Mørbrad i fad er en sikker vinder hjemme hos os. Møre bøffer af svinemørbrad, lækker og cremet tomatsovs med bacon og champignoner, det smager bare så godt! Hvis du har lyst til at se, hvordan du nemt kan lave lækker aftensmad der vil glæde familien, så læs med her og få vores opskrift.
Mørbrad i fad er nem aftensmad
En klassiker som alle elsker. Mørbradbøffer i fad er et rigtig godt bud på nem aftensmad i en travl hverdag. Det tager Ca. 40 min. at lave, og smagen er i top. Der er bare noget rart ved den her ret, det er måske barndomsminder eller noget andet? Men faktum er at jeg virkelig sætter pris på mørbrad på denne her måde. Der er ikke så meget forberedelse og det passer sig selv i ovnen, så er det bare at koge nogle ris og så er man kørende med maden.
Vores børn er også rigtig glade for mørbrad i fad. Det smager af det det er, og man kan sagtens servere pasta eller kogte kartofler som tilbehør i stedet for ris.
Hvordan laver man mørbrad i fad?
Opskriften er det lige ud af landevejen! Vores opskrift er helt basis, der er ellers mange der kommer pølser og rød peber i, men det er der altså ikke i vores version! Her kommer en lille gennemgang af ingredienser og fremgangmåde:
- Bacon
- Svinemørbrad
- Mel
- Løg
- Hvidløg
- Paprika
- Champignon
- Hakkede tomater
- Fløde
- Salt
- Peber
- Sukker
- Persille
Bacontern ristes på panden til de er gyldne. Herefter skæres mørbraden ud i bøffer, de bankes ud og vendes i mel. Bøfferne brunes nu af i det tilbageblevne baconfedt. Når bøfferne er brunet af stilles de til siden.
I samme pande svitses nu løg og hvidløg, til løgene bliver klare. Der tilsættes paprika, champignoner, den ristede bacon, hakkede tomater, fløde samt salt, peber og sukker. Saucen bringes i kog, og smages til med ekstra salt, peber og sukker om nødvendigt.
Bøfferne placeres i et ildfast fad og saucen hældes over. Fadet placeres i en forvarmet ovn, og tilberedes i 25-30 minutter. I mens mørbradbøfferne står i ovnen, koges ris efter anvisningerne på posen.
Når der er gået en lille halv time er retten færdig, der drysses afsluttende med frisk persille, og retten er nu klar til at stille på bordet sammen med de kogte ris. Velbekomme.
Mørbrad i fad opskrift
Her kommer vores bud på den bedste opskrift på mørbrad i fad. der er masser af velsmag, og spiser man ikke op, så kan resterne sagtens fryses ned. Jeg håber i får lyst til at prøve vores opskrift på denne nemme hverdagsret.
Mørbrad i fad
Ingredienser
- 250 g bacon
- 600 g svinemørbrad
- 1 dl hvedemel
- 2 løg, Skåret i halve og derpå i tynde skiver.
- 1 fed hvidløg, hakket fint
- 1 spsk paprika
- 350 g champignoner, renset og skåret i halve
- 1 ds hakkede tomater
- 4 dl piskefløde
- 1 tsk salt, eller efter smag
- peber, efter smag
- 1,5 tsk sukker, eller efter smag
- 1 spsk frisk persille, til pynt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 – 190 grader varmluft.
- Find en stor pande frem og rist bacontern ved middel varme til de er gyldne. Tag bacon fra og gem fedtet til næste trin.
- Mørbraden pudses af og skæres i bøffer, der derpå bankes let ud. Vend bøfferne i mel krydret med salt og peber. Steg derefter bøfferne i det tilbageblevne baconfedt ved middelvarme til de er gyldne. Tag dem at panden og stil dem til siden.
- På samme pande svitses nu løg samt hvidløg ved middel varme, til løgene bliver klare. Tilsæt derefter paprika og lad det svitse med et lille minuts tid.
- Tilsæt svampene, bacon, hakkede tomater, fløde samt salt og sukker. Lad det komme i kog og smag til med ekstra salt, peber og sukker om nødvendigt.
- Placer mørbradbøfferne i et ildfast fad og hæld saucen over.
- Placer fadet midt i den forvarmede ovn. Nu skal det stå i 25-30 minutter før det er færdigt.
- Når tiden er gået tages fadet ud og drysses med hakket frisk persille.
- Server sammen med kogte ris, eller et godt madbrød og en let salat.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Serveringsforslag
- Server med kogte ris og grønne bønner
- Server med kartoffelmos eller kogte kartofler
- Server med en grøn salat og et lækkert ciabattabrød
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Der står intet om hvad ovnen skal stå på.. 200* måske ?
Hej Linda.
Hvis du hopper til selv opskriften i bunden af indlægget, så står der 180-190 grader varmluft 🙂
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere