Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Græsk salat

Græsk salat

5

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

10 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Der er ikke noget som en lækker græsk salat med feta, agurk, tomater, rødløg og oliven. Det smager helt fantastisk friskt, og passer helt perfekt til grillmad eller som tilbehør til klassisk græsk mad. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den bedste græske salat, så læs med her.

græsk salat med feta, agurk, tomat, oliven, rødløg og en god dressing

Græsk mad når det er bedst

Jeg er vild med græsk mad. Der er noget med smagene de bare har helt styr på, men også fordi at det bringer en masse ferieminder frem når duftene breder sig i køkkenet.

En klassisk græsk salat med masser af grønt, feta og sorte oliven er en familiefavorit her i huset. Vi får den hele året rundt, og det er fordi den er så alsidig. Og så er den også en nem salat at lave. Alt skæres bare i grove tern og så en man næsten i mål.

Græsk salat er selvfølgelig det perfekte tilbehør til de retter de fleste kender fra Grækenland, men den er også et rigtig godt tilbehør til grillmad om sommeren, når man sidder og hygger på terrassen.

Du kan sagtens lave den på forhånd og stille den på køl, så den er lige til at tage frem når det er spisetid.

græsk salat med feta, oliven, agurk, rødløg og tomat og græsk dressing

Hvordan laver man græsk salat med feta?

En klassisk græsk salat er virkelig nem at lave, og hvis man er hurtig med kniven, så tager det ikke mere end ti minutter. Her kommer en oversigt over ingredienser og fremgangsmåden.

Du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.

Du skal bruge:

  • Cherrytomater
  • Agurk
  • Rødløg
  • Sorte oliven, uden sten
  • Fetaost
  • Tørret oregano

Dressing til græsk salat består af:

  • Citronsaft
  • Rødvindeddike
  • Olivenolie
  • Salt
  • Sukker
  • Stødt peber

Salaten er så enkelt at lave. Dressingen blandes først og stilles til siden. Tern af agurk, tomater blandes i en skål med skiver af rødløg. Feta og sorte oliven tilsættes sammen med tørret oregano. Dressingen hældes over og salaten vendes rundt.

Find opskriften længere nede på siden her, så kan du have en lækker salat klar på ingen tid.

skål med græsk salat med agurk. tomat, rødløg og oliven

Græsk salat opskrift

Her kommer vores opskrift på den bedste græske salat. Det perfekte tilbehør til Græsk mad og mad fra grillen. Prøv at lave den næste gang du skal have en salat. Den kan serveres til alt lige fra frikadeller til en grillkylling.

græsk salat med agurk, tomat, oliven, rødløg og en god dressing
5 fra 1 stemme

Græsk salat

Klassisk tilbehør til græske retter og sommeren grillmad. Nem opskrift på en salat med feta og oliven som bringer ferieminderne frem. Den er perfekt til græske bøffer eller -frikadeller men er også god til en god bøf på grillen eller et stykke kylling.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Salat
Køkken Græsk
Antal 4 personer
Kalorier 252 kcal

Ingredienser

  • 350 g cherrytomater, eller alm. tomater
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 100 g sorte oliven, uden sten
  • 100 g feta, i tern
  • 2 spsk tørret oregano, eller efter smag

Dressing:

  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk rødvindeddike
  • ½ dl olivenolie
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • Peber

Sådan gør du

  • Start med at forberede dressingen. Alle ingredienserne blandes i en lille skål og piskes sammen. Smag dresingen til.
  • Agurken samt tomaterne skylles. Agurken skæres i grove tern. Hvis man bruger cherrytomater skæres de midt over, almindelige tomater skæres i grove tern.
  • Rødløget pilles og skæres i tynde skiver. De sorte oliven kan bruges hele, eller deles i 2.
  • Kom grøntsagerne i en skål sammen med feta. Drys tørret oregano over, og hæld derefter dressingen over. Vend det hele godt sammen.
  • Server salaten med det samme, eller stil den til på køl til det er spisetid.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 252kcalKulhydrater: 11gProtein: 5gFedt: 22gMættet fedt: 6gKolesterol: 22mgNatrium: 826mgKalium: 371mgFibre: 3gSukker: 6gA-vitamin: 695IUC-vitamin: 26mgCalcium: 171mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.