Mør som smør, saftig og perfekt rosa. Det er sådan en lammeculotte sous vide skal være tilberedt. Serveret sammen med en frisk myntesauce, nogle lækre knuste kartofler, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave en lammeculotte i sous vide, så læs med her og få opskrift, temperatur og tid.
Påskelam hele året
For mange er lam noget man spiser i påsken, men hjemme hos os er der lam på menuen mange gange i løbet af året. Vi er vilde med smagen og det er vores unger også. Der er så mange lækre retter man kan lave med lam, men en af vores helt store favoritter er lammeculotte lavet i sous vide.
Sous vide giver en nænsom tilberedning af det noget sarte kød, og sikrer at man får et perfekt resultat hver gang. Lammeculotten er et utroligt velsmagende stykke kød, og passer perfekt som en lækker menu i påsken. Jeg foretrækker at holde det helt enkelt, så nogle kartofler, det kunne være knuste kartofler, og en lækker frisk myntesauce og måske en frisk sprød salat.
Men det er smag og behag, man kan også sagtens servere det med nogle lækre cremede flødekartofler hvis man er mere til det. Hvis du ikke tidligere har arbejdet med sous vide tilberedning, så vil jeg anbefale dig at læse lidt mere om det i vores sous vide guide.
Ingrediensnoter
Lammeculotte – Man kan efterhånden købe lammeculotte rigtig mange steder. Sidste gang købte jeg dem i Netto, men jeg har også set dem hos Føtex og hos MENY. Umiddelbart vil jeg mene at 150 gram pr. person burde være nok sammen med noget godt tilbehør.
Rosmarin – Rosmarin kan noget med lam ligesom mynte. Jeg plejer at bruge tørret rosmarin, da man skal være lidt varsom med friske krydderurter i sous vide.
Hvidløg – Jeg bruger hvidløg på panden når jeg bruner culotterne af. Det giver også en dejlig smag til lammet.
Smør – Ja, jeg bruner af i smør, det giver bare den bedste smag. Når det så er sagt, så kan man sagtens bruge en god olivenolie i stedet for.
Hvordan laver man lammeculotte i sous vide?
Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan man laver perfekt tilberedt lammeculotte sous vide. Den virker hver gang for mig, og jeg kommer ikke til at lave det på andre måder.
Husk at du kan finde den fulde opskrift længere nede på siden.
De forberedte lammeculotter krydres og vakuumpakkes først. Derefter tilberedes de i det forvarmede sous vide kar. Når culotterne er færdige, tages de op og duppes tørre, hvorefter de brunes af på en pande i en god klat smør sammen med lidt hvidløg og frisk rosmarin.
De nu færdige lammeculotter får lov til at trække utildækket, inden de skæres ud og serveres med dit favorit tilbehør.
Ofte stillede spørgsmål
Hvis der bliver nogle rester, kan de opbevares på køl i et par dage og spises som pålæg.
Ja, resterne kan også fryses ned.
Vi kører med 56 grader som temperatur på sous vide karret. Det synes vi giver den helt perfekte rosa lammeculotte. Hvis du vil have den mere tilberedt, skal du skrue lidt højere op for temperaturen.
Andre retter med lam du måske vil synes om
- Lammekølle i ovn med kartofler
- Lammekoteletter i ovn med citron og kartofler
- Marokkansk lammeskank i ovn
Opskrift på sous vide lammeculotte
Her kommer vores opskrift på den bedste lammeculotte du nogensinde har fået. Den Bliver perfekt rosa og meget saftig. Server den til påske, eller som en lækker middag i en weekend hvor det skal være ekstra godt.
Lammeculotte sous vide
Ingredienser
- 300 g lammeculotte
- 1,5 tsk rosmarin, tørret, eller timian
- Salt, efter smag
- Peber, stødt, efter smag
- 50 g smør
- 1 fed hvidløg
- 1 kvist rosmarin, frisk
Sådan gør du
- Sous vide badet forvarmes til 56 grader.
- Culotten forberedes. Den renses for sener i på bagsiden og fedsiden ridses. Pas på ikke at skære ned i kødet.
- Nu krydres culotterne med tørret rosmarin, salt og peber efter smag.
- Derefter kommes culotterne i vakuumposer og vakuumeres.
- Nu skal de tilberedes i sous vide badet i 3,5 time.
- Når culotterne er færdige tages de op og posen klippes op. Tag culotterne ud og dup dem tørre med køkkenrulle.
Bruning af kødet:
- I en pande varmes smørret op til middelhøj varme. Hvidløget hakkes groft og kommes i sammen med en kvist frisk rosmarin. Brun der efter culotterne af ved høj varme. Først på fedtsiden og derefter vendes de og for en minut på bagsiden.– De er vigtigt at man her ikke får overtilberedt sine culotter, så giv dem max et par minutter på panden.
- Når culotterne er brunet af tages de og og stilles utildækket på et skærebræt i ca. 10 minutter inden de er klar til at skære ud og servere.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her