Flæskesteg Sous vide

Vi er blevet bidt at en gal sous vide stick! Det er simpelthen så skønt bare at kunne komme maden ned i karret, og så skal man bare vente. Man er sikker på at få et godt resultat, og så smager kødet bare ofte bedre, fordi vakuumposen holder på saft og kraft under tilberedningen. Det gælder også for flæskesteg sous vide!

Vi har efterhånden prøvet en del retter i sous vide og der vil også løbende komme flere sous vide opskrifter her på bloggen. I dag står den på flæskesteg i sous vide. Det er en ret nem opskrift, det eneste der kan drille lidt er sværen. Det er vigtigt at ovnen er meget varm når du kommer stegen i, sværen skal være ridset ordenligt, og så skal der bruges groft salt. Derudover skal du holde godt øje, for til sidst går det hurtigt!

flæskesteg sous vide

Du kan enten servere flæskesten helt klassisk for eksempel med brune kartofler og rødkål, eller med en dejlig kartoffelsalat.

Flæskesteg sous vide opskrift

Tilberedning af flæskesteg i sous vide giver bare en lækker mør og saftig steg. Når tiden er gået kan du give din flæskesteg sprøde svær på grillen eller ved at stille den ind i ovnen med grillfunktionen tændt.

Vi tilbereder altid flæskestegen i sous vide med svær, og hvis stegen er af en god kvalitet bliver de altid fine. Der kan være udfordringer med at købe de billige vakuumpakkede stege, og få sværen sprød, i sådan et tilfælde kan man tilberede flæskestegen i sous vide uden svær, og gøre dem sprøde i ovn eller mikroovn separat.

flæskesteg sous vide
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Flæskesteg Sous Vide

Så er du sikker på at få en saftig flæskesteg, og undgår at den bliver tør og kedelig.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Sous vide
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 7 timer 20 minutter
Samlet tid 7 timer 30 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 1 flæskesteg ca. 2 kg
  • salt
  • 3 laurbærblade

Fremgangsmåde

  • Opvarm sous vide karret til 58 grader
  • Tjek din flæskesteg, og vær sikker på at alle svær er skåret helt igennem. Er de ikke det, må du lige gøre det med en kniv, pas på du ikke skærer ned i kødet
  • Kom flæskesteg og laurbærblade i en vakuumpose, og vakuumpak den
  • Giv stegen 7 timer i sous vide ved 58 grader
  • Når der er ca. 20 minutter tilbage, skal du tænde for ovnen, og forvarme den til 250-270 grader – brug grill og varmluftfunktion hvis du har muligheden
  • Når tiden er gået, tager du flæskestegen ud af posen (husk at gemme væsken fra posen til sovsen) og tørrer sværen godt af med køkkenrulle. Herefter skal den gnides med groft salt – det skal godt ned i mellem sværene
  • Kom nu stegen i ovnen i ca. 20 min – hold godt øje med den, især hvis du bruger grillfunktion. Sværen skal boble op og blive sprød. Når den er det, er stegen færdig kan kan tages ud og skæres op
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Vil du prøve andre spændende sous vide opskrifter? Så se alle vores opskrifter i kategorien Sous vide her

Har du lidt flæskesteg til overs? Så lav en lækker flæskestegssandwich

Sous vide Udstyr

Til denne opskrift har vi brugt en sous vide stick fra Steba (reklamelink). Sous vide karret er lavet ud af en 30 liters plastkasse fra Jysk (beregnet til fødevarer)

Flæskesteg sous vide temperatur og tid

Vi synes at flæskestegen bliver bedst ved 58 grader i sous vide, og vi giver den gerne 7 timer. Ved 58 grader får man en færdigtilberedt steg der er saftig og ikke tør, og ved at give den 7 timer får man et dejlig mørt stykke kød. Vi har prøvet forskellige temperaturer, men vil bestemt anbefale 58 grader til en flæskesteg.

Sovs til din flæskesteg i sous vide

Du får en rigtig god sovs når du laver flæskesteg i sous vide. Tag saften fra posen når du tager flæskestegen op, kog den ind sammen med lidt gulerødder, løg, et par laurbærblade og lidt bouillon. Si den til sidst, tilsæt lidt kulør og piskefløde, og jævn den med lidt maizena. Flæskesteg sous viden sovsen er smagfuld og lækker, og man er sikker på at få opsamlet alt saft og kraft i posen.

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares