Populært:

Madformadelskere / Hjemmelavet sous vide kar

Hjemmelavet sous vide kar


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Du kan nemt lave et hjemmelavet sous vide kar til at bruge sammen med din sous vide stav. Det er ikke så svært, men det giver en stor fleksibilitet i forholde til hvad du kan lave i sin sous vide. Derudover behøver det ikke at være særligt dyrt at lave.

Et hjemmelavet sous vide kar er en god løsning for de fleste. Når man begynder at bruge sous vide som et element i sin madlavning, så indser man hurtigt, at en gryde begrænser alvorligt i forhold til størrelsen af de ting man kan tilberede.

Jeg kan komme med et konkret eksempel, en lammekølle! Den viste sig at være lidt svær at proppe i den store gryde, uden at halvdelen stak ovenud. I sådanne tilfælde får man behov for et større sous vide kar.

Men nød lærer nøgen kvinde at spinde som et ordsprog siger, og en fødevaregodkendt plastboks fra Jysk blev den hurtige løsning. Jeg fik skåret et hul i låget, og med et tæppe viklet om, så gik det så fint.

Hjemmelavet sous vide kar – Den billige løsning

Efter en tur på google fandt jeg dog frem til nogle fornuftige løsninger. De både holder bedre på varmen, og også er en smule nemmere at flytte rundt på.

Lad mig slå fast, isolering er vigtigt! det gør at din cirkulator har nemmere ved at holde temperaturen konstant. Det sparer også på strømmen i sidste ende.

Den helt åbenlyse og billige løsning er simpelthen en køleboks, den kan købes ganske billigt. Med ganske få modifikationer bliver til et ganske glimrende hjemmelavet sous vide kar. Jeg har faktisk stadig ikke afskrevet min plastboks fra Jysk endnu, den er placeret i en flamingokasse og fungerer stadig perfekt som backup. Den er også i spil når der skal gang i de helt store portioner.

Men nå, hvis du vælger løsningen med køleboksen, så er det eneste der kræves faktisk at du skærer ud i låget, så din stav kan komme i. Det kan dog blive nødvendigt at fjerne klemmen bag på staven for at få den i. Og så skal man lige være opmærksom på at det ikke er alle sous vide stave, der kan tåle så meget damp i elektronikken. Så vær opmærksom på det, hvis du lukker den meget inde i en lukket boks med låg.

Hjemmelavet sous vide kar – Den nemme løsning

Hvis man lige vil en tand op i kvaliteten, så er der altså nogle rigtig fine løsninger der kan købes relativt billigt med en indvendig stålkasse og en udvendig termokasse for isolering.

Jeg vil anbefale Jer at købe et samlet sæt (reklamelink), så slipper du billigere og er sikker på at målene passer sammen. Kapaciteten er på 28 liter, og man får nogle flere centimeter i længden i forhold til køleboksen. Med det her sæt er man virkelig godt kørende, men det kræver stadig at man selv skærer ud i låget.

Vær kreativ og lav dit eget kar med hvad du har derhjemme

Det kan godt lade sig gøre, at lave et hurtigt og billigt sous vide kar med ting du måske allerede har derhjemme. Det kan du starte med, når du skal finde ud af om du vil investere lidt flere penge i at lave eller købe et sous vide kar til din stav. Alt du skal bruge er et indvendigt kar der kan holde på vandet, og noget isolering. Her er nogle ideer:

Ting du kan bruge til et hjemmelavet sous vide kar

 • Et kar
  • Gryde
  • Fødevaregodkendt plastboks
  • Stålkantine
 • Isolering
  • Termokasse
  • Et tæppe viklet omkring
  • Et hjemmesyet cover i termomateriale

Vi vil rigtig gerne vide hvordan du har lavet dit hjemmelavede kar til sous vide. Fortæl os det i en kommentar herunder eller tag os på dit billede med @madformadelskere.

Læs vores komplette guide til sous vide her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

2 kommentarer til “Hjemmelavet sous vide kar”

 1. Halløj
  Jeg skal lave en kæmpe steg i dag, og mine gryder er for små, men har købt en flamingo kasse, kan jeg bruge den?
  Altså lave det direkte i flamingokassen, kødet er vakuumpakket

  Svar
  • Hej Nicoline.

   I princippet kan du godt lave den direkte i flamingokassen, du skal bare være opmærksom på at kassen ikke er vandtæt. Der vil altså trænge vand ud igennem flamingoen over tid, det er af samme årsag at man kommer plastikposer i de flamingokasser man bruger i drivhuset. Hvis du vil tage chancen, så stil den på et håndklæde på gulvet, og hold øje med vandstanden. Det er ikke sikkert at det bliver et problem, men bare for en sikkerheds skyld.

   Med venlig hilsen

   Rasmus – Mad For Madelskere

   Svar

Skriv en kommentar


Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.