Madformadelskere / Bagværk / Kransekagekonfekt

Kransekagekonfekt

5

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Kransekage skal der til til nytårsaften. Det er faktisk ikke spor svært at lave hjemmelavet kransekage. Du kan med fordel lave den som kransekagekonfekt, det er nemt, lækkert og så ser de jo super fine ud og er lige til at hapse. Læs med her og få vores opskrift på de små kransekagetoppe.

kransekagekonfekt med mandler til nytår

Små kransekagetoppe med mandler

Til nytår vil vi ikke undvære kransekage. Det er lidt forskelligt om vi laver kransekagestykker, kransekagekonfekt eller måske et kransekagetårn.

Jeg elsker de små kransekagetoppe eller -konfekt. De er ret nemme at lave, de smager bare godt, og chokoladen under bunden gør dem bestemt ikke dårligere.

Hvis du ikke vil lave et helt kransekagetårn, eller ikke har mod på at forme kransekagestænger, så er konfekten en god mulighed.

Den formes med sprøjtepose med en stjernetyl i, så du skal ikke stå med hænderne i kransekagemassen.

Jeg pynter med mandler på toppen. Det smager skønt. Men du kan også bruge hasselnødder, valnødder eller cocktailbær. Det er helt op til dig selv.

Du kan med fordel lave kransekagekonfekten på forhånd og de kan også fryses ned. Hvis du vil fryse dem, skal du dog vente med at komme chokolade på.

Det er skønt altid at have lidt kransekage i fryseren hvis der kommer uventede gæster.

kransekagekonfekt som små kransekagetoppe med mandler

Ingrediensnoter

Marcipan – Brug en marcipan med minimum 60% mandler når du skal lave kransekage. Hvilket mærke du vælger er helt op til dig.

Flormelis – Jeg bruger flormelis i kransekage. Du kan også bruge almindeligt sukker, men du kan risikere knasende sukkerkrystaller i den færdige kransekage.

Æggehvider – Jeg bruger pasteuriserede æggehvider, men du kan også bruge almindelige æggehvider.

Hvordan laver man kransekagekonfekt?

Det er ikke så svært at lave hjemmelavet kransekagekonfekt med chokolade.

Først skal du lave kransekagemassen. Det gør man ved at røre marcipan, flormelis og æggehvider sammen. Jeg gør det på røremaskinen, men du kan også gøre det med håndkraft.

Kransekagemassen kommes i en sprøjtepose med en stor stjernetyl, og kransekagekonfekten sprøjtes ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Der trykkes en mandel i toppen af hver kransekagetop, og de bages i 8-10 minutter.

Når de kommer ud af ovnen skal de køle ned på bagepladen. De er bløde når de lige kommer ud af ovnen, men de sætter sig når de køler ned.

Når de er kolde, skal bunden dyppes i tempereret mørk chokolade, og så skal de bare tørre før de er klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

skål med kransekagekonfekt og nytårspynt

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man kransekagekonfekt?

Kransekagen skal opbevares køligt i en lufttæt beholder.

Kan kransekagekonfekt fryses?

Ja det kan den. Jeg vil dog anbefale dig at vente med chokoladen til du tager den op af fryseren igen. Chokoladen har ikke godt af en tur i fryseren.

Kan jeg pynte med andet end mandler?

Ja, du kan også bruge andre nødder for eksempel hasselnødder eller valnødder eller du kan bruge cocktailbær.

Andre nytårsopskrifter du måske vil synes om

Kransekagekonfekt med chokolade under bunden og mandler på toppen

Opskrift på kransekagetoppe

Her får du vores opskrift på klassiske kransekagetoppe med chokolade. De små stykker kransekagekonfekt er perfekte til nytårsaften, og de er både hurtige og nemme at lave.

Vi håber du får lyst til at prøve at lave kransekagekonfekt selv. Det er slet ikke så svært, og du skal kun bruge ganske få ingredienser for at lave den perfekte mundfuld kransekage.

kransekagekonfekt med mandler til nytår
5 fra 1 stemme

Kransekagekonfekt

Opskrift på kransekagekonfekt
De små kransekagetoppe med chokolade i bunden er perfekte til nytårsaften. De er nemme at lave, og ser skønne ud. Spis dem med venner og familie til et godt glas champagne den 31. december kl. 00.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 10 min
Nedkøling 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 20 stk
Kalorier 120 kcal

Ingredienser

  • 250 g marcipan
  • 125 g flormelis
  • 30 g æggehvider
  • 20 mandler
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Del marcipanen i mindre stykker.
  • Rør marcipan, flormelis og æggehvider sammen. Du kan med fordel bruge røremaskinen.
  • Kom kransekagemassen i en stofsprøjtepose med en stor stjernetyl, og sprøjt kransekagekonfekten ud i mundrette størrelser på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Tryk en mandel ned i toppen af hvert stykke. Alternativt kan du bruge hasselnødder, valnødder eller cocktailbær.
  • Bag kransekagetoppene i 8-10 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Lad kransekagekonfekten køle ned på bagepladen efter bagning.
  • Når de er helt afkølede, kan de overtrækkes med chokolade.
  • Hak 2/3 af chokoladen groft og smelt den i vandbad eller i mikroovnen. Hak den sidste 1/3 helt fint. Når den grofthakkede chokolade er smeltet, tages den af varmen, og det finthakkede chokolade røres i. Rør til chokoladen er helt smeltet og jævn, og dyp så bunden af hvert stykke kransekagekonfekt i den smeltede chokolade.
  • Læg stykkerne af kransekage med chokoladen op ad, og lad dem tørre.
  • Nu er kransekagekonfekten klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 120kcalKulhydrater: 15gProtein: 2gFedt: 6gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 1gKolesterol: 1mgNatrium: 8mgKalium: 79mgFibre: 1gSukker: 12gA-vitamin: 4IUCalcium: 14mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD kransekage konfekt, kransekage stykker, kransekagekonfekt med flormelis, Kransekagetoppe med chokolade, Nytår, Nytårsdessert, petit four
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.