Hjemmelavet sous vide kar

Indhold

Du kan nemt lave et hjemmelavet sous vide kar til at bruge sammen med din sous vide stav. Det er ikke så svært, men det giver en stor fleksibilitet i forholde til hvad du kan lave i sin sous vide. Derudover behøver det ikke at være særligt dyrt at lave.

Et hjemmelavet sous vide kar er en god løsning for de fleste. Når man begynder at bruge sous vide som et element i sin madlavning, så indser man hurtigt, at en gryde begrænser alvorligt i forhold til størrelsen af de ting man kan tilberede.

Jeg kan komme med et konkret eksempel, en lammekølle! Den viste sig at være lidt svær at proppe i den store gryde, uden at halvdelen stak ovenud. I sådanne tilfælde får man behov for et større sous vide kar.

Men nød lærer nøgen kvinde at spinde som et ordsprog siger, og en fødevaregodkendt plastboks fra Jysk blev den hurtige løsning. Jeg fik skåret et hul i låget, og med et tæppe viklet om, så gik det så fint.

Hjemmelavet sous vide kar – Den billige løsning

Efter en tur på google fandt jeg dog frem til nogle fornuftige løsninger. De både holder bedre på varmen, og også er en smule nemmere at flytte rundt på.

Lad mig slå fast, isolering er vigtigt! det gør at din cirkulator har nemmere ved at holde temperaturen konstant. Det sparer også på strømmen i sidste ende.

Den helt åbenlyse og billige løsning er simpelthen en køleboks, den kan købes ganske billigt. Med ganske få modifikationer bliver til et ganske glimrende hjemmelavet sous vide kar. Jeg har faktisk stadig ikke afskrevet min plastboks fra Jysk endnu, den er placeret i en flamingokasse og fungerer stadig perfekt som backup. Den er også i spil når der skal gang i de helt store portioner.

Men nå, hvis du vælger løsningen med køleboksen, så er det eneste der kræves faktisk at du skærer ud i låget, så din stav kan komme i. Det kan dog blive nødvendigt at fjerne klemmen bag på staven for at få den i. Og så skal man lige være opmærksom på at det ikke er alle sous vide stave, der kan tåle så meget damp i elektronikken. Så vær opmærksom på det, hvis du lukker den meget inde i en lukket boks med låg.

Hjemmelavet sous vide kar – Den nemme løsning

Hvis man lige vil en tand op i kvaliteten, så er der altså nogle rigtig fine løsninger der kan købes relativt billigt med en indvendig stålkasse og en udvendig termokasse for isolering.

Jeg vil anbefale Jer at købe et samlet sæt (reklamelink), så slipper du billigere og er sikker på at målene passer sammen. Kapaciteten er på 28 liter, og man får nogle flere centimeter i længden i forhold til køleboksen. Med det her sæt er man virkelig godt kørende, men det kræver stadig at man selv skærer ud i låget.

Vær kreativ og lav dit eget kar med hvad du har derhjemme

Det kan godt lade sig gøre, at lave et hurtigt og billigt sous vide kar med ting du måske allerede har derhjemme. Det kan du starte med, når du skal finde ud af om du vil investere lidt flere penge i at lave eller købe et sous vide kar til din stav. Alt du skal bruge er et indvendigt kar der kan holde på vandet, og noget isolering. Her er nogle ideer:

Ting du kan bruge til et hjemmelavet sous vide kar

 • Et kar
  • Gryde
  • Fødevaregodkendt plastboks
  • Stålkantine
 • Isolering
  • Termokasse
  • Et tæppe viklet omkring
  • Et hjemmesyet cover i termomateriale

Vi vil rigtig gerne vide hvordan du har lavet dit hjemmelavede kar til sous vide. Fortæl os det i en kommentar herunder eller tag os på dit billede med @madformadelskere.

Læs vores komplette guide til sous vide her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.
Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indhold

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Populære opskrifter

Nyeste indlæg

Du vil måske også synes om