Madformadelskere / Aftensmad / Lammeculotte i ovn

Lammeculotte i ovn


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Mør som smør og perfekt rosastegt, det er sådan en lammeculotte i ovn skal være! Serveret sammen med nogle sprødstegte kartofler, en let salat og måske en god tzatziki, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvordan du laver den perfekte lammeculotte i ovn, så læs med her og få vores opskrift.

lammeculotte i ovn skåret i skiver på skærebræt

Ovnstegt lammeculotte til påske

Hos os spiser vi lam hele året. Vi er helt pjattede med smagen, og det er vores unger heldigvis også.

Nu hvor påsken nærmer sig, så er det tiden hvor rigtig mange mennesker smider en lammekølle, en lammekrone, eller måske en lammeculotte i ovnen og forkæler gæsterne til den årlige påskefrokost.

Lammeculotten er et overset stykke kød efter min mening. Det er mørt, saftigt og har en helt fantastisk mild smag. Og prisen er til at overkomme! Du kan finde lammeculotter i mange supermarkeder op til påske, og heldigvis, så har mange dem også hele året.

Der er noget med kvalitet! Og her kommer man ikke uden om at lokalt opdræt bare kan noget, støt de lokale, og find en i nærheden af dig der kan levere lammekød. Du kan med garanti få dem til at partere og pakke det, så det er lige til at bruge i køkkenet.

Selvom lammekøllen stadig er min favorit, så kan lammeculotte i ovn altså noget. Det er et mindre stykke kød, der passer helt perfekt til 2 personer. Og man kan ikke komme uden om at det bare er noget af det møreste og mest saftige på lammet.

Nu er det tid til påskelam! Så ud og støv en lammeculotte op, smid den i oven, og server noget helt fantastisk kød for dine kære eller gæster.

udskåret lammeculotte i ovn

Ingrediensnoter

Lammeculotte – Der er rigtig mange supermarkeder der har lammeculotter liggende på køl nu her op til påske. Men jeg vil dog stadig anbefale at i prøve at spørge de lokale producenter hvor i bor, vi er rigtig gode til at lave lammekød i Danmark, så det behøver altså ikke være fra New Zealand.

Rosmarin – Siger man lam, så siger man også rosmarin, eller mynte.. Det er lidt en smagssag, men begge krydderurter kan noget med lam.

Hvidløg – Selvfølgelig skal der være hvidløg med i opskriften og sammen med rosmarin, er det bare et match made in heaven!

Hvordan laver man lammeculotte i ovn?

Lammeculotte i ovn er faktisk ret nemt at lave. Hvis man allierer sig med et godt stegetermometer, gerne et der kan sidde i kødet i mens det er i ovnen, så er det helt perfekt.

Det er som med mange andre opskrifter på stege, kernetemperaturen der afgør hvornår den er færdig. Jeg foretrækker personligt kernetemperaturen for lammeculotte i ovn, på omkring 58 grader når man tager den ud. Så stiger den en smule når den står og trækker, og billederne taler jo for sig selv, rosa, saftig og bare mør som smør!

Her kommer en kort gennemgang af hvordan man laver lammeculotte i ovn. Start med at tage lammeculotten ud af køleskabet en halv times tid før den skal i oven, så kan man passende tænde for ovnen samtidig.

På en pande varmes olivenolie op til middelvarme, og den allerede forberedte lammeculotte brunes nu af med fedtsiden ned i et par minutter, inden den vendes og brunes på bagsiden et lille minut.

Kom nu lammeculotten i den forvarmede ovn og placer et stegetermometer midt i kødet. Når kernetemperaturen er 58 grader, det tager 20 – 25 minutter, så er lammeculotten færdig og skal tages ud.

Den nu tilberedte lammeculotte placeres på et skærebræt, eller en rist, og skal nu trække i ca. 10 minutter inden den skæres ud og serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

rosastegt lammeculotte i ovn

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme resterne af lammeculotten?

