Madformadelskere / Aftensmad / Landinspektør Hansens karrykoteletter

Landinspektør Hansens karrykoteletter

5

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

En lækker nyfortolkning af opskriften på karrykoteletter. Perfekt hvis du ikke gider traditionelle koteletter i fad, og trænger til ny inspiration! De smager skønt, og retten er perfekt til hele familien. Herhjemme elsker både børn og voksne disse koteletter i fad med karry. Læs med her og få Hansens opskrift.


Mere hverdagsmad


Tak til Landinspektør Hansen

Jeg er så heldig at have nogle fantastiske kollegaer, og er de heldigvis lige så entusiastiske omkring mad som jeg selv. Det er faktisk næsten dagligt at vi snakker om mad over frokosten. Hvem har lavet hvad? Og hvad står menuerne på i aften? Det giver en masse erfaringsudveksling og inspiration til aftensmaden herhjemme.

Den her ret, som stammer fra min kollega Hansen, er gået rent ind, og ungerne var helt vilde med det. Det er en nem og hurtig opskrift på, en velmagende ret som jeg kun kan give mine varmeste anbefalinger.

Hvordan laver man de berømte karrykoteletter?

Nu har vi hørt om Landinspektør Hansen, og hans berømte karrykoteletter, og vi må indrømme at vi godt forstår postyret. Det er uden sammenligning de bedste koteletter i fad vi har fået! Mums siger jeg bare!

Til opskriften skal du bruge:

  • Ris, serveres som tilbehør
  • Olivenolie
  • Koteletter, nakkekoteletter i halve.
  • Bacon
  • Løg
  • Æbler
  • Creme Fraiche
  • Karry, gerne god stærk
  • Salt og peber

Retten er ret lige til at lave hvis du bare følger opskriften her længere nede på siden. Hele retten kan være klar på under en time, og så er det bare at kalde familien til bordet og sætter tænderne i de lækre koteletter.

Tips og tricks til karrykoteletter

  • Pas på med for meget salt, man kan hurtigt komme til at oversalte retten.
  • Prøv eventuelt at tilføje ananas til æbler og løg.
  • Som min kollegas kone siger, så kan der aldrig være for meget snask, så vær ikke for fedtet med æbler og løg. Hellere for meget end for lidt.
  • Drys eventuelt retten med ristede cashewnødder.
  • Find et karrypulver der passer til din smag, jeg har brugt det her.

Serveringsforslag

Den her ret kræver ris, derudover vil jeg anbefale at man stiller panden på bordet, så duften kan brede sig og pirre appetitten. Som det også står i selve opskriften, så vil en øl til de voksne være et godt valg af drikkevare.

Karrykoteletter opskrift

Der er rigtig mange bud på. hvordan man laver karrykoteletter eller koteletter med karry. Den her opskrift laves på en pande, og tager ca. 45 minutter fra start til servering. Jeg har haft min søn på 5 år med til at lave den, uden problemer. Så sværhedsgraden må siges at være nem! Her følger min kollegas fortolkning af en klassisk ret, som vi har valgt at kalde, Landinspektør Hansens Karrykoteletter.

Karrykoteletter - Opskrifter på koteletter med karrysovs æbler og bacon - nem hverdagsmad
5 fra 4 stemmer

Karrykoteletter med æble og bacon

Opskrift på nemme karrykoteletter med æble, bacon og masser af karrysovs
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk, Indisk
Antal 4 personer
Kalorier 1089 kcal

Ingredienser

  • 4 dl basmatiris, koges efter anvisningerne på posen
  • 3 spsk olivenolie
  • 4 svinekoteletter, gerne nakkekoteletter, delt i halve
  • 200 g bacon, gerne hjemmerøget, eller en god købe-bacon skåret i tern
  • 2 løg, eller 10 stk skalotteløg, i fine tern
  • 2 æbler
  • 4 dl creme fraiche, 18 – 38 %
  • 1,5 spsk karry, eller efter smag, gerne en god stærk blanding
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • RIGELIGT karry brændes af i en pande med olie ved middel varme i et par minutter. De halverede koteletter brunes heri. Der tilsættes 4 dl creme fraiche og det småsnurrer ca. 10 min. heri.
  • Samtidig ristes ved middel varme ca. 200 g. bacontern på en anden pande. Når de er færdige og gyldne, steges to store løg eller en passende stak skalotteløg, eller en blanding af de to i stedet.
  • Efter en passende tid, ca. 10 – 15 minutter tilsættes 2 æbler skåret i tern til løgene. Læg evt. låg/staniol på panden. Der må til sidst gerne være lidt bid i æblerne.
  • Til sidst roder man rundt i koteletterne, så "sovsen" er jævnt fordelt, Løg og æbler hældes over koteletterne og til sidst baconternene. Der saltes og pebres løbende. Man kunne evt. visuelt pynte med lidt skåret forårsløg for det grønne om at gøre.
  • Server med ris og hertil øl efter smag. Velbekomme!

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1089kcalKulhydrater: 107gProtein: 47gFedt: 51gMættet fedt: 18gKolesterol: 158mgNatrium: 476mgKalium: 1140mgFibre: 5gSukker: 12gA-vitamin: 419IUC-vitamin: 9mgCalcium: 208mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Har du lyst til at prøve andre af vores opskrifter på nem hverdagsmad, så kan kan jeg anbefale den her wok med kylling og broccoli – Find alle vores opskrifter på hverdagsmad her

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 8. januar 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.