Perfekt rosastegt lammeculotte tilberedt i ovn. En ovnstegt lammeculotte er skøn mad her op til påske, men lam kan sagtens spises hele året rundt. Server med græske kartofler, fladbrød og tzatziki eller dit favorittilbehør.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Hviletid 10 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 2personer
Ingredienser
300glammeculotte
1spskfrisk rosmarin
1fedhvidløg
Salt
Peber
1spskolivenolie
1fedhvidløg
2kvistefrisk rosmarin
Sådan gør du
Lammeculotten tages ud af køleskabet ca. 30 minutter før den skal tilberedes.
300 g lammeculotte
Forvarm ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme.
Lammeculotten pudses for sener og fedt på bagsiden. Derefter ridses fedet på oversiden i et diagonalt mønster.
Lammeculotten krydres med salt, peber samt finthakket rosmarin og fintrevet hvidløg.
1 spsk frisk rosmarin, Salt, Peber, 1 fed hvidløg
På en pande varmes olivenolien op til middelhøj varme, tilsæt knust hvidløg samt frisk rosmarin til panden. Brun nu lammeculotten af, først med fedtsiden ned i et par minutten og derefter ca. 1 minut med kødsiden ned.
Overfør lammeculotten til et ildfast fad og tilbered den nu i ovnen i 20 - 25 minutter, eller til kernetemperaturen er 58 grader. Brug et stegetermometer til at måle kernetemperaturen.
Når kernetemperaturen er nået, tages lammeculotten ud af ovnen og placeres på et skærebræt, hvor den nu skal trække utildækket i ca. 10 minutter inden den skæres ud og serveres.
Noter
1. Kernetemperatur - Vi kan bedst lide at tilberede lammeculotte til en kernetemperatur på 58 grader, og så stiger temperaturen yderligere et par grader når den trækker. Det giver en perfekt mør og rosa steg. Hvis du vil gennemstege kødet helt, skal du gå efter en sluttemperatur på 70 grader.2. Stegetermometer - Vi anbefaler at bruge et stegetermometer der kan sidde i stegen under tilberedningen i ovnen. 3. Hviletid - Du skal huske at lade stegen hvile når den er færdigtilberedt, inden den skæres ud. Det er vigtigt at du ikke pakker den ind, men at den får lov til at hvile utildækket på et skærebræt eller en rist.4. Servering - Når culotten skal serveres, skæres den i skiver og serveres for eksempel med græske kartofler, tzatziki og salat eller dit favorittilbehør.