Madformadelskere / Sous Vide / Kartoffelfondant sous vide

Kartoffelfondant sous vide


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Man kan lave det meste mad i sous vide. Men har du prøvet sous vide kartofler? Disse fondantkartofler lavet i sous vide er bare en lækker mundfuld. De er perfekt tilberedte, og med masser af smag. Når du har prøvet denne metode vil du altid lave din kartoffelfondant sous vide.

Hvorfor lave sous vide kartofler?

Vi elsker fondant-kartofler, og nu er vi også begyndt at lave kartoffelfondant sous vide. Det er super godt, fordi vakuumposen holder på alt saft og kraft, og man får mest muligt smag ind i selve kartoflen. Det er altså de bedste kartoffelfondanter vi har lavet, fordi de bare smager af mere!

Hvordan laver man kartoffelfondant sous vide?

Det er ikke specielt svært at lave, og disse fondantkartofler vil med garanti kunne imponere de fleste. De vil være super gode som tilbehør til en god stykke kød eller som en del af nytårsmenuen.

Til opskriften skal du bruge:

  • Kartofler, vi bruger helst bagekartofler.
  • Smør og olie
  • Timian, rosmarin og hvidløg
  • Hønsefond
  • Salt og peber

Først skal kartoflerne skæres ud til cylinderforme. Herefter skal de ligge i koldt vand for at trække noget af stivelsen ud af kartoflerne.

Så skal kartoflerne lige brunes af på panden i olie og smør med krydderurter og hvidløg. Så kommer vi hønsefond på panden, og herefter hele herligheden op i vakuumposen og forsejler den.

Kartoflerne får 90 minutter ved 90 grader i sous vide.

Herefter kommer de lige en tur på panden igen og får den sprøde skorpe inden de serveres.

Kartoffelfondant sous vide opskrift

Her er vores opskrift på fondantkartofler i sous vide. De er nemme at lave, og så bliver de fulde at god smag ved at tilberede dem sous vide. Vakuumposen holder nemlig på alt den gode saft og fond. Væsken fra posen skal du gemme til din sovs når du tager kartoflerne op.

Kartoffelfondant sous vide - Opskrift på fondant kartofler lavet i sous vide
3.56 fra 9 stemmer

Kartoffelfondant sous vide

Smagfulde fondant kartofler i sous vide
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer
Ret Tilbehør
Køkken Fransk
Antal 4 personer
Kalorier 494 kcal

Ingredienser

  • 8 store kartofler, Gerne bagekartofler
  • 100 g smør
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 stor kvist timian
  • 1 stor kvist rosmarin, Kan erstattes af andre krydderurter
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1/2 l hønsefond
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at varme sous vide badet op til 90 grader
  • Skær kartoflerne til i cylinderform ca. 5 cm i diameter og 4 cm høje. Det er selvfølgelig med at få så mange fondanter som man kan, der er ingen grund til at spilde en masse. Gem alt du skærer fra og lav evt. Kartoffelsuppe ud af det.
  • Kom kartoffelfondanterne i koldt vand i ca. 5 minutter for at fjerne overskydende stivelse. Tør dem derefter grundigt af i et viskestykke eller i køkkenrulle.
  • Varm olien op på en pande. Steg nu kartoffelfondanterne på den ene side i 6 – 7 minutter ved middel varme til de har fået en gylden og sprød overflade. Vend fondanterne, tilsæt smør, timian, rosmarin samt hvidløg og steg dem yderligere 3 – 4 minutter, øs smør samt krydderurter over undervejs.
  • Tilsæt hønsefond til panden og lad simre et par minutter så alt smag fra panden kommer med. tag fondanterne op og kom dem i en vakuumpose, slut af med at hælde pandens indhold i posen, vakuumer og forsejl posen.
  • Nu skal posen i sous vide badet i 90 minutter. Når tiden er gået tages posen op og fondanterne tages forsigtigt ud og placeres på en tallerken. Gem evt. bouillonen fra posen til sauce.
  • Varm olie op på en pande og steg fondanterne sprøde i overfladen igen og server dem rygende varme. Dette trin kan springes over, men jeg synes nu det er rart at de er lidt sprøde i overfladen.
  • Server dem som lækker tilbehør til en god bøf.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Kalorier: 494kcalKulhydrater: 41gProtein: 8gFedt: 35gMættet fedt: 15gKolesterol: 58mgNatrium: 370mgKalium: 993mgFibre: 5gSukker: 4gA-vitamin: 708IUC-vitamin: 43mgCalcium: 45mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Kartoffelfondant sous vide – Tips og tricks

  • Det kan være svært at lave vakuum i en pose med så meget væske. Derfor er det en god ide at lave en ekstra lang pose, og lade den hænge ud over kanten af bordet når den skal vakuumpakkes. Brug pulseknappen på din vakuumpakker og sug luften ud. Tryk på manuel forsegling når alt luften er trukket ud af posen. Nu er den klar til at komme i vandbadet.

Serveringsforslag

  • Server til en culotte, en bøf, en oksefilet, en hakkebøf eller lige præcis det stykke kød du foretrækker.

Holdbarhed og opbevaring

Du kan tilberede kartoflerne dagen før, og lade dem ligge i posen til de skal spises. Så skal du bare lige stege dem op på panden inden de skal spises. Husk at køle kartoflerne i posen hurtigt ned efter tilberedning hvis du vil gemme dem. Den gøres nemmest under rindende vand i vasken. Bare læg posen i en skål og lad koldt vand rinde nem over den.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

2 kommentarer til “Kartoffelfondant sous vide”

  1. Hej.
    Spændende opskrift som skal prøves i weekenden til herreaften.
    Jeg tænker at lave kartoflerne om morgenen, køle dem og give dem en halv time med stegen inden de skal have stegeskorpe til sidst.
    Vil det ikke give det bedste resultat, så de ikke er kolde indeni efter stegning ?
    Vh Dennis

    Svar
    • Hej Dennis.

      Det lyder som en god ide! Du skal bare være opmærksom på de er bløde når de har været i Sous vide,
      så vær forsigtig med dem når du løfter dem over på panden 🙂
      Du må da gerne lige give et praj om hvordan det gik. Håber i får en rigtig god herreaften!

      De bedste hilsner

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
3.56 from 9 votes (9 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.