Hjem » Sous Vide » Nyretapper sous vide

Nyretapper sous vide

Perfekt tilberedte nyretapper hver gang, sådan er det når man laver nyretapper sous vide. Møre som smør, og med den helt rigtige smag, serveret med sprøde ovnbagte kartofler og en lækker pebersauce, det er bare godt! Hvis du vil se hvor nemt det er at tilberede nyretapper i sous vide, så læs med her og få vores opskrift.

opskrift på nyretapper sous vide

Festmåltid med nyretapper

Jeg synes faktisk at nyretapper er et undervurderet stykke kød. Det er et virkeligt smagsfuldt stykke kød med masser af velsmag. Strukturmæssigt minder det meget om flank steak, dog meget mere mørt.

Når nyretapper eller Beouf Onglet, som det også kaldes er tilberedt perfekt, så er det en himmelsk mundfuld og enhver fest værdig.

Der er lidt forarbejde i forbindelse med nyretpapper. Der sidder en del hinder, sene og fedt der skal pudses af, inden de er klar til at komme i sous vide. Hvis man køber dem ved slagteren, så kan man bede ham om at gøre dem klar.

perfekte rose nyretapper med pebersovs

Hvordan laver man nyretapper i sous vide?

Os der har brugt sous vide i lang tid kender fordelene, og ved hvor nemt det er. Så hvis du ikke har stiftet bekendtskab med sous vide endnu, så kan du finde en guide her.

Der er som sagt lidt forarbejde, men når det først er klaret, så er resten af processen ret nem. Her kommer en lille gennemgang af ingredienser og fremgangsmåden. Den detaljerede opskrift finder du nederst på siden.

Til opskriften skal du bruge:

  • Nyretapper / Beouf Onglet, renset for sener, fedt og hinder.
  • Smør
  • Olivenolie
  • Frisk rosmarin
  • Hvidløg
  • Salt
  • Peber

Sous vide karret varmes først op til den ønskede temperatur.

Nyretapperne renses derefter for sener og hinder og fedt. De kommes i en vakuumpose og vakuumeres. Placer posen med nyretapperne i vandbadet og tilbered dem i 2 timer. Når de har ligget i vandbadet i 2 timer tages posen op og klippes op. Tag nyretapperne op og tør dem af.

På an pande varmes smør og olie op til høj varme. Nyretapperne krydres med salt og peber kom dem på den varme pande sammen med et groft hakket fed hvidløg og en kvist frisk rosmarin. Bun dem grundigt af på begge sider.

Når de er brunet af tages de af panden og placeres på et skærebræt, hvor de skal trække inden de skæres i skiver og serveres.

Det er faktisk ret nemt, fordelen ved at lave dem i sous vide, er at man har varmet dem op til den perfekte kernetemperatur inden de brunes af. Man skal bare passe på at de ikke ligger for længe på panden, så de ikke bliver overtilberedt.

Husk at skære nyretapper på tværs af kødfibrene, eller bliver det sejt at spise.

Skiver af nyretapper sous vide tilberedt

Opskrift på nyretapper sous vide

Her kommer vores opskrift på nyretapper sous vide. Perfekt tilberedte nyretapper hver gang. Server dem sammen med dit favorit tilbehør og en lækker sauce. Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften.

opskrift på nyretapper sous vide
5 fra 4 stemmer

Nyretapper sous vide opskrift

Oksenyretapper lavet i sous vide – Møre og fulde af smag
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 2 t 5 min
Hviletid 10 min
Samlet tid 2 t 20 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 672 kcal

Ingredienser

  • 1 kg nyretapper
  • 50 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk frisk rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Forvarm dit sous vide kar til 57 grader.
    Nyretapperne renses for sener og pudses fri for fedt.
    Kødet vakuumpakkes i en pose.
  • Nu skal posen med kødet i sous vide karret. Her skal det tilberedes ved 57 grader i 2 timer.
    Når kødet har været i vandbad i 2 timer tages det op. Tag kødet ud af posen og kom nyretapperne op på en tallerken.
  • Find en god pande frem, kom smør samt olivenolie på panden og varm det op til til høj varme. Tør nyretapperne af for kødsaft, så de ikke sprøjter når de kommer på panden.
    Kom et grofthakket fed hvidløg på panden sammen med en kvist frisk rosmarin. Kom nyretapperne på panden og brun dem af ved høj varme 2-3 minutter på hver side. De skal skal have en god stegeskorpe, men man skal også passe på an man ikke overtilbereder dem.
  • Når nyretapperne er brunet godt af, tages de af panden og placeres på et skærebræt. Her skal de ligge og trække 10 minutter inden de skæres ud og serveres. Husk også at skære på tværs af fibrene i kødet når det skæres ud, ellers bliver det sejt at spise.
  • Server skiverne af nyretapper sammen med en god salat, eller ovnbagte kartofler og en lækker sauce.

Noter

Det er vigtigt at man ikke overtilbereder nyretapper, da de bliver seje og kedelige. Hvis man sigter efter en kerne temperatur på 57 grader, skulle det gerne blive et godt resultat.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 672kcalKulhydrater: 1gProtein: 50gFedt: 53gMættet fedt: 23gKolesterol: 179mgNatrium: 220mgKalium: 670mgSukker: 1gA-vitamin: 350IUCalcium: 21mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Boeuf onglet, Hanger steak, Nyretapper i sous vide, Nyretapper sous vide
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.