Bagte tomater – cherrytomater bagt på stilk

Bagte tomater er en god form for tilbehør til mange retter. Vi spiser dem stort set altid til en bøf, men også som tilbehør til kylling eller andre kødretter er de gode.

Denne opskrift på bagte tomater giver tomater der er både søde og lidt syrlige på samme tid. Det passer rigtig godt til kød, og så er de bare rigtig nemme at lave. Det er altid nemt at gøre nogle tomater klar og smide i ovnen, og så skal man ikke tænke mere over det før man skal spise.

Bagte tomater - opskrift på bagte cherrytomater på stilk
Bagte tomater - opskrift på bagte cherrytomater på stilk

Bagte tomater opskrift

Her er vores bud på en dejlig opskrift på bagte cherrytomater. De smager fantastisk godt og passer perfekt til kødretter. Prøv dem for eksempel sammen med en lækker grillet bøf og en bagekartoffel.

Bagte tomater - opskrift på bagte cherrytomater på stilk
0 fra 0 stemmer

Bagte cherrytomater opskrift

Søde og smagfulde tomat – godt som tilbehør til mange retter!
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 45 min
Ret Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 500 g cherrytomater , på stilk
  • 1 helt hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk rosmarin, tørret, eller 1 stilk frisk
  • peber

Sådan gør du

  • Vask og tør tomaterne. 
  • Kom tomater i et indfast fad med de hele fed hvidløg.
  • Hæld olie over og drys med salt, peber, sukker, og rosmarin.
  • Bag tomaterne 30-40 minutter ved 180 grader. 
  • Spises varme, for eksempel som tilbehør til en god bøf.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Lækker tomatpesto eller tomatsalsa med løvstikke og persille

Denne opskrift er specielt god i sensommeren når drivhuset bugner af friske tomater, og man har tomater i overflod. Samtidig er disse tomater ofte meget smagfulde.

Det betyder dog ikke at du ikke kan lave retten resten af året. Tomaterne får nemlig lidt ekstra smag og sødme når de bliver bagt, så du kan sagtens bruge de lidt kedeligere tomater vi kan købe i supermarkedet om vinteren. Vi spiser retten hele året rundt, og elsker bagte tomater som tilbehør til vores bøf, om sommeren bruger vi måske lidt færre krydderier på, og bruger oftest friske krydderurter fra haven sammen med tomaterne.

Og så er der bare noget helt særligt ved at spise cherrytomater fra vores eget drivhus. Dem har vi ofte en del af, fordi ungerne elsker at gå i drivhuset og plukke en håndfuld tomater. Men nogle af dem der bliver tilbage bliver altså gerne til bagte tomater. Ellers laver vi også en del tomatsalsa om sommeren eller tomatpesto hvis vi har rigtig mange tomater.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg