Indhold

Langtidsstegt lammebov

Indhold

Langtidsstegt lammebov. Hvis man nu lige har en lammebov liggende, så er det her et udmærket bud på hvordan man kan trylle en lækker ret til gæster eller bare en hyggeaften. Vi købte for noget tid siden et slagtet lam til fryseren, så der er rig mulighed for at udfolde sig med spændende opskrifter. Langtidsstegt lammebov smager helt vidunderligt, så det er bare om at komme i gang.

Langtidsstegt lammebov

Ingredienser:

1 Udbenet lammebov 1 – 1,5 kg
1,5 kg Bagekartofler skåret i grove tern 4*4 cm
1 Fennikel skåret i tern
4 store rødløg pillet og skåret i kvarte
10 fed hvidløg, pillet og hakket groft
1 tsk. tørret rosmarin, kan erstattes af frisk rosmarin eller frisk mynte
Skallen af 1 Citron
Saften af 1 1/2 Citron
1 dl Olivenolie
1 bundt persille, hakket fint
1 spsk. Oregano
Madsnor til at binde med
Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

  • Fyld lammeboven med persille, rosmarin, halvdelen af det hakkede hvidløg og krydder med salt og peber. Bind stegen med madsnor, og stil den til side.
  • Kom grøntsagerne i et stort ildfast fad, og hæld olivenolie, citronsaft, oregano, resten af det hakkede hvidløg og citronskal i, og vend det godt rundt, krydder med slat og peber.
  • Stil det hele i ovnen ved 140 – 150 grader i 4 timer, vend stegen undervejs.
  • De sidste 30 min. tages stegen ud så den kan trække.
  • Hæv temperaturen i ovnen til 200 grader, så grøntsagerne kan få lidt farve og giv dem de resterende 30 min.
  • Skær stegen i passende skiver, og server den med grøntsagerne og evt. en tomatsalat og et godt brød til.

Velbekomme.

Langtidsstegt lammebov

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg