Mørbrad i fad

5

/5

40 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

40 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Mørbrad i fad er en sikker vinder hjemme hos os. Møre bøffer af svinemørbrad, lækker og cremet tomatsovs med bacon og champignoner, det smager bare så godt! Hvis du har lyst til at se, hvordan du nemt kan lave lækker aftensmad der vil glæde familien, så læs med her og få vores opskrift.

mørbrad i fad med bacon i champignon der lige er kommet ud af ovnen.

Nem aftensmad i fad

Denne opskrift er en klassiker som alle elsker.

Mørbradbøffer i fad er et rigtig godt bud på nem aftensmad i en travl hverdag. Det tager ca. 40 min. at lave, og smagen er i top.

Der er bare noget rart ved den her ret, det er måske barndomsminder eller noget andet? Men faktum er at jeg virkelig sætter pris på mørbrad på denne her måde.

Der er ikke så meget forberedelse, og det passer sig selv i ovnen, så er det bare at koge nogle ris og så er man kørende med maden.

Vores børn er også rigtig glade for denne ret. Det smager af det det er, og man kan sagtens servere pasta eller kogte kartofler som tilbehør i stedet for ris.

stort fad med mørbradbøffer i flødesovs med bacon og champignon.

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Bacon – Du kan vælge bacontern eller du kan selv skære baconen ud i tern, det er helt op til dig selv.

Svinemørbrad – Vælg en god en, og skær eventuelle store sener fra inden du skærer den ud i bøffer.

Champignon – Champignon smager fantastisk og giver god fylde i retten. Du kan bruge brune eller hvide champignoner.

Hakkede tomater – Bare hakkede tomater fra dåse.

Fløde – Her anbefaler vi du bruger piskefløde for at få den bedste smag og en lækker sovs der tykner let.

Salt, peber og sukker – Det er vigtigt at få smagt sovsen godt til. Du skal både bruge salt, peber og sukker, da sukkeret er med til at balancere syren fra tomaterne.

Persille – Et drys grønt på toppen giver altså bare lige prikken over i’et. Her bruger vi frisk kruspersille.

Hvordan laver man mørbrad i fad?

Opskriften er det lige ud af landevejen! Vores opskrift er helt basis, der er ellers mange der kommer pølser og rød peber i, men det er der altså ikke i vores version! Hvis du ikke føler du kan undvære det, så kommer du det selvfølgelig bare i.

Bacontern ristes på panden til de er gyldne. Herefter skæres mørbraden ud i bøffer, de bankes ud og vendes i mel. Bøfferne brunes nu af i det tilbageblevne baconfedt.

Når bøfferne er brunet af, stilles de til siden.

I samme pande svitses nu løg og hvidløg, til løgene bliver klare. Der tilsættes paprika, champignoner, den ristede bacon, hakkede tomater, fløde samt salt, peber og sukker.

Saucen bringes i kog, og smages til med ekstra salt, peber og sukker om nødvendigt. Bøfferne placeres i et ildfast fad og saucen hældes over. Fadet placeres i en forvarmet ovn, og tilberedes i 25-30 minutter.

I mens mørbradbøfferne står i ovnen, koges ris efter anvisningerne på posen. Når der er gået en lille halv time er retten færdig, der drysses afsluttende med frisk persille, og retten er nu klar til at stille på bordet sammen med de kogte ris.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

tallerken med kogte ris samt mørbrad i fad drysset med persille.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg fryse resterne ned?

Ja det kan du sagtens. Resterne kan genopvarmes i ovnen eller mikrobølgeovnen.


Andre aftensmadsretter du måske vil synes om

mørbrad i fad med persille på toppen.

Tips og Tricks

  • Lav en stor portion og frys ned
    • Det er en skøn ret at have i fryseren til en anden dag hvor overskudet måske ikke er til at stå i køkkenet. Så hvis du har mulighed for at lave en stor portion, så gør endelig det.

Serveringsforslag

  • Server for eksempel med kogte ris og grønne bønner.
  • Du kan også gå med kartoffelmos eller kogte kartofler hvis I er mere til det.
  • Eller vælg en grøn salat og et lækkert ciabattabrød til.

Elsker du denne ret?

Prøv også væres opskrift på Mørbradgryde eller Mørbrad i flødesovs

mørbradbøffer i flødesovs med bacon og champignon lavet i ovnen.

Opskrift på mørbrad i flødesovs med bacon

Her kommer vores bud på den bedste opskrift på mørbrad i fad. der er masser af velsmag, og spiser man ikke op, så kan resterne sagtens fryses ned.

Jeg håber i får lyst til at prøve vores opskrift på denne nemme hverdagsret.

mørbrad i fad med bacon i champignon der lige er kommet ud af ovnen.
5 fra 5 stemmer

Mørbrad i fad

Nem opskrift på lækre mørbradbøffer i tomatsovs med bacon og champignon. Det er en skøn aftensmadsret, og den smager dejligt med kogte ris og eventuelt grønne bønner til.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 942 kcal

Ingredienser

  • 250 g bacon, i tern
  • 600 g svinemørbrad
  • 1 dl hvedemel
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk paprika
  • 350 g champignoner
  • 1 ds hakkede tomater
  • 4 dl piskefløde
  • 1,5 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 1 spsk frisk persille, til pynt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.
  • Find en stor pande frem og rist bacontern ved middel varme til de er gyldne. Tag bacon fra og behold fedtet på panden til næste trin.
    250 g bacon
  • Mørbraden pudses af og skæres i bøffer, der derpå bankes let ud. Vend bøfferne i mel krydret med salt og peber. Steg derefter bøfferne i det tilbageblevne baconfedt ved middelvarme til de er gyldne. Tag dem at panden og stil dem til siden.
    600 g svinemørbrad, 1 dl hvedemel
  • Skær løgene i halve og derefter i tynde skiver, og hak hvidløget fint.
    På samme pande som før, svitses nu løg samt hvidløg ved middel varme, til løgene bliver klare. Tilsæt derefter paprika og lad det svitse med et lille minuts tid.
    2 løg, 1 fed hvidløg, 1 spsk paprika
  • Rens svampene, og skær dem i halve eller kvarte alt efter størrelse.
    350 g champignoner
  • Tilsæt svampene, bacon, hakkede tomater, fløde samt salt, peber og sukker. Lad det komme i kog og smag til med ekstra salt, peber og sukker om nødvendigt.
    1 ds hakkede tomater, 4 dl piskefløde, 1 tsk salt, Peber, 1,5 tsk sukker
  • Placer mørbradbøfferne i et ildfast fad og hæld saucen over.
  • Placer fadet midt i den forvarmede ovn. Nu skal det stå i ovnen i 30 minutter ved 190 grader varmluft før det er færdigt.
  • Når tiden er gået tages fadet ud og drysses med hakket frisk persille.
    1 spsk frisk persille
  • Server sammen med kogte ris, eller et godt madbrød og en let salat.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 942kcalKulhydrater: 41gProtein: 50gFedt: 65gMættet fedt: 33gFlerumættet fedt: 7gEnkeltumættet fedt: 21gTransfedt: 0.1gKolesterol: 252mgNatrium: 1246mgKalium: 1551mgFibre: 5gSukker: 13gA-vitamin: 2633IUC-vitamin: 17mgCalcium: 138mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. august 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

2 kommentarer til “Mørbrad i fad”

    • Hej Linda.

      Hvis du hopper til selve opskriften i bunden af indlægget, så står der 190 grader varmluft 🙂

      Med venlig hilsen

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.