Landinspektør Hansens karrykoteletter

En lækker nyfortolkning af opskriften på karrykoteletter. Perfekt hvis du ikke gider traditionelle koteletter i fad, og trænger til ny inspiration! De smager skønt, og retten er perfekt til hele familien. Herhjemme elsker både børn og voksne disse koteletter i fad med karry.

Jeg er så heldig at have nogle fantastiske kollegaer, og er de heldigvis lige så entusiastiske omkring mad som jeg selv. Det er faktisk næsten dagligt at vi snakker om mad over frokosten. Hvem har lavet hvad? Og hvad står menuerne på i aften? Det giver en masse erfaringsudveksling og inspiration til aftensmaden herhjemme.

Den her ret er gået rent ind, og ungerne var helt vilde med det. Det er en nem og hurtig opskrift på, en velmagende ret som jeg kun kan give mine varmeste anbefalinger.

Karrykoteletter opskrift

Der er rigtig mange bud på. hvordan man laver karrykoteletter eller koteletter med karry. Den her opskrift laves på en pande, og tager ca. 45 minutter fra start til servering. Jeg har haft min søn på 5 år med til at lave den, uden problemer. Så sværhedsgraden må siges at være nem! Her følger min kollegas fortolkning af en klassisk ret, som vi har valgt at kalde, Landinspektør Hansens Karrykoteletter.

Karrykoteletter - Opskrifter på koteletter med karrysovs æbler og bacon - nem hverdagsmad

Landinspektør Hansens karrykoteletter opskrift

Lækker ret med masser af smag
0 fra 0 stemmer
Ret: Aftensmad, Hovedret
Køkken: Dansk, Indisk
Keyword: Efterår, Vinter
Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl ris, evt. basmati, kogt efter anvisningerne på posen
  • 3 spsk olivenolie
  • 4 stk koteletter, gerne nakkekoteletter, delt i halve
  • 200 g bacon, gerne den hjemmerøget, eller en god købe-bacon skåret i tern
  • 2 stk løg, eller 10 stk skalotteløg, i fine tern
  • 2 stk æbler
  • 4 dl creme fraiche, 18 – 38 %
  • 1,5 spsk karrypulver eller efter smag, gerne en god stærk blanding
  • salt, efter smag
  • peber, efter smag

Sådan gør du

  • RIGELIGT karry brændes af i en pande med olie ved middel varme i et par minutter. De halverede koteletter brunes heri. Der tilsættes 4 dl creme fraiche og det småsnurrer ca. 10 min. heri.
  • Samtidig ristes ved middel varme ca. 200 g. bacontern på en anden pande. Når de er færdige og gyldne, steges to store løg eller en passende stak skalotteløg, eller en blanding af de to i stedet.
  • Efter en passende tid, ca. 10 – 15 minutter tilsættes 2 æbler skåret i tern til løgene. Læg evt. låg/staniol på panden. Der må til sidst gerne være lidt bid i æblerne.
  • Til sidst roder man rundt i koteletterne, så "sovsen" er jævnt fordelt, Løg og æbler hældes over koteletterne og til sidst baconternene. Der saltes og pebres løbende. Man kunne evt. visuelt pynte med lidt skåret forårsløg for det grønne om at gøre.
  • Server med ris og hertil øl efter smag. Velbekomme!
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Har du lyst til at prøve andre af vores opskrifter på nem hverdagsmad, så kan kan jeg anbefale den her wokret med kylling og broccoli – Find alle vores opskrifter på hverdagsmad her

Tips og tricks til karrykoteletter

  • Pas på med for meget salt, man kan hurtigt komme til at oversalte retten.
  • Prøv eventuelt at tilføje ananas til æbler og løg.
  • Som min kollegas kone siger, så kan der aldrig være for meget snask, så vær ikke for fedtet med æbler og løg. Hellere for meget end for lidt.
  • Drys eventuelt retten med ristede cashewnødder.
  • Find et karrypulver der passer til din smag, jeg har brugt det her.

Serveringsforslag

Den her ret kræver ris, derudover vil jeg anbefale at man stiller panden på bordet, så duften kan brede sig og pirre appetitten. Som det også står i selve opskriften, så vil en øl til de voksne være et godt valg af drikkevare.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg