Gulerødder sous vide

Gulerødder er jo bare super lækre, men hvis du har prøvet at lave udkogte kedelige gulerødder, er du måske lidt påpasselig med at servere dem som tilbehør til aftensmaden? Med denne opskrift på gulerødder sous vide, får du lækre smagfulde og tilpas tilberedte gulerødder – Hver gang!

Opskrift på gulerødder sous vide

Gulerødder med bid og smag

Der er ikke noget værre end kedelige og udkogte gulerødder. Det eneste gode ved sådan nogen er vist minderne fra mormors køkken.

Gulerødder må gerne smage af noget, og så må de gerne have lidt bid når man tygger i dem. Ellers vil jeg hellere have dem rå, det er min mening om den sag. Måske har du det på samme måde? Med tilberedning i sous vide bliver de helt perfekte og stadig med bid.

Hvordan laver man gulerødder sous vide?

Hvorfor overhovedet tilberede grøntsager i sous vide tænker du måske? Hvorfor ikke bare koge dem i en gryde med vand som vi altid har gjort? Fordi med sous vide, kan man indstille temperaturen helt præcis, og man kan pakke en masse smag ned i vakuumposen, som så overføres til gulerødderne. Grøntsagerne bliver dermed tilberedt perfekt og med masser af smag.

Til denne opskrift skal du bruge:

  • Gulerødder
  • Smør, fordi alting bliver bedre med smør.
  • Timian, fordi det elsker gulerødder.
  • Salt og peber

Alt du skal gøre er, at skrælle gulerødder og skære dem i mindre stave hvis det er nødvendigt. Herefter skal de i vakuumposen sammen med smør, timian, salt og peber, og 1 time i sous vide karet ved 85 grader.

Så er de klar til servering.

Sous vide gulerødder i vakuumpose med smør og timian

Opskrift på gulerødder sous vide

Her får du vores opskrift på nemme og lækre gulerødder i sous vide. Det behøver altså ikke at være en videnskab at lave lækkert tilbehør til aftensmaden, og de her er både nemme og billige, så her kan vi alle være med.

Opskrift på gulerødder sous vide
5 fra 1 stemme

Gulerødder sous vide opskrift

Nem måde at tilberede velsmagende grøntsager i sous vide
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 10 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 46 kcal

Ingredienser

  • 8 stk gulerødder
  • 25 g smør
  • 1 tsk timian, tørret eller frisk
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Opvarm dit sous vide kar til 85 grader.
  • Skræl evt. gulerødderne og skær dem i mindre stykker hvis de er store. Kom gulerødderne i en vakuumpose med smør, timian, salt og peber.
  • Vakuumpak posen og læg den i vandbadet i 1 time ved 85 grader.
  • Tag herefter posen op, og gulerødderne er klar til servering.

Nutrition

Kalorier: 46kcalKulhydrater: 1gProtein: 1gFedt: 5gMættet fedt: 3gKolesterol: 13mgNatrium: 46mgSukker: 1gA-vitamin: 490IUC-vitamin: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Gulerødder sous vide, Sous vide grøntsager
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Se her hvordan du kan lave dit eget sous vide kar.

Serveringsforslag

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg