Indhold

Hakkebøffer i fad

Indhold

Lækre saftige hakkebøffer i fad, med en lækker cremet tomatsovs. Det er rigtig hyggemad og det tager under en time at lave. Serveret sammen med nogle ovnbagte kartofler og lidt grønt, så er det en vinder! Hvis du vil have opskriften på de bedste hakkebøffer i fad, så læs med her.

hakkebøffer i fad i bacon/flødesovs

Nem aftensmad med hakket oksekød

Farsmad behøver ikke være kedeligt, det kræver bare lidt fantasi, så man ikke ender ud de samme retter hver gang. Fars er billigt, og det er måske også derfor man er tilbøjelig til at smide det i indkøbskurven når man handler.

Det handler om at variere det hele, altså tilbehør og hovedretten, ellers kører man bare træt i det. Sådan har jeg det i hvert fald. Når det så er sagt, så er der altid retter der hænger ved og som vi laver med jævne mellemrum, og her er nemme hakkebøffer i fad med tomatsauce en sikker genganger på menukortet.

For det første, så smager det altså bare godt! Det er nemt at lave, og ungerne er tossede med det.

Måden vi varierer på her, er i tilbehøret og de krydderier vi bruger i retten. Man kan fint skifte oregano ud med rosmarin eller timian i bøfferne. Og på tilbehørssiden, så er det en verden af muligheder. Ris, ovnbagte kartofler, flutes og grøn salat, det er bare fantasien der sæter grænser.

Jeg håber virkelig at i får lyst til at prøve opskriften, eller lave jeres eget tvist på den.

Hakkebøffer med ost i paparikasovs

Sådan laver man hakkebøffer i fad

Som jeg har skrevet det, så synes jeg at det er nem aftensmad med hakket oksekød. Man skal sætte en lille time af til det, den sidste del står retten i oven, så der er der tid til at lave tilbehør, eller slappe lidt af.

Her kommer en gennemgang af ingredienserne og fremgangsmåden til hvordan man laver hakkebøffer i paprikasovs i et fad i ovnen.

Den fulde opskrift finder du nederst på siden.

Du skal bruge:

  • Hakket oksekød
  • Rasp
  • Salt
  • Oregano
  • Smør
  • Olie
  • Parmesan
  • Frisk persille
  • Bacon
  • Løg
  • Rød peberfrugt
  • Hvidløg
  • Champignoner, man kan også blande forskellige svampe.
  • Hakkede tomater
  • Fløde
  • Sukker
  • Peber

Oven forvarmes til den forskrevne temperatur. Efterfølgende blandes ingredienserne til farsen og hakkebøfferne formes. De brunes af på panden i smør og olie ved høj varme og stilles derpå til siden.

I samme pande steges baconen gylden, inden der tilsættes løg, rød peber samt hvidløg. Det svitses ved middel varme til løgene bliver klare. Paprika kommes på panden og svitses kort med inden svampene kommes på og svitses med.

Der tilsættes fløde, hakkede tomater, salt samt sukker og et drys friskkværnet peber. Lad saucen koge op. Hakkebøfferne placeres i et ildfast fad og efterfølgende hældes saucen ned i fadet.

Fadet kommes i oven og tilberedes i 30 minutter ved 200 grader varmluft. Det sidste 5 minutter af tilberedningstiden drysses der parmesan over bøfferne. Drys retten med friskhakket persille inden den serveres.

Server hakkebøffer i fad med dit favorittilbehør.

Hakkebøffer i fad med flødesauce og champignoner

Opskrift på hakkebøffer i paprikasovs

Her kommer vores opskrift på de bedste bøffer i fad. Der er maser af velsmag i både hakkebøfferne og i flødesaucen. Forkæl familien og dig selv med en rigtig hyggeret i weekenden, eller på en travl hverdag.

hakkebøffer i fad i bacon/flødesovs
5 fra 1 stemme

Hakkebøffer i fad

Opskrift på saftige hakkebøffer i cremet paprika/flødesovs med champignon og peberfrugt
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 35 min
Samlet tid 50 min
Ret Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 1013 kcal

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 0,5 dl rasp
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk oregano
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olie
  • 1 dl parmesan, fint revet
  • 2 spsk persille

Sauce:

  • 150 g bacon , skåret i tern
  • 1 stk løg, hakket
  • 1 stk rød peber, renset og skåret i tern
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 250 g champignoner, skyllet, renset og skåret i skiver
  • 1 ds hakkede tomater
  • 3 dl fløde
  • 1 tsk salt, eller efter smag
  • 1 tsk sukker
  • peber, efter smag

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Hakket oksekød, rasp, salt samt oregano røres grundigt sammen til en jævn fars.
  • Form farsen til 4 hakkebøffer. Smelt smørret i en pande sammen med olien og steg hakkebøfferne ved høj varme i et par minutter på begge sider. Når bøfferne er brunet af, stilles de til siden.
  • Tilsæt bacontern til panden og svits dem ved jævn varme til det er blevet gyldent.
  • Kom løg, rød peber samt hvidløg i panden og svits det nu sammen med baconen til løgene er blevet klare. Tilsæt paprika og svits det sammen med løgene i ca.1 minut.
  • Kom skiverne af champignon i og steg dem med i ca. 5 minutter. Tilsæt fløde, hakkede tomater, salt, sukker samt peber. Lad saucen koge op og smag til.
  • Find et ildfast fad frem og kom hakkebøfferne i. Hæld saucen ned imellem hakkebøfferne og kom fadet i den forvarmede ovn.
  • Nu skal hakkebøfferne stå i ovnen i 30 minutter. De sidste 5 minutter drysses der parmesan ud over hakkebøfferne. Lad fadet stå i oven de sidste 5 minutter, så osten smelter.
  • Tag fadet ud og drys med hakket persille.
  • Server hakkebøfferne i fad med det samme.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 1013kcalKulhydrater: 29gProtein: 43gFedt: 82gMættet fedt: 38gKolesterol: 241mgNatrium: 2183mgKalium: 1138mgFibre: 4gSukker: 10gA-vitamin: 2713IUC-vitamin: 54mgCalcium: 446mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med hakket oksekød, Bøffer i flødesauce, Børnevenlig aftensmad, Hakkebøffer i paprikasovs
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg