Kartoffelfondant sous vide

Vi elsker fondant-kartofler, og nu er vi også begyndt at lave kartoffelfondant sous vide. Det er super godt, fordi vakuumposen holder på alt saft og kraft, og man får mest muligt smag ind i selve kartoflen. Det er altså de bedste kartoffelfondanter vi har lavet, fordi de bare smager af mere!

Det er ikke specielt svært at lave, og disse fondantkartofler vil med garanti kunne imponere de fleste. De vil være super gode som tilbehør til en god stykke kød eller som en del af nytårsmenuen.

Kartoffelfondant sous vide opskrift

Her er vores opskrift på fondantkartofler i sous vide. De er nemme at lave, og så bliver de fulde at god smag ved at tilberede dem sous vide. Vakuumposen holder nemlig på alt den gode saft og fond. Væsken fra posen skal du gemme til din sovs når du tager kartoflerne op.

Kartoffelfondant sous vide - Opskrift på fondant kartofler lavet i sous vide
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Kartoffelfondant sous vide

Smagfulde fondant kartofler i sous vide
Ret Tilbehør
Køkken Fransk
Keyword Kartofler, Sous vide, Tilbehør
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer
Portioner 4

Ingredienser

  • 8 store kartofler Gerne bagekartofler
  • 100 g smør
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 stor kvist timian
  • 1 stor kvist rosmarin Kan erstattes af andre krydderurter
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 1/2 L God hønsefond
  • Salt og peber efter smag

Til sous vide

  • 1 stk vakuumpose

Fremgangsmåde

  • Start med at varme sous vide badet op til 90 grader
  • Skær kartoflerne til i cylinderform ca. 5 cm i diameter og 4 cm høje. Det er selvfølgelig med at få så mange fondanter som man kan, der er ingen grund til at spilde en masse. Gem alt du skærer fra og lav evt. Kartoffelsuppe ud af det.
  • Kom kartoffelfondanterne i koldt vand i ca. 5 minutter for at fjerne overskydende stivelse. Tør dem derefter grundigt af i et viskestykke eller i køkkenrulle.
  • Varm olien op på en pande. Steg nu kartoffelfondanterne på den ene side i 6 – 7 minutter ved middel varme til de har fået en gylden og sprød overflade. Vend fondanterne, tilsæt smør, timian, rosmarin samt hvidløg og steg dem yderligere 3 – 4 minutter, øs smør samt krydderurter over undervejs.
  • Tilsæt hønsefond til panden og lad simre et par minutter så alt smag fra panden kommer med. tag fondanterne op og kom dem i en vakuumpose, slut af med at hælde pandens indhold i posen, vakuumer og forsejl posen.
  • Nu skal posen i sous vide badet i 90 minutter. Når tiden er gået tages posen op og fondanterne tages forsigtigt ud og placeres på en tallerken. Gem evt. bouillonen fra posen til sauce.
  • Varm olie op på en pande og steg fondanterne sprøde i overfladen igen og server dem rygende varme. Dette trin kan springes over, men jeg synes nu det er rart at de er lidt sprøde i overfladen.
  • Server dem som lækker tilbehør til en god bøf.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Kartoffelfondant sous vide – Tips og tricks

  • Det kan være svært at lave vakuum i en pose med så meget væske. Derfor er det en god ide at lave en ekstra lang pose, og lade den hænge ud over kanten af bordet når den skal vakuumpakkes. Brug pulseknappen på din vakuumpakker og sug luften ud. Tryk på manuel forsegling når alt luften er trukket ud af posen. Nu er den klar til at komme i vandbadet.

Serveringsforslag

  • Server til en culotte, en bøf, en oksefilet, en hakkebøf eller lige præcis det stykke kød du foretrækker.

Holdbarhed og opbevaring

  • Du kan tilberede kartoflerne dagen før, og lade dem ligge i posen til de skal spises. Så skal du bare lige stege dem op på panden inden de skal spises. Husk at køle kartoflerne i posen hurtigt ned efter tilberedning hvis du vil gemme dem. Den gøres nemmest under rindende vand i vasken. Bare læg posen i en skål og lad koldt vand rinde nem over den.

❤️ Har du prøvet denne opskrift? 
Vi vil rigtig gerne høre hvordan din ret blev. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften, og del dit billede med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Brunede kartofler - Opskrift på lækre brunede kartofler til and eller flæskesteg til jul eller mortensaften

Brunede kartofler

Opskrift »
shares