Lemon curd er fantastisk i sig selv – lemon curd sous vide er dobbelt fantastisk! Det er nemt at lave, det bliver perfekt hver gang, og så smager det bare mega godt og har en silkeblød konsistens.
En citroncreme som denne lemon curd jo er, kan med stor fordel laves i sous vide. På den måde kan man nemlig sikre sig den helt rigtige temperatur på cremen for at den sætter sig. Samtidig undgår man at komme til at lave en omgang røræg, som det jo godt nogen gange kan ende i med sådan en creme hvis man ikke passer på.
Lemon curd kan man bruge til mange ting. Det er ikke en dårlig ting at have i køleskabet, og hvis man laver dem i mindre glas kan de godt holde sig lidt på køl. Prøv den for eksempel på pandekager, i fastelavnsboller eller som smørepålæg på friskbagte boller.
Lemon curd sous vide opskrift
Her er vores opskrift på en lækker syrlig og silkeblød lemon curd. Den er ikke svær at lave, og resultatet er bare altid godt.
Lemon curd sous vide opskrift
Ingredienser
- 140 g sukker
- 3 citroner
- 5 æggeblommer
- 80 g smør
Sådan gør du
- Smelt smør og lad det køle af.
- Riv skallen af 3 økologiske citroner og kom skallen i en blender sammen med sukker. Blend til sukker og citronskal er godt mixet sammen.
- Kom saften af 3 citroner i, og blend igen.
- Tilsæt herefter en æggeblomme af gangen, og blend i mellem hver blomme.
- Tilsæt til sidst det smeltede, afkølede smør, og blend til massen er jævn.
- Fyld på 2 glas med tætsluttende låg, og giv dem 60 minutter ved 75 grader i sous viden.
- Efter 60 minutter køles glassene langsomt ned under den kolde vandhane (sæt gryden under vandhanen og lad koldt vand løbe ned i det varme).
- Sæt herefter din lemon curd i køleskabet indtil den skal bruges.
Hvad skal du huske til næste gang?
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Serveringsforslag lemon curd sous vide
- Spis som smørelse på pandekager eller hjemmebagte boller
- Brug som fyld i vandbakkelser eller fastelavnsboller
- Brug i lagkage
- Brug alle andre steder hvor du har brug for en syrlig smørelse eller syrligt fyld.
Holdbarhed og opbevaring
- Lav din curd i mindre glas og opbevar den i køleskabet. Når glasset er åbnet, skal cremen spises indenfor et par dage. Uåbnet kan den holde sig 1-2 uger i køleskabet.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️