Uhh.. Jeg elsker grønne asparges, de kan bruges til så meget lækkert. På grillen, i en æggekage eller i en skalddyrssalat.. Mums!. Grønne asparges sous vide er ingen undtagelse. Tilberedt med masser af smør ved den helt rigtige temperatur og tid, lige så de har lidt bid. Det er bare en lækker mundfuld.
Vi spiser dem som tilbehør til fisk, eller en god bøf fra grillen. Når man traditionelt koger asparges, så forsvinder der smag ud i kogevandet, det undgår man når man tilbereder dem i sous vide.
Grønne asparges sous vide som tilbehør
Grønne asparges og fisk, det er et perfekt match. Et stykke laks, sauce hollandaise og grønne asparges, og nå ja! måske en lille ny kartoffel. Så bliver det da ikke meget bedre.
De kan også spises som lækkert tilbehør til en god bøf fra grillen, Hvis man lige drysser lidt revet parmesan ud over dem når de er færdige. Der er så mange retter hvor man kan bruge grønne asparges.
Dyrk dine egne grønne asparges
Jeps, det kan man sagtens. Og april er den helt perfekte måned at plante asparges i. Vi har haft grønne asparges i haven i lang tid, og hvis man har tålmodighed til at vente 2 år fra man planter dem, så er det bestemt det værd.
Du kan se meget mere om asparges i haven, her i Plantoramas guide.
Grønne asparges sous vide opskrift
Her kommer vores opskrift på grønne asparges sous vide. Det tager en halv time, og resultatet er i top. Du kan sagtens udelade smørret, med det giver altså lige det sidste.
Grønne asparges sous vide opskrift
Ingredienser
- 1 bdt grønne asparges
- 100 g smør
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Knæk enderne af de grønne asparges og læg dem væk (kog evt. suppe på dem).
- Kom alle ingredienserne i en vakuumpose, krydder med salt og peber efter smag og vakuumer.
- Kom posen med asparges i 80 grader varmt sous vide bad i 30 min.
- Tag dem op og server dem lige fra posen.
- Velbekomme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️