Ja hvis det hele ikke bliver spist, kan resterne opbevares et par dage i køleskabet.

Hvad skal temperaturen være i en lammeculotte?

En lammeculotte må gerne være rosa og selvfølgelig skal den være saftig. Det bedste resultat fås ved at stege lammeculotte til en kernetemperatur på 58 grader og derefter lade den trække utildækket. Så vil temperaturen stige yderligere nogle grader.

Hvilken temperatur skal jeg gå efter hvis jeg vil have min lammeculotte gennemstegt?

Hvis du vil have lammeculotten helt gennemstegt, skal du gå efter en sluttemperatur på omkring 70 grader. Så skal du tage den ud af ovnen ved 67-68 grader og lade den trække utildækket de sidste grader.

Andre lammeopskrifter du måske vil synes om

lammeculotte i ovn på skærebræt

Tips og tricks til den bedste lammeculotte i ovn

  • Pas på at du ikke ridser ned i kødet når du ridser fedet.
  • Mariner lammeculotten dagen i forvejen for ekstra smag.
  • Husk at lade den hvile når den kommer ud af ovnen. Den må ikke pakkes ind, men skal hvile utildækket.
  • Brug et stegetermometer der kan sidde i kødet under tilberedningen, det gør det meget nemmere at ramme den korrekte kernetemperatur.

Serveringsforslag

udskåret rosa lammeculotte i ovn
skærebræt med lammeculotte i ovn

Opskrift på rosastegt lammeculotte

Her får du vores opskrift på en helt klassisk rosa ovnstegt lammeculotte. Den er oplagt at servere for familien her op til påske, men vi nyder altså gerne lam hele året rundt.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og til at glæde din familie med en lækker lammeculotte. Det er super mørt og lækker lammekød med god smag.

lammeculotte i ovn skåret i skiver på skærebræt
5 fra 1 stemme

Lammeculotte i ovn

Opskrift på lammeculotte i ovn
Perfekt rosastegt lammeculotte tilberedt i ovn. En ovnstegt lammeculotte er skøn mad her op til påske, men lam kan sagtens spises hele året rundt. Server med græske kartofler, fladbrød og tzatziki eller dit favorittilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 30 min
Hviletid 10 min
Samlet tid 45 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 2 personer
Kalorier 488 kcal

Ingredienser

  • 300 g lammeculotte
  • 1 spsk frisk rosmarin, plus et par ekstra kviste til panden
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg

Sådan gør du

  • Lammeculotten tages ud af køleskabet ca. 30 minutter før den skal tilberedes.
  • Forvarm ovnen til 180 grader almindelig ovn.
  • Lammeculotten pudses for sener og fedt på bagsiden. Derefter ridses fedet på oversiden i et diagonalt mønster.
  • Lammeculotten krydres med salt, peber samt finthakket rosmarin og 1 fed fintrevet hvidløg.
  • På en pande varmes olivenolien op til middelhøj varme, tilsæt 1 fed knust hvidløg samt et par kviste frisk rosmarin til panden. Brun nu lammeculotten af, først med fedtsiden ned i et par minutten og derefter ca. 1 minut med kødsiden ned.
  • Overfør lammeculotten til et ildfast fad og tilbered den nu i ovnen i 20 – 25 minutter, eller til kernetemperaturen er 58 grader. Brug et stegetermometer til at måle kernetemperaturen.
  • Når kernetemperaturen er nået tages lammeculotten ud af ovnen og placeres på et skærebræt, hvor den nu skal trække utildækket i ca. 10 minutter inden den skæres ud og serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 488kcalKulhydrater: 1gProtein: 25gFedt: 42gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 20gKolesterol: 110mgNatrium: 89mgKalium: 345mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 25IUC-vitamin: 1mgCalcium: 29mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Forår, kernetemperatur lammeculotte, lammeculotte opskrift, lammeculotte tilbehør, lammesteg, Påske, Påskelam
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.