Gulerødder er jo bare super lækre, men hvis du har prøvet at lave udkogte kedelige gulerødder, er du måske lidt påpasselig med at servere dem som tilbehør til aftensmaden? Med denne opskrift på gulerødder sous vide, får du lækre smagfulde og tilpas tilberedte gulerødder – Hver gang!
Gulerødder med bid og smag
Der er ikke noget værre end kedelige og udkogte gulerødder. Det eneste gode ved sådan nogen er vist minderne fra mormors køkken.
Gulerødder må gerne smage af noget, og så må de gerne have lidt bid når man tygger i dem. Ellers vil jeg hellere have dem rå, det er min mening om den sag. Måske har du det på samme måde? Med tilberedning i sous vide bliver de helt perfekte og stadig med bid.
Hvordan laver man gulerødder sous vide?
Hvorfor overhovedet tilberede grøntsager i sous vide tænker du måske? Hvorfor ikke bare koge dem i en gryde med vand som vi altid har gjort? Fordi med sous vide, kan man indstille temperaturen helt præcis, og man kan pakke en masse smag ned i vakuumposen, som så overføres til gulerødderne. Grøntsagerne bliver dermed tilberedt perfekt og med masser af smag.
Til denne opskrift skal du bruge:
- Gulerødder
- Smør, fordi alting bliver bedre med smør.
- Timian, fordi det elsker gulerødder.
- Salt og peber
Alt du skal gøre er, at skrælle gulerødder og skære dem i mindre stave hvis det er nødvendigt. Herefter skal de i vakuumposen sammen med smør, timian, salt og peber, og 1 time i sous vide karet ved 85 grader.
Så er de klar til servering.
Opskrift på gulerødder sous vide
Her får du vores opskrift på nemme og lækre gulerødder i sous vide. Det behøver altså ikke at være en videnskab at lave lækkert tilbehør til aftensmaden, og de her er både nemme og billige, så her kan vi alle være med.
Gulerødder sous vide opskrift
Ingredienser
- 8 gulerødder
- 25 g smør
- 1 tsk timian, tørret eller frisk
- Salt og peber
Sådan gør du
- Opvarm dit sous vide kar til 85 grader.
- Skræl evt. gulerødderne og skær dem i mindre stykker hvis de er store. Kom gulerødderne i en vakuumpose med smør, timian, salt og peber.
- Vakuumpak posen og læg den i vandbadet i 1 time ved 85 grader.
- Tag herefter posen op, og gulerødderne er klar til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Se her hvordan du kan lave dit eget sous vide kar.
Serveringsforslag
- Server gulerødderne til en Svinemørbrad sous vide
- Brug dem i en lækker salat
- Server til en cuvette på grill
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her.