Hjem » Aftensmad » Kalkungryde

Kalkungryde

Kalkungryde er bare en af de opskrifter der skal sidde på rygraden. Det smager rigtig godt, og det er nemt at lave. Du kan med fordel lave en stor portion og fryse resterne ned, så der altid er noget nemt og tage op på en travl dag. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den bedste kalkungryde, så læs med her og få vores opskrift.

kalkungryde på tallerken med ris og forårsløg

Nem aftensmad med kalkun

Tit, så handler handler det i hverdagene om at lave nem og hurtig aftensmad, men derfor behøver det ikke være kedeligt.

Kalkungryde er en af de retter vores børn elsker, og det gør vi også. Det smager rigtig godt, og så er det så nemt at lave.

Som dagens ret på mange spisesteder er kalkungryde også på menuen, og jeg husker specielt kalkungryden fra Feriecentrets Restaurant i Arrild Ferieby.

Den var rigtig populær, og den smagte faktisk rigtig godt. Men du kan også lave den selv, og den hjemmelavede kalkungryde smager bare bedst.

Kalkungryde er en børnevenlig ret, og det er måske fordi den er lidt ukompliceret i smagen, med andre ord, så smager den af det det er. Og hvis man serverer den sammen med nogle kogte ris, så er det en ret de fleste vil sætte pris på.

Vi kommer champignong og peberfrugt i kalkungryden, men du kan selvfølgelig godt variere lidt i grøntsagerne, og bruge dem i bedst kan lide eller dem i har i køleskabet.

kalkungryde med ris på hvid tallerken

Ingrediensnoter

Kalkunkød – Her snakker jeg om kalkunbryst. Jeg plejer at købe det i MENY, men jeg er sikker på at du kan finde de i andre supermarkeder rundt omkring.

Peberfrugt – Jeg synes at peberfrugt hører sig til i en kalkungryde, men hvis man ikke bryder sig om peberfrugt, så prøv med en anden grøntsag i stedet for. Det kunne være gulerødder eller lignende.

Paprika – Paprika er med til at give kalkungryden den helt rigtige smag. det kan være sød eller stærk paprika man bruger.

Røget paprika – Røget paprika bidrager også med noget godt til kalkungryden. Jeg kommer ikke bacon i vores version af af kalkungryde, så hvis man godt kan lide et strejf af den røgede smag bacon ville give, så kan røget paprika være en hjælp.

Piskefløde – Piskefløden er med til at runde smagen af og give en lækker sovs. Man kan springe den over hvis man er ude i noget med en kalorielet kalkungryde.

Parmesanost – Parmesan bidrager med en lækker dyb og salt smag til kalkungryden.

Hvordan laver man kalkungryde?

Her kommer jeg med en kort beskrivelse af hvordan du laver den bedste gryderet med kalkun. Du kan lave det i en weekend og fryse det ned i portioner, så er der altid nem aftensmad lige til at tage op.

Grøntsagerne samt kalkunkødet forberedes så det er klar til at bruge.

I en gryde svitses kalkunkødet i olivenolie. Derefter tilsættes løg, peberfrugt samt hvidløg og svitses med. De 2 slags paprika tilsættes sammen med champignonerne og svitses kort med inden hakkede tomater, vand, piskefløde, bouillon, salt, sukker, peber, æbleeddike samt revet parmesan tilsættes.

Lad det koge op, og skru ned for varmen og lad det simre i 25 – 30 minutter.

Server kalkungryden sammen med kogte ris.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

kalkungryde med ris til

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man kalkungryde?

Den færdige kalkungryde kan opbevares et par dage i køleskabet eller fryses ned.

Kan kalkungryde fryses?

Ja det kan det nemlig. Kom gryderetten i en plastbøtte eller fryseposer i mindre portioner, og kom dem i fryseren. Så har du altid aftensmad til en travl dag lige ved hånden.

Kan jeg bruge andet end champignong og peberfrugt?

Ja du kan sagtens lave kalkungryden med andre slags grøntsager. Prøv dig frem og brug de grøntsager du bedst kan lide eller dem du har i køleskabet.

Andre gryderetter du måske vil synes om

tallerken med kalkungryde med ris

Tips og tricks til kalkungryde

  • Lav en stor portion og frys den ned i mindre portioner, så er der til aftensmad på de travle hverdage hvor du ikke har tid til at lave mad.
  • Du kan sagtens erstatte kalkunbryst med kylling eller tern af okse- eller svinekød.

Serveringsforslag

  • Server med kogte ris.
  • Vil du spare på kulhydraterne kan du servere kalkungryde med blomkålsris eller fintsnittet kål.
  • Du kan også servere kalkungryde med kartoffelmos eller friskkogt pasta.
kalkungryde på tallerken med ris og forårsløg

Opskrift på hjemmelavet kalkungryde

Her får du vores opskrift på den bedste kalkungryde. Lækker og mørt kalkunkød i en lækker tomat flødesovs med peberfrugt, champignoner.

Server den sammen med kogte ris, eller et godt madbrød. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere en lækker kalkungryde for din familie.

kalkungryde på tallerken med ris og forårsløg
5 fra 1 stemme

Kalkungryde

Opskrift på kalkungryde
Her får du vores familieopskrift på den bedste kalkungryde med masser af smag, Den passer perfekt sammen med kogte ris, eller et godt madbrød til at suge alt den lækre sovs op med.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 35 min
Samlet tid 45 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 565 kcal

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 600 g kalkunbryst
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 400 g champignoner
  • ½ spsk paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 ds hakkede tomater
  • 3 dl vand
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 hønsebouillonterning
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • Peber, efter smag
  • 1 tsk æbleeddike, eller rødvinseddike
  • ½ dl parmesan

Sådan gør du

  • Start med at forberede grøntsager og kød:
    – Løgene pilles og skæres i tern.
    – Peberfrugterne skylles og skæres i grove tern.
    – Champignonerne skylles rengøres og skæres i kvarte.
    – Pil hvidløgene og hak dem fint.
    – Kalkunkødet skæres i mundrette bidder.
  • I en en stor gryde varmes olivenolien op til middelhøj varme. Kom kalkunkødet i den varme olie og brun det af. Derefter tilsættes løg, peberfrugt og hvidløg. Svits det sammen med kødet i ca. 5 minutter.
  • Kom champignonerne i gryden og svits dem med i et par minutter. Tilsæt paprika samt røget paprika og svits det med i et minuts tid.
  • Derefter tilsættes hakkede tomater, vand, piskefløde, bouillon, salt, sukker, peber, æbleeddike samt revet parmesan.
  • Rør rundt i gryden og lad det koge op. Når det koger skrues der ned til lav varme. Lad kalkungryden simre ved lav varme i ca. 25 – 30 minutter uden låg, så den koger lidt ind. Husk at røre rundt med jævne mellemrum.
  • Smag kalkungryden endeligt til og server den med kogte ris, eller et godt madbrød.

Noter

Du kan sagtens komme masser af andre grøntsager i kalkungryde. Find hvad du har i køleskabet og kom det i. Det er en udmærkede måde at få brugt rester af grøntsager på.

Hvad skal du huske til næste gang?



Nutrition

Serving: 1personKalorier: 565kcalKulhydrater: 20gProtein: 34gFedt: 40gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 15gTransfedt: 1gKolesterol: 171mgNatrium: 1761mgKalium: 897mgFibre: 4gSukker: 10gA-vitamin: 2795IUC-vitamin: 72mgCalcium: 241mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD gryderet med kalkun, kalkun gryderet, kalkungryde med champignon, kalkungryde med grøntsager, kalkungryde med paprika, retter med kalkun
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Photo of author

Opskrift af Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.