Opskrift på kalkungrydeHer får du vores familieopskrift på den bedste kalkungryde med masser af smag, Den passer perfekt sammen med kogte ris, eller et godt madbrød til at suge alt den lækre sovs op med.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
2spskolivenolie
600gkalkunbryst
3løg
3fedhvidløg
1tsktørret timian
1rød peberfrugt
1grøn peberfrugt
400gchampignoner
½spskpaprika
1tskrøget paprika
2dshakkede tomater
3dlvand
2,5dlpiskefløde
1hønsebouillonterning
2tsksalt
2tsksukker
Peber, efter smag
1tskæbleeddike, eller rødvinseddike
½dlparmesan
Sådan gør du
Start med at forberede grøntsager og kød: - Løgene pilles og skæres i tern. - Peberfrugterne skylles og skæres i grove tern. - Champignonerne skylles rengøres og skæres i kvarte. - Pil hvidløgene og hak dem fint. - Kalkunkødet skæres i mundrette bidder.
I en en stor gryde varmes olivenolien op til middelhøj varme. Kom kalkunkødet i den varme olie og brun det af. Derefter tilsættes løg, peberfrugt og hvidløg. Svits det sammen med kødet i ca. 5 minutter.
Kom champignonerne i gryden og svits dem med i et par minutter. Tilsæt paprika samt røget paprika og svits det med i et minuts tid.
Derefter tilsættes hakkede tomater, vand, piskefløde, bouillon, salt, sukker, peber, æbleeddike samt revet parmesan.
Rør rundt i gryden og lad det koge op. Når det koger skrues der ned til lav varme. Lad kalkungryden simre ved lav varme i ca. 25 - 30 minutter uden låg, så den koger lidt ind. Husk at røre rundt med jævne mellemrum.
Smag kalkungryden endeligt til og server den med kogte ris, eller et godt madbrød.
Noter
Du kan sagtens komme masser af andre grøntsager i kalkungryde. Find hvad du har i køleskabet og kom det i. Det er en udmærkede måde at få brugt rester af grøntsager på.