Lækre lammekoteletter i ovn med kartofler. Pakket med smag af citron, hvidløg og rosmarin, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du har lyst til lam på en nem måde, og har lammekoteletter liggende, så er det den her opskrift du skal prøve. Læs med her og se hvor nemt det er.
Lækker mad med lammekoteletter
Vi elsker at lave lammekoteletter, og det her er vores yndlingsopskrift med lammekoteletter. Duften af citron, hvidløg, rosmarin og persille. Mmm… Det får munden til at løbe i vand.
Opskriften er med inspiration fra en Nigella-kogebog, og er en perfekt kombination af en masse dejlige smage der bare er skabt til hinanden. Det er ikke alle der kan lide smagen af lam, men den her opskrift bør I altså prøve alligevel, vi har overbevist selv folk der påstår at de ikke kan lide lam, ved at servere denne ret.
Mange af os får nok kun lam til påske, og det synes jeg er rigtig ærgerligt. Vi elsker nemlig lam, og spiser det gerne hele året rundt. Om sommeren er det super lækkert at smide nogle lammekoteletter på grillen, og om vinteren kan man lave skønne simreretter med lam. Prøv for eksempel vores opskrift på Marokkansk lammeskank i ovn.
Rigtig mange har et lidt anstrengt forhold til det her med at spise lam – vi hører tit at folk mener det smager af uld. Men hvis man køber lam af god kvalitet og husker at krydre retterne, så er lam en fantastisk spise du ikke må snyde dig selv for.
Mere gæstemad
Ingrediensnoter
Lammekoteletter – Der er brugt frosne nakkekoteletter fra Netto i opskriften, det belv faktisk ganske udemærket.
Kartofler – 1 kg. Kartofler. Brug dem du bedst kan lide. Du kan sagtens bruge bagekartofler.
Olivenolie – Masser af olivenolie skal der til.
Hvidløg – Lam elsker hvidløg, sådan er det bare. Hvidløget giver en masse smag til retten og kan efter min mening ikke undværes.
Krydderurter – Rosmarin, persille, dild. Er herlig forening af friske krydderurter, der bringer det bedste frem i lammekødet.
Citroner – Økologiske citroner, man skal nemlig også bruge skal fra den ene.
Salt & Peber – Det skal krydres godt, kartoflerne kan tage en del salt og det kan lammet faktisk også.
Alternative ingredienser
- Vil du prøve en anden smagsvariant? Så prøv at skifte rosmarin ud med mynte. Lam og mynte passer nemlig super godt sammen.
Hvordan laver man lammekoteltter i ovn?
Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver de her lækre lammekoteletter i ovn. Der er lidt forberedelse, og jeg plejer at gøre alt klar, så er det meget nemmere nå man skal i gang.
- Start med at lave marinaden. Alle ingredienserne blandes grundigt sammen og stilles til siden.
- De allerede forberedte kartofler kommes i et ildfast fad, halvdelen af den forberedte marinade hældes ud over og det vendes rundt, der krydres med lidt ekstra salt og peber. Fadet med kartoflerne stilles i den alle opvarmede ovn, og skal nu tilberede i ca. 1 time. I mellemtiden fordeles den anden halvdel af marinaden ud over lammekoteletterne, vend dem rundt så marinaden fordeles.
- Nu skal lammekoteletterne have en tur på en varm grill, eller grillpande hvor de skal have ca. 2 – 3 minutter på hver side ved meget høj varme inden de tages af, og stilles til siden. Det gør du når der er cirka 20 minutter tilbage af kartoflernes tilberedningstid.
- Herefter kommes de grillede lammekoteletter i fadet og vendes rundt med kartoflerne. Giv de sidste 10 minutter ved varmluft.
Når det er færdigt, drysses fadet med hakket persille og dild.
Server straks, gerne med hjemmelavet tzatziki.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Hvis du ikke har en grill, så kan du brune lammekoteletterne af på en grillpande eller almindelig pande.
Ja, det kan man sagtens. Så er der måske til en nem lille frokost dagen efter.
Andre lammeopskrifter du måske vil synes om
- Langtidsstegt lammekølle
- Lammekølle på grill
- Marokkansk lammeskank i ovn
- Lammekrone på grill
- Lammekoteletter på grill med butterbean salat
Tips og Tricks
- Salt
- Husk at brug masser af salt, kartofler suger rigtig meget af salten, så det er nødvendigt med en god krydring.
- Frosne lammekoteletter
- Til denne opskrift kan du godt bruge frosne lammekoteletter, det er nemlig rigtig nemt at have sådan en pose liggende i fryseren hvis lysten til dette ret melder sig. De kan smides i ovnen direkte fra frost. Når koteletterne er frosne, skal de have cirka 1 time i ovnen ovenpå kartoflerne, og her bruner man dem altså ikke af først.
- Det er ikke altid man kan købe frosne lammekoteletter. Vi har fundet disse i Føtex, og jeg har også set de har dem nogen gange i Fakta. Så det er med at holde øjnene åbne, og købe dem når man finder dem.
- Gem resterne
- Får I ikke spist det hele, så gem det til næste dag. Det smager næsten endnu bedre af at have stået en dag og trukket i køleskabet.
Serveringsforslag
- Vi synes at lam passer vildt godt sammen med citron, hvidløg og persille som her. Derfor elsker vi at lave lammekoteletter i fad på denne måde sammen med kartofler, for så har vi et komplet måltid på en gang. Server gerne en god Tzatziki til.
- Vi spiser også tit brød til, for eksempel et ølandshvedebrød, der kan bruges til at suge alt den lækre saft op der ligger i bunden af fadet når man har taget af retten. Hvis du vil have lidt grønt til, vil en græsk salat med tomat, agurk, løg og oliven være oplagt.
Elsker du denne ret?
Prøv også vores opskrift på Langtidsstegt lammekølle i fad med kartofler.
Opskrift på ovnstegte lammekoteletter med kartofler
Her er vores opskrift på lækre lammekoteletter i fad. Det er en ret hele familien er vilde med, og ungerne synes det er skønt at få lov til at sidde og gnave i en lammekotelet med ben.
Her er den nemlig helt tilladt at spise med fingrene når denne ret er på bordet. Vi håber I også vil synes om den.
Lammekoteletter i ovn med citron og kartofler
Ingredienser
- 12 lammekoteletter
- 1 kg kartofler
- 0,5 dl persille
- 0,5 dl frisk dild
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
Marinade:
- 1 dl olivenolie
- 2 spsk frisk rosmarin, eller 2 tsk tørret
- 4 fed hvidløg
- 2 citroner, saft fra 2, skal fra 1
- 2 tsk salt
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Start med marinaden. Kom olivenolie i en skål. Tilsæt finthakket rosmarin, revet hvidløg, salt, peber samt saften fra 2 citroner og fintrevet skal fra den ene citron. Bland det grundigt sammen og stil det til siden.1 dl olivenolie, 2 spsk frisk rosmarin, 4 fed hvidløg, 2 citroner, 2 tsk salt, Peber
- Vask kartoflerne grundigt. Lad gerne skrællen sidde. Skær dem i 2,5 x 2,5 cm. tern.1 kg kartofler
- Fordel derefter halvdelen af marinaden ud over kartoflerne i et ovnfast fad på cirka 25×35 cm, vend det hele grundt rundt, så marinaden bliver godt fordelt. Stil nu fadet midt i den forvarmede ovn, og tilbered kartoflerne i ca. 1 time, eller til de er gyldne og møre.– Husk at vende rundt i kartoflerne et par gange under tilberedningen.
- I mellemtiden kommes lammekoteletterne i et fad og den sidste halvdel af marinaden fordels ud over dem, vend dem rundt så det bliver grundigt fordelt. Stil lammekoteletterne til siden.12 lammekoteletter
- Når der er ca. 20 minutter tilbage af kartoflernes tilberedningstid, skal lammekoteletterne grilles 2 – 3 minutter på hver side på en meget varm grill over direkte varme. Når de alle sammen er grillet tages de af og stilles til siden. – Dette trin kan også klares på en grillpande, eller en almindelig stegepande.
- Når der er ca. 10 minutter tilbage af kartoflernes tilberedningstid kommes de afbrunede koteletter i fadet, og fordels rundt sammen med kartoflerne. Kom fadet i ovnen og tænd for varmluft. Giv det nu ca. 10 minutter.
- Tag fadet ud af ovnen og slut af med at drysse med en smule salt og peber samt hakket persille og dild.0,5 dl persille, 0,5 dl frisk dild, Salt, Peber
- Server sammen med et godt brød og en god hjemmelavet tzatziki.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 9. januar 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret og genudgivet:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hei..
Hva er steke tid og temperatur hvis lammekotelettene ikke er fryst?
Hej Marit.
Hvis koteletterne ikke er frosne, så ville jeg starte med at komme fadet med kartoflerne i ovnen først og tilberede det en halv times tid først. Så ville jeg brune koteletterne hurtigt af på en pande og så komme dem ned til kartoflerne de sidste 15 minutter de er i ovnen.
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere
Mine koteletter blev til indtørrede gnallinger, men kartoflerne blev gode
Hej Doris.
Ja, det er desværre nogle gange det der sker med koteletterne når de er frosne. Jeg plejer at lave retten med nogle rimelig tykke koteletter for at undgå det.
Alternativt, kan du prøve at bruge optøede koteletter og give dem høj varme på en grill for at give dem noget farve, og så komme dem ind til kartoflerne i ovnen de sidste 10 minutter.
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere