Hvad er sous vide?

Hvad er sous vide? Sous vide er en måde at tilberede fødevarer på. Det foregår på den måde at man forsegler fødevarerne i vakuumposer, eller lufttætte beholdere og tilbereder dem i vandbad ved meget præcise temperature i længere tid.

Hvad er sous vide? Få svaret her

Sous vide betyder “under vakuum” på Fransk. Denne måde at tilberede mad på, har været brugt i restaurationsbranchen i mange år. Nu er sous vide blevet noget der findes i rigtig mange private hjem. Priserne på udstyret er faldet og man kan købe enten kar med det hele indbygget, eller staven man kan bruge i gryder osv.

Men hvad er sous vide så egentlig og hvordan gør man?

Helt basalt, så virker en sous vide som en avanceret dypkoger, der hele tiden måler temperaturen på vandet. Den sørger for at holde temperaturen konstant, sammen med en cirkulationspumpe, der sørger for at holde vandet i bevægelse.

Hvis man vil tilberede en bøf i sous vide, så kommer man bøffen i en pose beregnet til vakuum og forsegler den med en vakuumpakker. Så skal bøffen en tur i vandbad. Her vælger man den temperatur på vandet der repræsenterer den kernetemperatur man gerne vil have på bøffen. Skal den være rød, medium eller gennemstegt? Når bøffen så har været i vandbad tages den op og tilberedningen afsluttes med at brune den af. Typisk på en meget varm pande eller grill.

Hvad er fordelen ved sous vide?

Fordelen er, at bøffen når den tages op egentlig er tilberedt til den ønskede temperatur, og hurtigt kan brunes af på panden og serveres. Det betyder altså, at det bliver meget nemt at ramme den helt rigtige tilberedning af bøffen uden at skulle være bange for at de får for lidt eller for meget.

Sous vide kan også sagtens bruges til at tilberede hele stege, det foregår på samme måde, og det er på samme måde her nemt at styre den ønskede kernetemperatur. Stegen brunes afsluttende i ovn eller på grillen.

Kan man kun lave kød?

Sous vide kan selvfølgelig også bruges til andet end kød. Man kan lave de lækreste desserter og tilberede grøntsager til perfektion. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænsen for hvad man kan bruge sin sous vide til.

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg