Perfekt rosestegt culottesteg hver gang! Det er nemt at lave en perfekt stegt okseculotte i sous vide, for du kan aldrig overtilberede den. Brun den efterfølgende af, og server den med dit favorittilbehør.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 8 timert
Grill + hviletid 30 minuttermin
Samlet tid 8 timert35 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
1culottesteg, ca. 1500 g
1spsksalt
Peber
1tsktørret granuleret hvidløg
1dlrødvin, kan undlades, men giver en god smag
Sådan gør du
Forvarm dit sous vide kar til 57 grader.
Puds culotten af (fjern hinder og sener på bagsiden). Rids fedtet på oversiden.
1 culottesteg
Krydder den godt med salt, peber og hvidløg. Du kan evt. bruge andre krydderier hvis du har lyst.
Kom culotten i en vakuumpose og tilsæt evt. 1 dl rødvin. Det giver en rigtig god smag til culotten, men kan sagtens udelades. Vakuumpak og forsejl posen.
1 dl rødvin
Kom posen i det forvarmede sous vide kar - den skal have 57 grader i 6-8 timer.
Når tiden er gået ,køles culotten ned (i posen) i koldt vand. Det gør vi for at kunne grille culotten mere og få en sprød stegeskorpe, uden at tilberede for meget på den.
Når culotten er kølet ned, kan den gemmes i køleskabet indtil den skal spises. Den kan godt ligge nogle dage. Når den skal spises pakkes den ud af posen (gem gerne væsken til sovsen).
Kom culotten på en varm grill (eller i ovnen med grillfunktion ved 250 grader). Grill culotten ca. 10-15 minutter eller indtil du er tilfreds med skorpen (sæt evt. et stegetermometer i for at sikre at den ikke bliver overtilberedt).
Når du er tilfreds med stegeskorpen, skal culotten hvile i ca. 15 minutter eller længere inden den skæres ud og spises.
Noter
Ingrediensnoter
Culottesteg - Vælg en steg med en god fedtkant på. Det kan godt betale sig at gå efter kvalitet når vi snakker culottesteg, for at være sikker på at få en der er god mør. Ofte er det værd at betale lidt mere for at få en ordentlig kvalitet, men man kan selvfølgelig også være heldig at finde en billig, der også er god.
Tilberedning
Krydring - Det er vigtigt at krydre stegen rigtig godt for at få en god smag i sidste ende. Her bruger vi salt, peber og hvidløg, men andre tørrede krydderurter eller krydderier kan også bruges. Prøv for eksempel med tørret rosmarin eller timian, det giver super god smag.Temperatur - Vi kan godt lide culotten til den lidt røde side (medium rare), og vi synes den perfekte kernetemperatur er 57 grader. På den måde får vi en culotte der er tilberedt på den helt rigtige måde hele vejen igennem. Hvis du vil have den mere medium, skal du indstille din sous vide til 58-60 grader.Hviletid - Det er vigtigt at kødet hviler inden du skærer det ud, det giver det bedste resultat er vores erfaring. En hviletid på cirka 15 minutter er passende for en culottesteg, og husk at du endelig ikke må pakke kødet ind.Udskæring - Når du har lavet en lækker tilberedning, er det vigtigt at skære den ud på den rigtige måde. Hvis du skærer den forkert, bliver den sej at spise, og det vil vi bestemt ikke have. Start med at skære culotten fra den spidse ende, når du er halvvejs igennem culottestegen, vender du stegen og skærer den modsatte vej på tværs af kødfibrene. Med denne metode får du møre og lækre stykker af din culotte.
Servering
Vi kan godt lide at spise culotten med kartoffelfondant og bagte tomater, det må gerne være simpelt og lækkert. Vi spiser den også nogle gange med Pommes frites og bearnaise sous vide. Det er også virkelig lækkert, og ungerne elsker det. Vil du servere culottestegen til nytår eller en lidt finere middag, så kan du gøre den ekstra festlig ved at servere den med Pommes Anna, Bønner med bacon og Portvinssauce.