Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Lammekoteletter i ovn med citron og kartofler

Lammekoteletter i ovn med citron og kartofler

3.67

/5

1 time 10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

3.67

/5

1 time 10 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi elsker at lave lammekoteletter i ovn. Dette er vores yndlings opskrift med lammekoteletter. Duften af citron, hvidløg, rosmarin og persille. Mmm… Det får munden til at løbe i vand.

Den her opskrift er med inspiration fra en Nigella-kogebog, er en perfekt kombination af en masse dejlige smage der bare er skabt til hinanden. Det er ikke alle der kan lide smagen af lam, men den her opskrift bør I altså prøve alligevel, vi har overbevist selv folk der påstår at de ikke kan lide lam ved at servere denne ret. 

lammekoteletter i ovn
lammekoteletter i ovn
lammekoteletter i ovn

Lammekoteletter i ovn opskrift

Her er vores opskrift på lækre lammekoteletter i fad. Det er en ret hele familien er vilde med, og ungerne synes det er skønt at få lov til at sidde og gnave i en lammekotelet med ben. Her er den nemlig helt tilladt at spise med fingrene når denne ret er på bordet.

lammekoteletter i ovn
3.67 fra 3 stemmer

Lammekoteletter i ovn med citron og kartofler opskrift

Retten med lam, som dem der siger de ikke kan lide lam, elsker!
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Hovedret
Køkken Middelhavet
Antal 4 personer
Kalorier 903 kcal

Ingredienser

 • 12 lammekoteletter, frosne
 • 3 store bagekartofler, eller tilsvarende almindelige kartofler
 • 3 spsk hvidløgsolie, (knus 3 fed hvidløg i 1 dl olie)
 • 2 tsk tørret rosmarin
 • 1 tsk chiliflager
 • 2 tsk groft salt, eller andet groft salt
 • 2 citroner, økologiske
 • 0,5 dl persille
 • 0,5 dl frisk dild

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 200 grader. Kom lammekoteletterne i en bradepande eller andet ildfast fad.
 • Vask kartoflerne grundigt. Lad gerne skrællen sidde. Skær dem i 2,5 x 2,5 cm. tern og fordel dem rundt imellem lammekoteletterne.
 • Fordel hvidløgsolien ud over lam og kartofler og drys med tørret rosmarin, chiliflager samt salt.
 • Riv skallen af 1 en citron ud over bradepanden. Pres herefter saften af begge citroner og hæld saften over lam og kartofler.
 • Sæt bradepanden i den forvarmede ovn og steg 1 time. Det kan også sagtens stå længere i ovnen, bare hold øje med at koteletterne ikke bliver tørre.
 • Slut af med at drysse hakket persille og dild ud over.

Noter

Serveres for eksempel med et lækkert brød og måske en lille græsk salat.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 903kcalKulhydrater: 56gProtein: 74gFedt: 42gMættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 224mgNatrium: 1430mgKalium: 2143mgFibre: 6gSukker: 3gA-vitamin: 182IUC-vitamin: 45mgCalcium: 101mgJern: 9mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Frosne lammekoteletter

Til denne opskrift har vi brugt frosne lammekoteletter, det er nemlig rigtig nemt at have sådan en pose liggende i fryseren hvis lysten til dette ret melder sig. De kan smides i ovnen direkte fra frost.

Det er ikke altid man kan købe frosne lammekoteletter. Vi har fundet disse i Føtex, og jeg har også set de har dem nogen gange i Fakta. Så det er med at holde øjnene åbne, og købe dem når man finder dem.

Tips og tricks til lammekoteletter i ovn

 • Husk at brug masser af salt, kartofler suger rigtig meget af salten, så det er nødvendigt med en god krydring.
 • Vil du have lidt ekstra stegeskorpe på koteletterne, kan de sagtens klare en hurtig tur på grillen inden de kommes i fadet.
 • Vil du prøve en anden smagsvariant? Så prøv at skifte rosmarin ud med mynte, lam og mynte passer nemlig super godt sammen.

Serveringsforslag

Vi synes at lam passer vildt godt sammen med citron, hvidløg og persille som her. Derfor elsker vi at lave lammekoteletter i fad på denne måde sammen med kartofler, for så har vi et komplet måltid på en gang.

Vi spiser ofte et lækkert brød til retten, for eksempel et ølandshvedebrød, der kan bruges til at suge alt den lækre saft op der ligger i bunden af fadet når man har taget af retten. Hvis du vil have lidt grønt til, vil en græsk salat med tomat, agurk, løg og oliven være oplagt.

Opbevaring

 • Får I ikke spist det hele, så gem det til næste dag. Det smager næsten endnu bedre af at have stået en dag og trukket i køleskabet.

Andre opskrifter med lammekoteletter

Selvom denne tilberedning af lammekoteletter er vores absolutte favorit, så nyder vi også at smide en lammekotelet eller to på grillen om sommeren. Vil du se hvordan vi laver grillede lammekoteletter, så kan du finde opskriften her.

Lam hele året rundt

Mange danskere får nok kun lam til påske. Og det synes vi er ærgeligt. Vi elsker nemlig lam, og spiser det gerne hele året rundt. Om sommeren er det super lækkert at smide nogle lammekoteletter på grillen, og om vinteren kan man lave skønne simreretter med lam. Prøv for eksempel vores opskrift på Marokkansk lammeskank i ovn.

Mange har et lidt anstrengt forhold til det her med at spise lam – vi hører tit at folk mener det smager af uld. Men hvis man køber lam af god kvalitet og husker at krydre retterne perfekt, så er lam en fantastisk spise.

Hvad synes du om opskriften på lammekoteletter i ovn?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

4 kommentarer til “Lammekoteletter i ovn med citron og kartofler”

  • Hej Marit.

   Hvis koteletterne ikke er frosne, så ville jeg starte med at komme fadet med kartoflerne i ovnen først og tilberede det en halv times tid først. Så ville jeg brune koteletterne hurtigt af på en pande og så komme dem ned til kartoflerne de sidste 15 minutter de er i ovnen.

   Med venlig hilsen

   Rasmus – Mad For Madelskere

   Svar
  • Hej Doris.

   Ja, det er desværre nogle gange det der sker med koteletterne. Jeg plejer at lave retten med nogle rimlig tykke koteletter for at undgå det.
   Alternativt, kan du prøve at give dem høj varme på en grill for at give dem noget farve, og så komme dem ind til kartoflerne i ovnen de sidste 15 minutter.

   Med venlig hilsen

   Rasmus – Mad For Madelskere

   Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering
Om madformadelskere

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt

[email protected]
Læs mere om os her

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.

Følg med her