En lækker nyfortolkning af opskriften på karrykoteletter. Perfekt hvis du ikke gider traditionelle koteletter i fad, og trænger til ny inspiration! Herhjemme elsker både børn og voksne karrykoteletter i fad med æble og bacon. Læs med her og få Hansens opskrift.

Tak til Landinspektør Hansen
Jeg er så heldig at have haft nogle fantastiske kollegaer, og nogle af dem er heldigvis lige så entusiastiske omkring mad som jeg selv. Det er faktisk næsten dagligt at vi snakker om mad over frokosten. Hvem har lavet hvad? Og hvad står menuerne på i aften? Det giver en masse erfaringsudveksling og inspiration til aftensmaden herhjemme.
Den her ret, som stammer fra min kollega Landinspektør Hansen, er gået rent ind, og ungerne var helt vilde med det. Det er en nem og hurtig opskrift på, en velsmagende ret, som jeg kun kan give mine varmeste anbefalinger.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Koteletter – Vi bruger nakkekoteletter som er delt i halve.
Bacon – Bacontern. Du kan købe bacon der er skåret ud, eller et helt stykke bacon og selv skære det ud.
Løg – Du kan bruge almindelige løg eller skalotteløg. Hvis du bruger små skalotteløg, skal du cirka bruge 10 stk.
Æbler – Brug gerne nogle lækre madæbler, der bliver møre når de bliver tilberedt, men lad være med at lade dem koge helt til mos. Der må gerne være lidt bid i æbleternene.
Creme Fraiche – Vi brugte her 18% creme fraiche, og det gør at saucen skiller en smule. Det gør dog ikke noget for smagen. Du kan bruge den med 38% fedt hvis du vil undgå helt at saucen skiller.
Karry – Gerne god stærk karry, men du kan bruge den du bedst kan lide, eller den du lige har derhjemme.
Hvordan laver man karrykoteletter med æble og bacon?
Nu har vi hørt om Landinspektør Hansen, og hans berømte karrykoteletter, og vi må indrømme at vi godt forstår postyret. Det er uden sammenligning de bedste koteletter i fad vi har fået! Mums siger jeg bare!
Retten er ret lige til at lave. Man starter med ar sætte risene over, og mens de tilberedes, så laver man koteletterne. Først svitses karry af i lidt olie, og derefter brunes koteletterne af. Når de er brunet af, tilsættes creme fraiche, og så skal det stå og simre lige så stille. I en anden pande steges bacon af, og derefter løg, som tilsættes æbletern. Når æblerne er møre, men stadig med lidt bid, hældes æbler og løg over koteletterne i sovsen, og derefter bacontern.
Hele retten kan være klar på 45 minutter, og så er det bare at kalde familien til bordet, og sætte tænderne i de lækre koteletter.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Resterne kan fint gemmes og varmes op i mikrobølgeovnen dagen efter.
Andre retter du måske vil synes om
- Mørbrad i fad
- Millionboller i karry
- Hakkebøffer i champignonsauce
- Pizzabøffer
- Nakkekoteletter på grill
Tips og Tricks
- Smag til
- Smag saucen til undervejs, men pas på med for meget salt, man kan hurtigt komme til at oversalte retten. Husk også at bacon er salt.
- Ananas
- Prøv eventuelt at tilføje ananas til æbler og løg, det giver en lækker smag.
- Rigeligt med topping!
- Som min tidligere kollegas kone siger, så kan der aldrig være for meget snask, så vær ikke for fedtet med æbler og løg. Hellere for meget end for lidt.
- Knas på toppen
- Drys eventuelt retten med ristede cashewnødder, for at give lidt knas på toppen.
Serveringsforslag
- Den her ret kræver ris, derudover vil jeg anbefale at man stiller panden på bordet, så duften kan brede sig og pirre appetitten. Som det også står i selve opskriften, så vil en øl til de voksne være et godt valg af drikkevare.
Elsker du karryretter?
Prøv også vores opskrifter på Kylling i karry eller Karrykål med kylling
Opskrift på Landinspektør Hansens karrykoteletter
Der er rigtig mange bud på. hvordan man laver karrykoteletter. Den her opskrift laves på en pande, og tager ca. 45 minutter fra start til servering.
Den er slet ikke svær at lave, så børnene kan fint være med i køkkenet. Her følger min kollegas fortolkning af en klassisk ret, som vi har valgt at kalde, Landinspektør Hansens Karrykoteletter.

Karrykoteletter med æble og bacon
Ingredienser
- 320 g basmatiris
- 200 g bacon
- 2 løg, eller 10 stk skalotteløg, i fine tern
- 3 spsk olivenolie
- 1 ½ spsk karry, eller efter smag
- 4 svinekoteletter, gerne nakkekoteletter, delt i halve
- 4 dl creme fraiche, 18-38%
- 2 æbler
- ½ tsk tørret timian
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Sæt risene over, og tilbered dem efter anvisning på posen.320 g basmatiris
- Rist ved middel varme ca. 200 g. bacontern på en pande. Når de er færdige og gyldne, tages de af. På den samme pande steges to store hakkede løg eller en passende stak hakkede skalotteløg, eller en blanding af de to i stedet.200 g bacon, 2 løg
- Samtidig brændes RIGELIGT karry af i en anden pande med olie ved middel varme i et par minutter. De halverede koteletter brunes heri. Der tilsættes 4 dl creme fraiche og det småsnurrer ca. 10 min. heri.3 spsk olivenolie, 4 svinekoteletter, 4 dl creme fraiche, 1 ½ spsk karry
- Efter en passende tid, ca. 10 – 15 minutter tilsættes 2 æbler skåret i tern til løgene sammen med lidt timian. Læg evt. låg/staniol på panden, så æblerne bliver lidt møre. Der må til sidst gerne være lidt bid i æblerne.2 æbler, ½ tsk tørret timian
- Til sidst roder man rundt i koteletterne, så "sovsen" er jævnt fordelt, Løg og æbler hældes over koteletterne og til sidst baconternene. Der saltes og pebres løbende. Man kunne evt. visuelt pynte med lidt skåret forårsløg for det grønne om at gøre.Salt, Peber
- Server med ris og hertil øl efter smag. Velbekomme!
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 8. januar 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her