Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Bagte tomater – cherrytomater bagt på stilk

Bagte tomater – cherrytomater bagt på stilk

5

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Bagte tomater er en god form for tilbehør til mange retter. Vi spiser dem stort set altid til en bøf, men også som tilbehør til kylling eller andre kødretter er de gode.

Denne opskrift på bagte tomater giver tomater der er både søde og lidt syrlige på samme tid. Det passer rigtig godt til kød, og så er de bare rigtig nemme at lave. Det er altid nemt at gøre nogle tomater klar og smide i ovnen, og så skal man ikke tænke mere over det før man skal spise.

Bagte tomater - opskrift på bagte cherrytomater på stilk
Bagte tomater - opskrift på bagte cherrytomater på stilk

Bagte tomater opskrift

Her er vores bud på en dejlig opskrift på bagte cherrytomater. De smager fantastisk godt og passer perfekt til kødretter. Prøv dem for eksempel sammen med en lækker grillet bøf og en bagekartoffel.

Bagte tomater - opskrift på bagte cherrytomater på stilk
5 fra 1 stemme

Bagte cherrytomater opskrift

Søde og smagfulde tomat – godt som tilbehør til mange retter!
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 500 g cherrytomater , på stilk
  • 1 helt hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk rosmarin, tørret, eller 1 stilk frisk
  • peber

Sådan gør du

  • Vask og tør tomaterne. 
  • Kom tomater i et indfast fad med de hele fed hvidløg.
  • Hæld olie over og drys med salt, peber, sukker, og rosmarin.
  • Bag tomaterne 30-40 minutter ved 180 grader. 
  • Spises varme, for eksempel som tilbehør til en god bøf.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Lækker tomatpesto eller tomatsalsa med løvstikke og persille

Denne opskrift er specielt god i sensommeren når drivhuset bugner af friske tomater, og man har tomater i overflod. Samtidig er disse tomater ofte meget smagfulde.

Det betyder dog ikke at du ikke kan lave retten resten af året. Tomaterne får nemlig lidt ekstra smag og sødme når de bliver bagt, så du kan sagtens bruge de lidt kedeligere tomater vi kan købe i supermarkedet om vinteren. Vi spiser retten hele året rundt, og elsker bagte tomater som tilbehør til vores bøf, om sommeren bruger vi måske lidt færre krydderier på, og bruger oftest friske krydderurter fra haven sammen med tomaterne.

Og så er der bare noget helt særligt ved at spise cherrytomater fra vores eget drivhus. Dem har vi ofte en del af, fordi ungerne elsker at gå i drivhuset og plukke en håndfuld tomater. Men nogle af dem der bliver tilbage bliver altså gerne til bagte tomater. Ellers laver vi også en del tomatsalsa om sommeren eller tomatpesto hvis vi har rigtig mange tomater.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.