Mørbrad i fad er en sikker vinder hjemme hos os. Møre bøffer af svinemørbrad, lækker og cremet tomatsovs med bacon og champignoner, det smager bare så godt! Hvis du har lyst til at se, hvordan du nemt kan lave lækker aftensmad der vil glæde familien, så læs med her og få vores opskrift.
Nem aftensmad i fad
Denne opskrift er en klassiker som alle elsker.
Mørbradbøffer i fad er et rigtig godt bud på nem aftensmad i en travl hverdag. Det tager ca. 40 min. at lave, og smagen er i top.
Der er bare noget rart ved den her ret, det er måske barndomsminder eller noget andet? Men faktum er at jeg virkelig sætter pris på mørbrad på denne her måde.
Der er ikke så meget forberedelse, og det passer sig selv i ovnen, så er det bare at koge nogle ris og så er man kørende med maden.
Vores børn er også rigtig glade for denne ret. Det smager af det det er, og man kan sagtens servere pasta eller kogte kartofler som tilbehør i stedet for ris.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Bacon – Du kan vælge bacontern eller du kan selv skære baconen ud i tern, det er helt op til dig selv.
Svinemørbrad – Vælg en god en, og skær eventuelle store sener fra inden du skærer den ud i bøffer.
Champignon – Champignon smager fantastisk og giver god fylde i retten. Du kan bruge brune eller hvide champignoner.
Hakkede tomater – Bare hakkede tomater fra dåse.
Fløde – Her anbefaler vi du bruger piskefløde for at få den bedste smag og en lækker sovs der tykner let.
Salt, peber og sukker – Det er vigtigt at få smagt sovsen godt til. Du skal både bruge salt, peber og sukker, da sukkeret er med til at balancere syren fra tomaterne.
Persille – Et drys grønt på toppen giver altså bare lige prikken over i’et. Her bruger vi frisk kruspersille.
Hvordan laver man mørbrad i fad?
Opskriften er det lige ud af landevejen! Vores opskrift er helt basis, der er ellers mange der kommer pølser og rød peber i, men det er der altså ikke i vores version! Hvis du ikke føler du kan undvære det, så kommer du det selvfølgelig bare i.
Bacontern ristes på panden til de er gyldne. Herefter skæres mørbraden ud i bøffer, de bankes ud og vendes i mel. Bøfferne brunes nu af i det tilbageblevne baconfedt.
Når bøfferne er brunet af, stilles de til siden.
I samme pande svitses nu løg og hvidløg, til løgene bliver klare. Der tilsættes paprika, champignoner, den ristede bacon, hakkede tomater, fløde samt salt, peber og sukker.
Saucen bringes i kog, og smages til med ekstra salt, peber og sukker om nødvendigt. Bøfferne placeres i et ildfast fad og saucen hældes over. Fadet placeres i en forvarmet ovn, og tilberedes i 25-30 minutter.
I mens mørbradbøfferne står i ovnen, koges ris efter anvisningerne på posen. Når der er gået en lille halv time er retten færdig, der drysses afsluttende med frisk persille, og retten er nu klar til at stille på bordet sammen med de kogte ris.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du sagtens. Resterne kan genopvarmes i ovnen eller mikrobølgeovnen.
Andre aftensmadsretter du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Lav en stor portion og frys ned
- Det er en skøn ret at have i fryseren til en anden dag hvor overskudet måske ikke er til at stå i køkkenet. Så hvis du har mulighed for at lave en stor portion, så gør endelig det.
Serveringsforslag
- Server for eksempel med kogte ris og grønne bønner.
- Du kan også gå med kartoffelmos eller kogte kartofler hvis I er mere til det.
- Eller vælg en grøn salat og et lækkert ciabattabrød til.
Elsker du denne ret?
Prøv også væres opskrift på Mørbradgryde eller Mørbrad i flødesovs
Opskrift på mørbrad i flødesovs med bacon
Her kommer vores bud på den bedste opskrift på mørbrad i fad. der er masser af velsmag, og spiser man ikke op, så kan resterne sagtens fryses ned.
Jeg håber i får lyst til at prøve vores opskrift på denne nemme hverdagsret.
Mørbrad i fad
Ingredienser
- 250 g bacon, i tern
- 600 g svinemørbrad
- 1 dl hvedemel
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk paprika
- 350 g champignoner
- 1 ds hakkede tomater
- 4 dl piskefløde
- 1,5 tsk sukker
- 1 tsk salt
- Peber
- 1 spsk frisk persille, til pynt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.
- Find en stor pande frem og rist bacontern ved middel varme til de er gyldne. Tag bacon fra og behold fedtet på panden til næste trin.250 g bacon
- Mørbraden pudses af og skæres i bøffer, der derpå bankes let ud. Vend bøfferne i mel krydret med salt og peber. Steg derefter bøfferne i det tilbageblevne baconfedt ved middelvarme til de er gyldne. Tag dem at panden og stil dem til siden.600 g svinemørbrad, 1 dl hvedemel
- Skær løgene i halve og derefter i tynde skiver, og hak hvidløget fint. På samme pande som før, svitses nu løg samt hvidløg ved middel varme, til løgene bliver klare. Tilsæt derefter paprika og lad det svitse med et lille minuts tid.2 løg, 1 fed hvidløg, 1 spsk paprika
- Rens svampene, og skær dem i halve eller kvarte alt efter størrelse.350 g champignoner
- Tilsæt svampene, bacon, hakkede tomater, fløde samt salt, peber og sukker. Lad det komme i kog og smag til med ekstra salt, peber og sukker om nødvendigt.1 ds hakkede tomater, 4 dl piskefløde, 1 tsk salt, Peber, 1,5 tsk sukker
- Placer mørbradbøfferne i et ildfast fad og hæld saucen over.
- Placer fadet midt i den forvarmede ovn. Nu skal det stå i ovnen i 30 minutter ved 190 grader varmluft før det er færdigt.
- Når tiden er gået tages fadet ud og drysses med hakket frisk persille.1 spsk frisk persille
- Server sammen med kogte ris, eller et godt madbrød og en let salat.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. august 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Der står intet om hvad ovnen skal stå på.. 200* måske ?
Hej Linda.
Hvis du hopper til selve opskriften i bunden af indlægget, så står der 190 grader varmluft 🙂
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere