasuren. Den skal faktisk være ret fast, og det gælder om at piske den ret længe. Brug en håndmikser, og pisk til den er sej og jævn. Tag så lidt på en ske og prøv at læg et par striber over skaftet på en grydeske for at se om den holder formen inden du hælder det hele op i en sprøjtepose.

Serveringsforslag

  • Server kransekagen til midnat nytåraften sammen med champagne eller mousserende vin.
  • Den er også skøn festlige lejligheder som konfirmation, jubilæum eller runde fødselsdage, hvor man gerne vil servere lidt godt til kaffen.

Elsker du at imponere dine gæster med lækkerier til nytårsaften?

Prøv også vores opskrift på hjemmelavede blinis og forslag til blinis fyld

Kransekage med nougat klar til servering på nytårsaften.

Opskrift på stænger af kransekage med nougat

Har får du vores opskrift på lækre kransekagestænger med nougat. Hvis du slet ikke er til nougat, eller du vil lave lidt af hver, kan du fint springe nougaten over i opskriften her og bare lave klassiske stænger.

Vi håber du får lyst til at kaste dig ud i at bage kransekagen til nytårsaften, det er slet ikke så svært som du måske går og tror, og hjemmebagt smager altså bare bedst.

kransekagestænger med nougat serveret på træbræt til nytårsaften med guldpynt.
Ingen stemmer endnu

Kransekagestænger med nougat

Lækre stænger af hjemmebagt kransekage med nougat inden i. De er dyppet i lækker mørk chokolade, og pyntet klassisk med glasur. Nem kransekage til nytårsaften eller andre festlige lejligheder.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Nedkøling og pyntning 1 time
Samlet tid 1 time 25 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 8 stk
Kalorier 399 kcal

Ingredienser

  • 250 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 20 g æggehvide
  • 100 g blød nougat

Pynt

  • 100 g mørk chokolade
  • 150 g flormelis
  • 35 g æggehvide

Sådan gør du

Kransekagemasse

  • Bræk marcipanen i mindre stykker og kom den i en røreskål sammen med flormelis. Jeg bruger altid røremaskinen, men det kan også gøres i hånden. Rør marcipan og flormelis godt sammen, til flormelisen er arbejdet ind i marcipanen.
    250 g marcipan, 100 g flormelis
  • Tilsæt æggehviden lidt af gangen mens du stadig rører i massen indtil du har den konsistens du gerne vil have. Massen skal være fast men stadig blød og let klistret når du rører ved den.
    20 g æggehvide
  • Kom kransekagemassen i en pose og læg den i køleskabet i 1 time.

Formning

  • Tænd ovnen på 190 grader almindelig over- og undervarme.
  • Del kransekagemassen i 4 dele, og tril dem til 4 lange pølser på cirka 2 cm i tykkelse. Tryk dem med håndroden mod bordet, så du får den karakteristiske trekantede form når du rejser stykkerne op.
  • Brug en meget skarp kniv, og skær en rille i toppen af kransekagestængerne. Skær nougaten ud i tynde bånd, og læg nougat ned i kransekagestængerne. Luk kransekagemassen hen over nougaten, og form stængerne så nougaten er helt lukket inde i stængerne.
    100 g blød nougat
  • Skær hver lange stang i to mindre stænger, og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bagning

  • Sæt en ekstra bageplade under den du har kransekagen på, og bag kransekagerne i 15 minutter ved 190 grader over- og undervarme.
  • Når kransekagerne er færdigbagte og let gyldne, tages pladen ud af ovnen.

Pyntning

  • Hak chokoladen. Smelt ⅔ af chokoladen i mikroovnen eller i vandbad, og rør derefter resten af chokoladen i. Dyb enderne og bunden af kransekagestængerne i den smeltede chokolade.
    100 g mørk chokolade
  • Pisk en glasur af flormelis og æggehvide. Kom begge dele i en skål og pisk med en håndmixer til glasuren bliver sej og tyk. Det tager cirka 5 minutter. Du kan eventuelt justere konsistensen med mere flormelis eller lidt vand indtil den er perfekt. Den skal være ret tyk for at den ikke flyder ud. Kom glasuren i et krammerhus eller en lille sprøjtepose, og sprøjt den hen over kransekagestykkerne.
    150 g flormelis, 35 g æggehvide
  • Server din kransekage til nytår eller andre festlige lejligheder med et glas champagne til.

Noter

Frysning – Kransekage kan fint fryses ned, og faktisk bliver den mere saftig og lækker efter en tur i fryseren. Så lav den endelig i god tid, og tag den ud af fryseren så den kan nå at tø op inden den skal spises.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stangKalorier: 399kcalKulhydrater: 64gProtein: 6gFedt: 14gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 7gTransfedt: 0.004gKolesterol: 0.4mgNatrium: 29mgKalium: 199mgFibre: 3gSukker: 52gA-vitamin: 9IUC-vitamin: 0.04mgCalcium: 32mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.