Populært:

Madformadelskere / Sous Vide / Svinemørbrad sous vide

Svinemørbrad sous vide

4.75

/5

3 timer

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

En rosastegt svinemørbrad kan være en rigtig lækker og mør mundfuld, men det kan kan også blive en tør oplevelse hvis den får for meget. Svinemørbrad sous vide er svaret, og samtidig en utrolig nem måde at tilberede den perfekte svinemørbrad på. Få vores opskrift her.

Svinemørbrad sous vide - Nem opskrift på lækker og saftig sous vide svinemørbrad

Et billigt og alsidigt stykke kød

Svinemørbrad er ikke særligt dyrt, og er et meget alsidigt stykke kød. Det kan bruges i gryderetter, steges helt, eller tilberedes som små bøffer. Vi bruger det også i vores opskrift på mørbrad i flødesovs eller i Mørbrad i fad.

Mørbrad er en muskel der sidder dybere inde i grisen og ikke bliver brugt særligt meget. Det betyder også at den er rigtig mør og meget fedtfattig, så den skal behandles nænsomt hvis den ikke skal blive tør.

Det er heldigvis ikke så svært at tilberede en perfekt svinemørbrad når man laver den i sous vide. Det er en af fordelene ved sous vide, at man kan tilberede til en meget præcis temperatur, og altså undgå at kødet bliver tørt og kedeligt.

Hvordan laver man rosastegt svinemørbrad sous vide?

Tilberedning af svinemørbrad i sous vide kræver ikke det store. Det er ikke så svært at lave en lækker mør medium tilberedt mørbrad på denne måde.

Alt du skal bruge er:

  • En svinemørbrad. Der er tit tilbud på svinemørbrad i supermarkederne.
  • Sous vide pose
  • En sous vide stav eller et sous vide kar

Jeg plejer at tilberede den ved 58 grader i to timer. Det giver sammen med stegningen bagefter en perfekt rosa mørbrad.

Når mørbraden er pudset af og drysset med salt og peber skal den i en vakuumpose og pakkes. Så skal den i karret – 58 grader i to timer. Herefter skal den tages op, og lige duppes tør med køkkenrulle. Nu er temperaturen perfekt hele vejen igennem, men den skal lige have noget lækker stegeskorpe.

Det får den får på en pande med lidt olie, og herefter tilsættes smør, rosmarin og hvidløg for lidt ekstra god smag.

Det er vigtigt at man lader den hvile efter den er blevet brunet af, så den ikke smider al saften når man skærer den ud. jeg plejer at lade ligge utildækket i omkring 20 minutter inden jeg skærer i kødet. Herefter er den klar til servering.

Svinemørbrad sous vide - Nem opskrift på lækker og saftig sous vide svinemørbrad

Svinemørbrad sous vide opskrift

Her kommer vores opskrift på, hvordan du nemt tilbereder den perfekte rosa svinemørbrad sous vide. Det er en nem måde at få en lækker, mør og saftig svinemørbrad på. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, husk at dele dit billede på Instagram med #madformadelskere!

Svinemørbrad sous vide - Nem opskrift på lækker og saftig sous vide svinemørbrad
4.75 fra 4 stemmer

Svinemørbrad sous vide opskrift

Mør rosastegt sous vide svindemørbrad
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer
Hviletid 20 minutter
Samlet tid 3 timer
Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 2 personer
Kalorier 344 kcal

Ingredienser

  • 1 stk svinemørbrad, ca. 600 gram
  • 2 spsk olie, til stegning
  • 2 spsk smør
  • 1 fed hvidløg, i skiver
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag
  • Frisk rosmarin

Sådan gør du

  • Start med at varme dit sous vide kar op til 58 grader.
  • Når vandet varmer op, forberedes mørbraden. Puds fedt og sener af.
  • Drys mørbraden med salt og peber, kom den i en vakuumpose og vakuumer.
  • Kom den nu ned i det varme vand og tilbered den i 2 timer ved 58 grader.
  • Når tiden er gået tages mørbraden op. Dup den tør med køkkenrulle.
  • Varm olien op på en pande og brun mørbraden af på alle sider ved høj varme. Til sidst tilsættes smør, rosmarin og hvidløg, Brus smørret op og og øs det over mørbraden for at give den ekstra smag.
  • Tag mørbraden af panden og lad den hvile utildækket i 20 minutter inden den skæres ud og serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Kalorier: 344kcalKulhydrater: 1gProtein: 63gFedt: 8gMættet fedt: 3gKolesterol: 197mgNatrium: 166mgKalium: 1197mgSukker: 1gCalcium: 15mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Serveringsforslag

Det er bare fantasien der sætter grænser.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.