Majskolber sous vide

Herhjemme elsker vi at spise majskolber om sommeren. Det er en glæde for både store og små at gnaske sig igennem de gyldne kolber, og sidde med smør op til begge ører. I dag vil vi dele en opskrift med dig på majskolber sous vide.

Du tilbereder måske nu dine majskolber ved at koge dem i vand eller måske endda ved at grille dem. Begge dele er gode tilberedningsmetoder af majskolber, men de smager ikke af så meget efter en tur i gryden. Derfor kan du med fordel tilberede majs i sous vide. På den måde kan du nemlig tilføre ekstra smag til dine majs, og holde på alt den gode saft og kraft fra majsene.

Majskolber sous vide - opskrift på sprøde saftige og velsmagende sous vide majskolber

Majskolber sous vide opskrift

Her er vores opskrift på helt almindelige majskolber sous vide. Du kan lave mange variationer af denne opskrift, du kan nemlig tilføre lige præcis de krydderier eller krydderurter til sous vide posen, som du har lyst til.

Måske har du nogen krydderurter i haven, som du kan komme ved? Rosmarin eller timian er super lækkert sammen med dine majskolber. Du kan også prøve med forskellige krydderier som paprika, tex-mix eller måske et par fed hvidløg i posen. Kun fantasien sætter grænsen, og der er utallige muligheder når det kommer til smag.

Fælles for majskolberne er, at de ikke bliver kedelige og overkogte når du tilbereder dem i sous vide. De beholder mere af deres sprødhed, og selvfølgelig den gode smag af sommermodne majs. Vi anbefaler selvfølgelig at du serverer dem med smør og salt, også selvom du har smør i sous vide posen.

Majskolber sous vide - opskrift på sprøde saftige og velsmagende sous vide majskolber

Majskolber sous vide opskrift

Saftige og sprøde majskolber
5 fra 1 stemme
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk, Dansk
Keyword: Grill, Sommer, Sous vide
Forberedelse: 5 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk majskolber
  • 100 g smør
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Forvarm sous vide badet til 83 grader.
  • Pil skrællen af majskolberne.
  • Kom den i en vakuumpose sammen med smørret. Vakuumer posen.
  • Kom posen i det varme vand og giv dem ca. 35 minutter.
  • Skær posen op og server majskolberne rygende varme med ekstra smør og salt.

Udstyr

Sous vide stav eller kar
Vakuumpakker
Vakuumpose
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Majskolber sous vide er glimrende tilbehør til sommermaden, hvad enten det er en god bøf eller grillkylling. Vil du have inspiration til andre typer af tilbehør, så prøv for eksempel sommergrøntsager i smørsauce eller bagte tomater. Du kan se alle vores opskrifter på tilbehør her.

Er du blevet hooked på sous vide-madlavning, eller vil du gerne i gang med sous vide, så læs vores store sous vide guide. I guiden finder du tips og tricks, anbefalinger af udstyr samt vores sous vide opskrifter.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg