Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Kartoffelmos

Kartoffelmos

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækker hjemmelavet kartoffelmos er bare bedst. Når man først en gang har lavet sin egen kartoffelmos, så køber man aldrig pulverversionen igen! Det er det perfekte tilbehør til en god kraftig gryderet og resterne kan blive til til de lækreste kartoffelfrikadeller dagen efter. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den bedste kartoffelmos i verden, så læs med her og få vores opskrift.

den bedste cremet kartoffelmos i skål

Kartoffelmos fra bunden

Når der skal kartoffelmos på menuen, så skal man lave den selv! Ikke fordi det på nogen måde er forkert at købe pulver og lave den nemme løsning, men simpelthen fordi det smager bedre.

Det er nu her i den kolde tid vi laver en masse gryderetter, og det er her at en god kartoffelmos gør sig ekstra godt! Det mætter rigtig godt, er billigt at lave, og så er det altså bare et godt match!

Hemmeligheden bag en god kartoffelmos er smør og fløde. Det giver den her cremede rige smag, og hvis man så også husker at smage den til med salt og peber, så er det en himmelsk mundfuld! Næste gang I skal lave en gryderet, så lav Jeres egen mos med kartofler, det tager en halv time, og resultatet taler for sig selv.

Skål med hjemmelavet kartoffelmos til gryderetter

Hvordan laver man mos af kartofler?

I mens vi venter på på at gryderetten simrer de sidste 30 minutter, så går vi i gang med at forberede kartoffelmosen. Det er ikke så svært at lave hjemmelavet kartoffelmos, og herhjemme laver vi den altid med fløde.

Til retten skal du bruge følgende (find opskrift med mængder længere nede på siden):

 • Kartofler
 • Smør
 • Piskefløde
 • Salt og peber

Fremgangsmåden er forholdsvist simpel. Kartoflerne koges først i vand, og herefter moses de med smør og fløde, inden mosen smages til med salt og peber. Så er mosen sådan set klar til at blive spist med en lækker gryderet.

Prøv også: Kartoffelmos med selleri

Server disse retter med kartoffelmos

Kartoffelmosen er god til mange retter. Det mest oplagte er nogle lækre gryderetter. Her er nogle eksempler på gode forslag til retter med kartoffelmos:

Kartoffelmos med stroganoff på tallerken

Opskrift på Hjemmelavet kartoffelmos med fløde

Her får du vores opskrift på en lækker cremet kartoffelmos, som er perfekt til alle vinterens gryderetter og simremad. Det er nemt at lave, og så skal du ikke bruge ret mange ingredienser for at lave en fantastisk mos.

den bedste cremet kartoffelmos i skål
5 fra 1 stemme

Kartoffelmos

Opskrift på lækker hemmelavet kartoffelmos. Denne mos af kartofler er det perfekte tilbehør til gryderetter.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 535 kcal

Ingredienser

 • 1,4 kg kartofler
 • 100 g smør
 • 1 dl piskefløde
 • 2 tsk salt, eller efter smag
 • Peber, efter smag

Sådan gør du

 • Find en stor gryde frem, fyld den halvt op med vand og bring det i kog.
 • I mens vandet koger op, skrælles kartoflerne.
 • Skær derefter kartoflerne i tern. Kom ternene op i det kogende vand og kog dem nu i ca. 15 minutter, eller til de er helt møre.
 • Hæld vandet fra, og lad de kogte tern stå et par minutter og dampe af.
 • Kom smør, fløde samt salt og peber op til ternene af kartoflerne, og mos det til det har den ønskede konsistens. Undgå at røre rundt i det, så der ikke bliver frigiver for meget stivelse fra kartoflerne, ellers kan mosen godt blive lidt "klisteret".
 • Smag mosen til og tilsæt yderligere salt og peber efter smag, og server den med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 535kcalKulhydrater: 62gProtein: 8gFedt: 30gMættet fedt: 19gTransfedt: 1gKolesterol: 88mgNatrium: 1372mgKalium: 1498mgFibre: 8gSukker: 3gA-vitamin: 999IUC-vitamin: 69mgCalcium: 65mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.