Langtidsstegt lammebov. Hvis man nu lige har en lammebov liggende, sรฅ er det her et udmรฆrket bud pรฅ hvordan man kan trylle en lรฆkker ret til gรฆster eller bare en hyggeaften. Vi kรธbte for noget tid siden et slagtet lam til fryseren, sรฅ der er rig mulighed for at udfolde sig med spรฆndende opskrifter. Langtidsstegt lammebov smager helt vidunderligt, sรฅ det er bare om at komme i gang.
Ingredienser:
1 Udbenet lammebov 1 – 1,5 kg
1,5 kg Bagekartofler skรฅret i grove tern 4*4 cm
1 Fennikel skรฅret i tern
4 store rรธdlรธg pillet og skรฅret i kvarte
10 fed hvidlรธg, pillet og hakket groft
1 tsk. tรธrret rosmarin, kan erstattes af frisk rosmarin eller frisk mynte
Skallen af 1 Citron
Saften af 1 1/2 Citron
1 dl Olivenolie
1 bundt persille, hakket fint
1 spsk. Oregano
Madsnor til at binde med
Salt og peber efter smag
Fremgangsmรฅde:
- Fyld lammeboven med persille, rosmarin, halvdelen af det hakkede hvidlรธg og krydder med salt og peber. Bind stegen med madsnor, og stil den til side.
- Kom grรธntsagerne i et stort ildfast fad, og hรฆld olivenolie, citronsaft, oregano, resten af det hakkede hvidlรธg og citronskal i, og vend det godt rundt, krydder med slat og peber.
- Stil det hele i ovnen ved 140 – 150 grader i 4 timer, vend stegen undervejs.
- De sidste 30 min. tages stegen ud sรฅ den kan trรฆkke.
- Hรฆv temperaturen i ovnen til 200 grader, sรฅ grรธntsagerne kan fรฅ lidt farve og giv dem de resterende 30 min.
- Skรฆr stegen i passende skiver, og server den med grรธntsagerne og evt. en tomatsalat og et godtย brรธd til.
Velbekomme.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โค๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver!ย Du finder Facebookgruppen her