Stifado

Stifado bringer gode ferieminder frem for mig. For mange år siden var jeg på Cypern sammen med min søster. Det var en helt fantastisk tur, der bød på både fremragende madoplevelser og masser af fester.

På hotelværelset ved siden af vores boede der et ægtepar, jeg faldt i snak med manden en dag på altanen og han anbefalede mig at prøve retten stifado hvis vi skulle ud og spise. Jeg fulgte selvfølgelig hans råd og bestilte det den samme aften, MUMS! det smagte simpelthen fantastisk. Jeg kan kun anbefale Jer at prøve den her dejlige gryderet krydret med kanel og allehånde, I bliver med garanti ikke skuffede!

Stifado kan tilberedes med oksekød eller lam. Kødet bliver braisseret i rødvin, bouillon og lækre krydderier og det giver en smagfuld og varm ret.

stifado
stifado

Stifado opskrift

Her er vores bud på en traditionel Stifado opskrift. Den er fuld af smag og med mørt kød – præcis som vi bedst kan lide den! Det håber vi også du kan.

opskrifter
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Stifado opskrift

Den traditionelle græske simreret!
Ret Hovedret
Køkken Græsk
Keyword Simremad
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 45 minutter
Samlet tid 2 timer
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl olivenolie
  • 1 kg mellemskært oksekød
  • 500 g små løg
  • 4 fed Hvidløg Hakkede
  • 2,5 dl rødvin
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 1 tsk sukker
  • 2 stænger kanel
  • 1 knsp stødt allehånde
  • 3 dl oksebouillon
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at pille løgene og brun dem godt af i en tykbundet gryde med olivenolie, tag dem op og læg dem til side. 
  • Brun kødet ved høj varme i den overskydende olie, det kan med fordel gøres af et par omgange så man undgår at der trækker for meget kødsaft ud.
  • Når alt kødet er brunet, kommes det tilbage i gryden sammen med rødvin, tomatkoncentrat, rødvinseddike, sukker, kanel, allehånde, hvidløg samt oksebouillon. 
  • Nu skal der låg på og der skues ned for varmen. Retten skal simre ved svag varme i ca. 40 min. hvis det koger for meget ind tilsættes der mere bouillon eller vand.
  • Imens retten simrer kan men tage løgne og give dem et snit i siden, så tilberedes de lidt hurtigere. Når der er gået ca. 40 min. kommes løgene i gryden, nu skal det hele simre yderlige en time. Det er vigtigt at løgene koger godt ud, da de udgør en del af saucen. rør i gryden af og til, tilsæt mere væske om nødvendigt. Smag til med salt og peber. 
  • Når løgene er kogt godt ud og kødet er mørt er retten færdig. 
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Noter

Serveres med ris eller groft brød og salat.

Simremad

Er du glad for simreretter, så er denne ret med garanti også noget for dig. Hvis du allerede har prøvet den, og har lyst til andre lækre opskrifter på simremad, så prøv Krydret gryderet med kikærter eller Slowcooked boeuf bourguignon.

Simremad er specielt gode til de kolde måneder, vi elsker at lave mad der skal stå hele dagen og hygge på komfuret om efteråret og om vinteren. Det giver altid et fantastisk resultat, og man opbygger en dejlig sult af at dufte til retten hele eftermiddagen.

Stifado udstyr

Du behøver ikke noget specielt udstyr for at lave denne ret, hvis du har en trykkoger, kan du korte kogetiden noget ned og få et rigtig godt resultat. Vi laver også af og til denne ret i vores trykkoger.

Vil du også lave retten i trykkoger, så find opskriften her: Stifado i trykkoger.

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares