Kalkungryde er bare en af de opskrifter der skal sidde på rygraden. Det smager rigtig godt, og det er nemt at lave. Du kan med fordel lave en stor portion og fryse resterne ned, så der altid er noget nemt og tage op på en travl dag. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den bedste kalkungryde, så læs med her og få vores opskrift.
Nem aftensmad med kalkun
Tit, så handler handler det i hverdagene om at lave nem og hurtig aftensmad, men derfor behøver det ikke være kedeligt.
Kalkungryde er en af de retter vores børn elsker, og det gør vi også. Det smager rigtig godt, og så er det så nemt at lave.
Som dagens ret på mange spisesteder er kalkungryde også på menuen, og jeg husker specielt kalkungryden fra Feriecentrets Restaurant i Arrild Ferieby.
Den var rigtig populær, og den smagte faktisk rigtig godt. Men du kan også lave den selv, og den hjemmelavede kalkungryde smager bare bedst.
Kalkungryde er en børnevenlig ret, og det er måske fordi den er lidt ukompliceret i smagen, med andre ord, så smager den af det det er. Og hvis man serverer den sammen med nogle kogte ris, så er det en ret de fleste vil sætte pris på.
Vi kommer champignong og peberfrugt i kalkungryden, men du kan selvfølgelig godt variere lidt i grøntsagerne, og bruge dem i bedst kan lide eller dem i har i køleskabet.
Ingrediensnoter
Kalkunkød – Her snakker jeg om kalkunbryst. Jeg plejer at købe det i MENY, men jeg er sikker på at du kan finde de i andre supermarkeder rundt omkring.
Peberfrugt – Jeg synes at peberfrugt hører sig til i en kalkungryde, men hvis man ikke bryder sig om peberfrugt, så prøv med en anden grøntsag i stedet for. Det kunne være gulerødder eller lignende.
Paprika – Paprika er med til at give kalkungryden den helt rigtige smag. det kan være sød eller stærk paprika man bruger.
Røget paprika – Røget paprika bidrager også med noget godt til kalkungryden. Jeg kommer ikke bacon i vores version af af kalkungryde, så hvis man godt kan lide et strejf af den røgede smag bacon ville give, så kan røget paprika være en hjælp.
Piskefløde – Piskefløden er med til at runde smagen af og give en lækker sovs. Man kan springe den over hvis man er ude i noget med en kalorielet kalkungryde.
Parmesanost – Parmesan bidrager med en lækker dyb og salt smag til kalkungryden.
Hvordan laver man kalkungryde?
Her kommer jeg med en kort beskrivelse af hvordan du laver den bedste gryderet med kalkun. Du kan lave det i en weekend og fryse det ned i portioner, så er der altid nem aftensmad lige til at tage op.
Grøntsagerne samt kalkunkødet forberedes så det er klar til at bruge.
I en gryde svitses kalkunkødet i olivenolie. Derefter tilsættes løg, peberfrugt samt hvidløg og svitses med. De 2 slags paprika tilsættes sammen med champignonerne og svitses kort med inden hakkede tomater, vand, piskefløde, bouillon, salt, sukker, peber, æbleeddike samt revet parmesan tilsættes.
Lad det koge op, og skru ned for varmen og lad det simre i 25 – 30 minutter.
Server kalkungryden sammen med kogte ris.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Den færdige kalkungryde kan opbevares et par dage i køleskabet eller fryses ned.
Ja det kan det nemlig. Kom gryderetten i en plastbøtte eller fryseposer i mindre portioner, og kom dem i fryseren. Så har du altid aftensmad til en travl dag lige ved hånden.
Ja du kan sagtens lave kalkungryden med andre slags grøntsager. Prøv dig frem og brug de grøntsager du bedst kan lide eller dem du har i køleskabet.
Andre gryderetter du måske vil synes om
Tips og tricks til kalkungryde
- Lav en stor portion og frys den ned i mindre portioner, så er der til aftensmad på de travle hverdage hvor du ikke har tid til at lave mad.
- Du kan sagtens erstatte kalkunbryst med kylling eller tern af okse- eller svinekød.
Serveringsforslag
- Server med kogte ris.
- Vil du spare på kulhydraterne kan du servere kalkungryde med blomkålsris eller fintsnittet kål.
- Du kan også servere kalkungryde med kartoffelmos eller friskkogt pasta.
Opskrift på hjemmelavet kalkungryde
Her får du vores opskrift på den bedste kalkungryde. Lækker og mørt kalkunkød i en lækker tomat flødesovs med peberfrugt, champignoner.
Server den sammen med kogte ris, eller et godt madbrød. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere en lækker kalkungryde for din familie.
Kalkungryde
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 600 g kalkunbryst
- 3 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk tørret timian
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 400 g champignoner
- ½ spsk paprika
- 1 tsk røget paprika
- 2 ds hakkede tomater
- 3 dl vand
- 2,5 dl piskefløde
- 1 hønsebouillonterning
- 2 tsk salt
- 2 tsk sukker
- Peber, efter smag
- 1 tsk æbleeddike, eller rødvinseddike
- ½ dl parmesan
Sådan gør du
- Start med at forberede grøntsager og kød: – Løgene pilles og skæres i tern. – Peberfrugterne skylles og skæres i grove tern. – Champignonerne skylles rengøres og skæres i kvarte. – Pil hvidløgene og hak dem fint. – Kalkunkødet skæres i mundrette bidder.
- I en en stor gryde varmes olivenolien op til middelhøj varme. Kom kalkunkødet i den varme olie og brun det af. Derefter tilsættes løg, peberfrugt og hvidløg. Svits det sammen med kødet i ca. 5 minutter.
- Kom champignonerne i gryden og svits dem med i et par minutter. Tilsæt paprika samt røget paprika og svits det med i et minuts tid.
- Derefter tilsættes hakkede tomater, vand, piskefløde, bouillon, salt, sukker, peber, æbleeddike samt revet parmesan.
- Rør rundt i gryden og lad det koge op. Når det koger skrues der ned til lav varme. Lad kalkungryden simre ved lav varme i ca. 25 – 30 minutter uden låg, så den koger lidt ind. Husk at røre rundt med jævne mellemrum.
- Smag kalkungryden endeligt til og server den med kogte ris, eller et godt madbrød.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her