Populært:

Madformadelskere / Sous Vide / Lemon curd sous vide

Lemon curd sous vide

5

/5

1 time 10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Lemon curd er fantastisk i sig selv – lemon curd sous vide er dobbelt fantastisk! Det er nemt at lave, det bliver perfekt hver gang, og så smager det bare mega godt og har en silkeblød konsistens.

En citroncreme som denne lemon curd jo er, kan med stor fordel laves i sous vide. På den måde kan man nemlig sikre sig den helt rigtige temperatur på cremen for at den sætter sig. Samtidig undgår man at komme til at lave en omgang røræg, som det jo godt nogen gange kan ende i med sådan en creme hvis man ikke passer på.

Lemon curd kan man bruge til mange ting. Det er ikke en dårlig ting at have i køleskabet, og hvis man laver dem i mindre glas kan de godt holde sig lidt på køl. Prøv den for eksempel på pandekager, i fastelavnsboller eller som smørepålæg på friskbagte boller.

Lemon curd sous vide - Nem opskrift på silkeblød citroncreme lavet i sous vide

Lemon curd sous vide opskrift

Her er vores opskrift på en lækker syrlig og silkeblød lemon curd. Den er ikke svær at lave, og resultatet er bare altid godt.

Lemon curd sous vide - Nem opskrift på silkeblød citroncreme lavet i sous vide
5 fra 1 stemme

Lemon curd sous vide opskrift

Hjemmelavet syrlig lemon curd til kager, pandekager eller desserter
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Brunch, Eftermiddagskaffe, Tilbehør
Køkken Engelsk
Antal 2 glas

Ingredienser

  • 140 g sukker
  • 3 citroner
  • 5 æggeblommer
  • 80 g smør

Sådan gør du

  • Smelt smør og lad det køle af.
  • Riv skallen af 3 økologiske citroner og kom skallen i en blender sammen med sukker. Blend til sukker og citronskal er godt mixet sammen.
  • Kom saften af 3 citroner i, og blend igen.
  • Tilsæt herefter en æggeblomme af gangen, og blend i mellem hver blomme.
  • Tilsæt til sidst det smeltede, afkølede smør, og blend til massen er jævn.
  • Fyld på 2 glas med tætsluttende låg, og giv dem 60 minutter ved 75 grader i sous viden.
  • Efter 60 minutter køles glassene langsomt ned under den kolde vandhane (sæt gryden under vandhanen og lad koldt vand løbe ned i det varme).
  • Sæt herefter din lemon curd i køleskabet indtil den skal bruges.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Serveringsforslag lemon curd sous vide

  • Spis som smørelse på pandekager eller hjemmebagte boller
  • Brug som fyld i vandbakkelser eller fastelavnsboller
  • Brug i lagkage
  • Brug alle andre steder hvor du har brug for en syrlig smørelse eller syrligt fyld.

Holdbarhed og opbevaring

  • Lav din curd i mindre glas og opbevar den i køleskabet. Når glasset er åbnet, skal cremen spises indenfor et par dage. Uåbnet kan den holde sig 1-2 uger i køleskabet.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.