Langtidsstegt lammebov. Hvis man nu lige har en lammebov liggende, så er det her et udmærket bud på hvordan man kan trylle en lækker ret til gæster eller bare en hyggeaften. Vi købte for noget tid siden et slagtet lam til fryseren, så der er rig mulighed for at udfolde sig med spændende opskrifter. Langtidsstegt lammebov smager helt vidunderligt, så det er bare om at komme i gang.
Ingredienser:
1 Udbenet lammebov 1 – 1,5 kg
1,5 kg Bagekartofler skåret i grove tern 4*4 cm
1 Fennikel skåret i tern
4 store rødløg pillet og skåret i kvarte
10 fed hvidløg, pillet og hakket groft
1 tsk. tørret rosmarin, kan erstattes af frisk rosmarin eller frisk mynte
Skallen af 1 Citron
Saften af 1 1/2 Citron
1 dl Olivenolie
1 bundt persille, hakket fint
1 spsk. Oregano
Madsnor til at binde med
Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
- Fyld lammeboven med persille, rosmarin, halvdelen af det hakkede hvidløg og krydder med salt og peber. Bind stegen med madsnor, og stil den til side.
- Kom grøntsagerne i et stort ildfast fad, og hæld olivenolie, citronsaft, oregano, resten af det hakkede hvidløg og citronskal i, og vend det godt rundt, krydder med slat og peber.
- Stil det hele i ovnen ved 140 – 150 grader i 4 timer, vend stegen undervejs.
- De sidste 30 min. tages stegen ud så den kan trække.
- Hæv temperaturen i ovnen til 200 grader, så grøntsagerne kan få lidt farve og giv dem de resterende 30 min.
- Skær stegen i passende skiver, og server den med grøntsagerne og evt. en tomatsalat og et godt brød til.
Velbekomme.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️