Mørbrad i flødesovs

Her får du vores opskrift på cremet mørbrad i flødesovs med champignon, bacon, løg og masser af god smag. Det er en super lækker hverdagsret, som er både nem og hurtig at lave, og som hele familien elsker.

Vi serverer den gerne med et godt brød og noget grønt til. Gerne et stort fad med gnavegrønt, det er ungerne vilde med. Og så elsker de at være med til at skære grøntsagerne ud. Så spiser det også mere – sådan er det med det meste mad. Hvis de er med til at lave aftensmaden, ja så er det sjovere at spise den.

Det er ikke så tit vi spiser svinemørbrad faktisk, men når vi gør, så er denne opskrift en af vores favoritter. En mørbrad på grillen en sommer dag er dejlig, men her på de koldere dage, så er denne mørbrad i flødesovs altså den bedste måde at lave svinemørbrad på. Uden sammenligning!

Mørbrad i flødesovs - Nem opskrift på lækker mørbradbøffer i pande med champignon, bacon og løg i flødesovs

Mørbrad i flødesovs opskrift

Her er vores bud på en lækker ret med panerede mørbradbøffer i en cremet flødesovs med masser af smag af bacon, løg, champignon, soltørrede tomater, kapers og skønne krydderurter. Retten er nem at lave, og herhjemme er den et hit hos både børn og voksne.

Mørbrad i flødesovs - Nem opskrift på lækker mørbradbøffer i pande med champignon, bacon og løg i flødesovs
5 fra 3 stemmer

Mørbrad i flødesovs opskrift

Mørbradbøffer i cremet flødesovs med masser af smag!
Udskriv Pin
Samlet tid 45 min
Ret Aftensmad, Hovedret, Hverdagsmad
Antal 4 personer
Kalorier 971 kcal

Ingredienser

  • 1 stk svinemørbrad
  • 200 g bacon, skåret i tern
  • 2 stk skalotteløg, skåret i fine tern
  • 3 fed hvidløg, fint hakket
  • 500 g champignon, renset og skåret i skiver
  • 2 dl soltørret tomater i olie, afdryppet og skåret i fine tern
  • 3 spsk kapers, afdryppet
  • 5 dl piskefløde

Krydderier:

  • 1 1/2 tsk tørret oregano
  • 1 1/2 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk paprika
  • 1 dl frisk basilikum, skåret fint
  • salt
  • peber

Panering:

  • 2 stk æg, til panering
  • rasp, til panering

Sådan gør du

  • Mørbraden pudses af for sener og fedt. Skær den ud i bøffer på ca. 3 cm og bank dem ud til ca. 1 cm i tykkelsen.
  • Pisk æggene sammen i en dyb tallerken og og kom rasp i en anden.
  • Varm en stor pande frem, kom olie i og varm den op til middel varme.
  • Vend mørbradbøfferne i æg og dernæst rasp. Steg dem på panden til de er gyldne og sprøde på begge sider. Tag dem af og stil dem til siden.
  • På samme pande tilsættes nu bacontern. Steg dem gyldne ved middelvarme. Tilsæt dernæst skalotteløg samt hvidløg og steg det yderligere et par minutter. Kom tørret baslikum, oregano samt paprika på panden og vend det rundt.
  • Kom champignonskiverne på panden og steg dem med ved middelvarme i ca. 5 minutter.
  • Kom de soltørrede tomater, frisk basilikum samt fløden og kapers i. Smag til med salt og peber. Lad det koge op og skru ned for varmen. Kom mørbradbøfferne tilbage i saucen og lad dem boble med til saucen er jævnet en smule.
  • Når retten er varmet igennem og saucen er jævnet, drysses der med frisk basilikum og retten serveres direkte i panden. Spis det sammen med en grøn salat og et godt flutes.

Nutrition

Kalorier: 971kcalKulhydrater: 38gProtein: 52gFedt: 72gMættet fedt: 37gKolesterol: 304mgNatrium: 611mgKalium: 2999mgFibre: 8gSukker: 22gA-vitamin: 3895IUC-vitamin: 28mgCalcium: 206mgJern: 8mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Hovedret, Svinekød, Svinemørbrad
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også:

Landinspektør Hansens karrykoteletter opskrift
Lækker ret med masser af smag
Se opskriften
Karrykoteletter - Opskrifter på koteletter med karrysovs æbler og bacon - nem hverdagsmad

Tilbehør til mørbrad i flødesovs

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg