Lækre saftige hakkebøffer i fad, med en lækker cremet tomatsovs. Det er rigtig hyggemad og det tager under en time at lave. Serveret sammen med nogle ovnbagte kartofler og lidt grønt, så er det en vinder! Hvis du vil have opskriften på de bedste hakkebøffer i fad, så læs med her.
Nem aftensmad med hakket oksekød
Farsmad behøver ikke være kedeligt, det kræver bare lidt fantasi, så man ikke ender ud de samme retter hver gang. Fars er billigt, og det er måske også derfor man er tilbøjelig til at smide det i indkøbskurven når man handler.
Det handler om at variere det hele, altså tilbehør og hovedretten, ellers kører man bare træt i det. Sådan har jeg det i hvert fald. Når det så er sagt, så er der altid retter der hænger ved og som vi laver med jævne mellemrum, og her er nemme hakkebøffer i fad med tomatsauce en sikker genganger på menukortet.
For det første, så smager det altså bare godt! Det er nemt at lave, og ungerne er tossede med det.
Måden vi varierer på her, er i tilbehøret og de krydderier vi bruger i retten. Man kan fint skifte oregano ud med rosmarin eller timian i bøfferne. Og på tilbehørssiden, så er det en verden af muligheder. Ris, ovnbagte kartofler, flutes og grøn salat, det er bare fantasien der sæter grænser.
Jeg håber virkelig at i får lyst til at prøve opskriften, eller lave jeres eget tvist på den.
Sådan laver man hakkebøffer i fad
Som jeg har skrevet det, så synes jeg at det er nem aftensmad med hakket oksekød. Man skal sætte en lille time af til det, den sidste del står retten i oven, så der er der tid til at lave tilbehør, eller slappe lidt af.
Her kommer en gennemgang af ingredienserne og fremgangsmåden til hvordan man laver hakkebøffer i paprikasovs i et fad i ovnen.
Den fulde opskrift finder du nederst på siden.
Du skal bruge:
- Hakket oksekød
- Rasp
- Salt
- Oregano
- Smør
- Olie
- Parmesan
- Frisk persille
- Bacon
- Løg
- Rød peberfrugt
- Hvidløg
- Champignoner, man kan også blande forskellige svampe.
- Hakkede tomater
- Fløde
- Sukker
- Peber
Oven forvarmes til den forskrevne temperatur. Efterfølgende blandes ingredienserne til farsen og hakkebøfferne formes. De brunes af på panden i smør og olie ved høj varme og stilles derpå til siden.
I samme pande steges baconen gylden, inden der tilsættes løg, rød peber samt hvidløg. Det svitses ved middel varme til løgene bliver klare. Paprika kommes på panden og svitses kort med inden svampene kommes på og svitses med.
Der tilsættes fløde, hakkede tomater, salt samt sukker og et drys friskkværnet peber. Lad saucen koge op. Hakkebøfferne placeres i et ildfast fad og efterfølgende hældes saucen ned i fadet.
Fadet kommes i oven og tilberedes i 30 minutter ved 200 grader varmluft. Det sidste 5 minutter af tilberedningstiden drysses der parmesan over bøfferne. Drys retten med friskhakket persille inden den serveres.
Server hakkebøffer i fad med dit favorittilbehør.
Opskrift på hakkebøffer i paprikasovs
Her kommer vores opskrift på de bedste bøffer i fad. Der er maser af velsmag i både hakkebøfferne og i flødesaucen. Forkæl familien og dig selv med en rigtig hyggeret i weekenden, eller på en travl hverdag.
Hakkebøffer i fad
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 0,5 dl rasp
- 1 tsk salt
- 2 tsk oregano
- 1 spsk smør
- 1 spsk olie
- 1 dl parmesan, fint revet
- 2 spsk persille
Sauce:
- 150 g bacon, skåret i tern
- 1 løg, hakket
- 1 rød peberfrugt, renset og skåret i tern
- 3 fed hvidløg, hakket
- 250 g champignoner, skyllet, renset og skåret i skiver
- 1 ds hakkede tomater
- 3 dl piskefløde
- 1 tsk salt, eller efter smag
- 1 tsk sukker
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Hakket oksekød, rasp, salt samt oregano røres grundigt sammen til en jævn fars.
- Form farsen til 4 hakkebøffer. Smelt smørret i en pande sammen med olien og steg hakkebøfferne ved høj varme i et par minutter på begge sider. Når bøfferne er brunet af, stilles de til siden.
- Tilsæt bacontern til panden og svits dem ved jævn varme til det er blevet gyldent.
- Kom løg, rød peber samt hvidløg i panden og svits det nu sammen med baconen til løgene er blevet klare. Tilsæt paprika og svits det sammen med løgene i ca.1 minut.
- Kom skiverne af champignon i og steg dem med i ca. 5 minutter. Tilsæt fløde, hakkede tomater, salt, sukker samt peber. Lad saucen koge op og smag til.
- Find et ildfast fad frem og kom hakkebøfferne i. Hæld saucen ned imellem hakkebøfferne og kom fadet i den forvarmede ovn.
- Nu skal hakkebøfferne stå i ovnen i 30 minutter. De sidste 5 minutter drysses der parmesan ud over hakkebøfferne. Lad fadet stå i oven de sidste 5 minutter, så osten smelter.
- Tag fadet ud og drys med hakket persille.
- Server hakkebøfferne i fad med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: