Græske frikadeller

Her får I vores opskrift på lækre græske frikadeller af oksekød. Det er jo ingen hemmelighed at vi her i familien elsker frikadeller, og denne opskrift er bare så god. De kan spises som hovedmåltid med en lækker græsk salat til, men gør sig også godt som små snacks, fx på et tapasbord.

De græske frikadeller smager af noget, og er saftige og lækre. Børnene herhjemme er vilde med dem, og de er super gode i madpakken eller i picnickurven om sommeren.

De er perfekte at servere på en sommeraften på terrassen, der er ikke noget bedre end at spise disse frikadeller i solen med en god salat og måske et glas vin til. Hvis der er lidt rester til dagen efter, er det næsten endnu bedre.

Græske frikadeller - opskrift på saftige og smagfulde frikadeller af oksekød
Græske frikadeller - opskrift på saftige og smagfulde frikadeller af oksekød

Græske frikadeller opskrift

Her er vores bud på en opskrift på lækre græske frikadeller. Vi laver gerne dobbelt portion, og spiser dem over et par dage efter kommer resten i fryseren til madpakker til børnehaven eller til når vi skal på udflugt med familien.

De smager super godt af hvidløg, persille og oregano, og samtidig er de bare dejlige og saftige.

Græske frikadeller - opskrift på saftige og smagfulde frikadeller af oksekød

Græske frikadeller opskrift

Smagfulde og saftig frikadeller af oksekød
0 fra 0 stemmer
Ret: Frokost, Hovedret, Hverdagsmad, Madpakke, Tapas
Køkken: Græsk
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 stor kartoffel
 • 1 løg
 • 500 g hakket oksekød
 • 1 spsk tomatpasta
 • 2 spsk rødvinseddike
 • 1 æg
 • 1,5-2 dl rasp
 • 1 tsk oregano
 • 1 bdt persille
 • 3-4 fed hvidløg, presset
 • Salt og peber
 • 1 dl hvedemel
 • 0,5-1 dl olivenolie

Sådan gør du

 • Riv løg og kartoffel groft, og rør det sammen med kød, vineddike, tomatpasta, æg, rasp og oregano, hvidløg og persille. Tilsæt mere rasp hvis farsen er for klistret. Tilsæt salt og peber og ælt farsen grundigt sammen, brug gerne en røremaskine.

 • Farsen stilles i køleskabet 1 times tid.
 • Form små frikadeller, brug ca. 1 spsk. fars per frikadelle. Vend frikadellerne i hvedemel i mens du opvarmer olien i en pande.
 • Steg frikadellerne ved jævn varme i ca. 3 minutter på hver side til de er gyldne. Læg herefter frikadellerne på et stykke køkkenrulle til at suge overskydende olie. Server straks, evt. med en lækker græsk salat.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Er du glad for græsk mad, så vil jeg anbefale du også prøver vores græske stifado opskrift, som er en virkelig lækker græsk gryderet.

Tilbehør

Til frikadellerne serverer vi ofte en lækker græsk salat med feta, oliven, tomat og agurk. Det er en ting hele familien er glad for. Derudover elsker vi at bage nogle lækre flutes til, som vi spiser med smør på.

Tapas

Selvom disse frikadeller ikke er en traditionel tapasret, så passer de rigtig godt ind på et tapasbord. Både fordi de er lidt anderledes end hvad vi typisk plejer at servere på tapasbordet, og fordi de har en størrelse der er perfekt til tapas. De små frikadeller er nemme lige at hapse og spise et par stykker af.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg